bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Вінниці пройшла акція проти вирубки Лісопарку
09.04.2013

6 квітня громадські активісти та небайдужі жителі району зібралися щоб виступити проти вирубки Лісопарку.

 

Для цього вони масштабно почали  збирати підписи під звернення усім політичним партіям, Голові  Громадської  ради  при Вінницькій облдержадміністрації Прудиусу  П.Г., Голові Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи Сех І.І., шодо неприпустимості знищення та обмеження доступу громадян до Лісопарку у м. Вінниця.

Нагадаємо, що  Університетську клініку заплановано звести на території поблизу вулиць Максимовича, 600-річчя та Хмельницьке шосе. Просуває цю ідею ректор ВНМУ , герой України - Мороз В.М., за підтримки обласних чиновників. Ця ділянка розташована безпосередньо біля міста, але адміністративно належить Вінницькому району.

На фото: Проект майбутньої  Університетської клініки

Прикро, що влада знову не відкрита з громадськістю, тому інституціям громадянського суспільства Вінниччини доводиться  розплутувати  цей «лісопарковий ребус». Громадські слухання мали провести замовники будівництва - Вінницький медуніверситет  чи райрада, але всі вони від цього відхрещуються.

Начальник відділу містобудування та архітектури В.Рудий в «пояснювальній записці» підкреслив що громадського обговорення , це питання  - не потребує . А це є порушення Постанови КМУ № 555 від 25 травня 2011 року «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні».

Це болюче питання для Вінницької громади буде розглядатися на засіданні Громадської ради при ОДА фахівцями-експертами. Найближчим  часом буде проводитись круглий стіл, на якому  почуємо обидві сторони. Але головне , що вимоги громади мають бути враховані, а проект має бути представлений на громадське обговорення .

Про це розповіли небайдужі вінничани  учасникам заходу та місцевим журналістама та представникам  з телеканалів: ВІТА, 5 канал, 1+1.

ВІДЕО

Попередні публікації: Вінничани протестували під райрадою проти вирубки лісопарку 

Контакти

  • Мар’янчук Сергій
  • ГО «Молодіжна організація «СЛАВІС-Вінниця»
  • [email protected]
  • 093-093-8-999 та 097-97-99-99-6
  • http://slavis.ho.ua/

Коментарі

Сергій Мар'янчук   4039 днів тому   #  

Телеканал ВІТА про акцію у Лісопарку дивись до 6:00
http://youtu.be/XZ8Cd5uLNnY

Збережемо Лісопарк https://www.facebook.com/groups/547732565257773/

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.