bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Портрети учасників конкурсу «Рецепт успіху» (відео)
04.09.2012

Протягом літа Ресурсний центр ГУРТ та «Проект «САМЕ ЧАС»: інформаційний супровід діяльності НУО» проводили конкурс на кращий рецепт успіху. Ми отримали 17 рецептів від найздібніших кулінарів громадського сектора. Тривалий час у центрі уваги були смачні страви, інгредієнти, способи приготування, дегустація... Тепер ми пропонуємо познайомитись ближче з шеф-кухарями, які чаклували на громадській кухні. Смакуйте та надихайтеся!

Наталя Сумінова щиро переймається екологією свого міста та, зокрема, мікрорайону і намагається змінити існуючу ситуацію активними діями. Її Рецепт успіху: Екологія по-донецьки дійсно надихає!

Анна Введенська – відкрита та ініціативна молода людина, яка завзято впроваджує зміни у місцевій громаді. В її найближчих планах – на рівні самоврядування змінити рідне місто, зробити його більш оживленим та привабливим для життя молоді. А ще – Анна дуже творча особистість. Про що свідчить запропонований нею Рецепт успіху: кремовий торт від творчої молоді Сімферополя. Не менш артовою є її відео-презентація, яку вона підготувала разом зі своїми колегами.

Світлана Тараканова запропонувала на конкурс рецепт персонального успіху "У пошуках себе: особистий рецепт успіху", який перегукується з шляхом її професійного зростання.  

«Моя історія успіху – це історія створення Громадської молодіжної організації волонтерів «Актив», яка не лише для мене стала місцем самореалізації, а ще й для більше, ніж 200 волонтерів. Чому подала «свою історію» на конкурс? Все просто – бажання поділитися досвідом успішної діяльності, щоб надихнути небайдужих людей на суспільно корисні звершення. А ще хорошим мотиватором для мене стала обіцяна винагорода для переможця конкурсу – розробка сайту організації. Не приховую – прагну перемогти, щоб подарувати своїй організації сайт, завдяки якому наша робота стала б ще більш ефективною. Адже ми поспішаємо робити добро!»

Рецепт успіху: Громадський контроль через газету, запропонований Миколою Орловим, вирізнявся різноманіттям інгредієнтів, експериментуванням та комбінуванням різних за смаком компонентів. Про це докладніше у відео від суспільної репортерки Ніни Охрименко, яка презентує діяльність НГО «Аналітичний центр розвитку міста «ЗЕОН».

Відкрита, надзвичайно харизматична та небайдужа до проблем навколишнього середовища Катерина Деменнікова запропонувала Рецепт успіху від турботливих мешканців Миколаєва. Турбота про довкілля, підвищення рівня екологічної свідомості та культури в громаді – саме в цьому Катерина, еколог за освітою, вбачає свою професійну реалізацію. Незважаючи на свій юний вік, вона має величезний досвід проведення різних екологічний ініціатив та акцій. Те, що її діяльність справді успішна, свідчить значна коментованість запропонованого нею рецепту.

Володимир Любивий як лідер своєї громади запропонував Рецепт успіху: Євроінтеграція по-кролевецьки:

«Сподіваюсь, що мій рецепт успіху допоможе іншим втілити в життя ідеї, пов’язані з просуванням свого регіону, території – як в рамках національного простору, так і за кордоном. Адже формування позитивного іміджу регіону має надзвичайне значення для його розвитку. На мій погляд, забезпечення участі того чи іншого регіону (міста, району) в міжнародних відносинах дозволяє вигідно презентувати свою територію та створювати сприятливий інвестиційний клімат. Успішним втіленням цієї ідеї є приклад Кролевецького району Сумської області. Чим ми надзвичайно пишаємось».

У Любомира Клепача відмінно виходить приготування коктейлів. Його Рецепт успіху: Спортивний коктейль від села Бистрий чудово вгамовував спрагу під час літньої спеки.

Андрія Коцюбійчука вирізняє відкритість світу та щирість в характері. Як виявилося, Рецепт успіху від "Півострова змін", він подав на конкурс невипадково.

«Випадковості не випадкові. Так трапилося, що на початку цього літа ми познайомилися з людиною, яка розповіла нам про цей конкурс, та порадила взяти у ньому участь. Це виявилося чудовою нагодою, щоб розповісти про наші намагання змінити суспільство та довкілля на краще, поділитися досвідом та ідеями з не байдужими громадянами нашої держави. Думали-гадали, про що розповісти, та вирішили описати нашу, поки що, наймасштабнішу акцію за короткий термін нашого існування. Чому ми взяли участь у конкурсі? По-перше, довести користувачам порталу ГУРТ, що молодь у нашій країні не байдужа до свого майбутнього та готова до змін. По-друге, розбудити «сплячий» народ, щоб змінити становище на краще. По-третє, найзвичайнісінький спортивний азарт участі у будь-якому змаганні. Та останнє – звісно ж, спробувати перемогти, адже задля цього й був створений цей конкурс».

На думку Сергія Артьомова (Рецепт успіху: від храму до кооперативу), духовна їжа також має бути в меню громадського активіста.

Ірина Дягілєва, готуючи страву за Рецептом успіху: Дозвілля дітей з особливими потребами, прагнула поділитися власним досвідом з однодумцями та привернути увагу громадськості до проблем адаптації дітей-сиріт та дітей з особливими потребами.

Справжній кухар-активіст Ілля Чижиков має надію, що його Рецепт успіху: “Молодіжний культурний центр” надихне багатьох на нові звершення.

«На мій погляд, вдалі приклади завжди надихають. Адже всі, хто так чи інакше пов’язаний з «третім сектором», вважає за справжній скарб – мати змогу обмінюватися досвідом та власними напрацюваннями, ідеями – які потім слугують фундаментом майбутніх проектів, що реалізуються на місцях. Маю надію, що запропонований мною рецепт виявиться корисним для тих, хто хоче вирішити проблему дозвілля молоді у своєму регіоні. Наші активісти готові ділитися зі всіма небайдужими своїми здобутками на ниві подібної діяльності, готові до конструктивної критики та слушних пропозицій. В цьому плані ГУРТ виступив комунікативною платформою, де ми можемо почути один одного, обмінятися досвідом. За це – окреме спасибі, адже такий конкурс не лише дозволив зібрати Книгу найсмачніших рецептів, але й «накрити» величезний стіл ідей, готових до втілення!»

А на десерт – відеопрезентація Ніли Голубничої, яка подавала на конкурс солодкий Рецепт успіху: Легкий десерт «Перлинова ніжність».

Дякуємо всім учасникам, які взяли участь у конкурсі та поділилися надзвичайно корисними та смачними рецептами! Кожен із них заслуговує стати переможцем!

Однак за умовами конкурсу лише один шев-повар отримає в подарунок розробку та створення сайту. Ім'я переможця буде опубліковано на початку наступного тижня. Слідкуйте!

Коментарі

Bолодимир Любивий   4250 днів тому   #  

Це просто чудово, що є такі люди! Натхнення та благополуччя вам, шалені двигуни громадської активності! Я - з вами! Це дуже позитивно...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.