bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Топ-8 грантів для громадських організацій та ініціатив
10.09.2015

Інформація спонукає до дій. Якщо Ви спрямовані на розвиток власної організації та громадянського суспільства в цілому, запрошуємо ознайомитися з підбіркою грантів, яка є джерелом формування і розвитку Ваших нових ініціатив, вартих реалізації.

Фонд Східна Європа оголошує конкурс гранів для підтримки місцевих ініціатив зі створення центрів соціальної активності для одиноких малозабезпечених громадян похилого віку та надання їм якісних соціальних, юридичних та побутових послуг. Географія конкурсу: Київська, Дніпропетровська та Житомирська області. Учасники конкурсу: українські неприбуткові громадські та благодійні організації зі статусом юридичної особи, що мають досвід роботи з цільовою групою, а також партнерські відносини з установами охорони здоров’я, соціального захисту, культури та побуту. Максимальний розмір гранту – 300 000 гривень. Дедлайн – 15 вересня 2015 року. Детальніше – тут.

У межах проекту «Partners for Empowerment», який фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу, оголошується конкурс прийому проектних пропозицій від громадських організацій. Метою грантової програми є: моніторинг державних закупівель і ефективного використання урядом фінансової підтримки Європейського Союзу; моніторинг послуг, що надаються органами місцевого самоврядування; моніторинг порядку формування та надання державної звітності. Організації, які мають право на отримання гранту: громадські організації, які мають досвід реалізації моніторингових проектів; перевага надаватиметься громадським організаціям, які працюють в регіонах України. Бюджет, передбачений на реалізацію одного проекту, – від 10 000 до 30 000 євро. Дедлайн – 20 вересня 2015 року. Детальніше – тут.

МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» спільно з Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» оголошують конкурс малих грантів проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні» за фінансової підтримки ЄС. До участі у конкурсі запрошуються недержавні громадські об’єднання та благодійні фонди, що мають практичний досвід роботи (не менше 3-х років) у сфері профілактики насильства в сім’ї та щодо жінок в регіонах реалізації проекту. Регіони, які можуть брати участь у конкурсі: Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Чернівецька області. Фінансування: Загальний бюджет малих грантів – 1 050 000 гривень; Максимальна сума одного гранту – 350 000 гривень. Дедлайн – 18 вересня 2015 року. Детальніше – тут.

Відкрито прийом заявок на грантову програму для організацій, що працюють із внутрішньо переміщеними особами (ВПО) зі східних регіонів України та Криму. До участі в конкурсі запрошуються організації, що: складаються мінімум із п'яти чоловік, двоє з яких є внутрішньо переміщеними особами; є неурядовими організаціями; зареєстровані в Міністерстві юстиції України відповідно до законодавства України по роботі з ВПО; беруть участь у діяльності товариства ВПО і їх підтримці, працюють із метою задоволення потреб, захисту прав і свобод переселенців; мають досвід роботи з ВПО не менше шести місяців або вже реалізували успішні проекти в даній сфері. Бюджет проекту не повинен перевищувати 40 000 гривень – проект типу А; 20 000 гривень – проект типу B. Дедлайн – 20 вересня 2015 року. Детальніше – тут.

Європейська Комісія оголошує конкурс на отримання гранту у рамках Європейського інструменту з питань демократії та прав людини. Пріоритетні напрями фінансування: підтримка локальних правозахисних організацій; моніторинг і контроль ефективного здійснення основних міжнародних конвенцій, ратифікованих Генералізованою системою преференцій ЄС (ГСП) GSP + країн-бенефіціарів генералізованої системи преференцій ЄС+ (GSP+ ); боротьба проти смертної кари; захист прав мігрантів, включаючи шукачів притулку в країнах, що розвиваються, внутрішньо переміщених осіб і осіб без громадянства; підтримка дітей, постраждалих у результаті збройних конфліктів. Загальний бюджет складає 210 401 євро. Дедлайн – 1 жовтня 2015 року. Детальніше – тут.

Фонд імені Роберта Боша та Чорноморський фонд регіонального співробітництва запрошують подавати проектні заявки на отримання грантів, спрямованих на сприяння зміцненню довіри та порозуміння між жителями країн, де тривають конфлікти. Пріоритетні напрями фінансування: міжкультурні ініціативи для молоді; громадянська освіта та громадський активізм; сприяння порозумінню та миру за допомогою історичної пам’яті; роль медіа у подоланні стереотипів. Середня сума фінансування складає близько 23 000 доларів США (18 000 євро). Дедлайн – 1 жовтня 2015 року. Детальніше – тут.

Фонд демократії ООН надає громадським організаціям фінансування на проекти з підтримки та розвитку демократії. Проекти повинні охоплювати такі основні сфери: громадський активізм, верховенство права та права людини, методи демократизації, розширення прав та можливостей жінок, молодь і громада, засоби масової інформації і свобода слова, посилення громадського діалогу з державою. Заявники можуть претендувати на отримання гранту у розмірі від 100 000 до 300 000 дол. США. Пропозиції проектів мають бути подані в режимі он-лайн тільки у період з 15 листопада на сайті ФДООН. Дедлайн – 31 грудня 2015 року. Детальніше – тут.

Глобальний Фонд для Жінок надає грантову підтримку проектів жіночих громадських організацій (ініціатив), чия діяльність спрямована на покращення становища жінок і дівчат. Серед напрямків фінансування проектів: побудова миру і викорінення гендерного насильства; поліпшення загального і репродуктивного здоров'я жінок; сприяння участі жінок в суспільно-політичному житті; забезпечення економічної і екологічної справедливості; підвищення доступу до освіти; розвиток філантропії на підтримку соціальних змін. Розміри фінансування проектів: від 500 до 20 000 доларів на рік. Прийом організаційних профілів через онлайн-портал розпочався 1 вересня 2015 року. Дедлайн – 31 січня 2016 року. Детальніше – тут

 

Контакти

Коментарі

Сергій Хорольський   3137 днів тому   #  

Багато можливостей треба спробувати!))

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.