bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акценти тижня на ГУРТі: грантова психологія, візантійщина і новинки зі світу громадських рад
20.04.2011

Український громадський сектор спілкується, аналізує, обмінюється думками та досвідом. Команда ГУРТа зробила підбірку цікавих блогозаписів та дискусій, що з'явилися на порталі протягом тижня.

У статті Голови Громадської ради при Донецькій ОДА Володимира Кіпеня "Створення і перші кроки Громадських рад: ситуація в Україні" читайте про обговорення принципів та механізмів налагодження ефективної роботи новостворених громадських рад. 

БЛОГИ

Сергій Сухобойченко, експерт з розвитку громад, у своєму блогозаписі "Питання до фахівців з написання грантових заяв" підіймає питання актуальності проведення тренінгів для представників третього сектору, які переживають стресові ситуації у випадках, коли написана ними грантова заявка не підтримується донором. 

Василь Полуйко, президент Західноукраїнського ресурсного центру,  у своєму блозі  "Героїзація злочинця" пропонує читачам поміркувати над архетипом "візантійського менталітету", під впливом якого перебуває як Україна, так і Росія.

Громадський діяч Віталій Хомутов у своєму записі "Про створення Громадської дорадчої ради по співробітництву с донорськими організаціями" пропонує розвинути і підтримати ініціативу зі створення ще одніє Громадської ради  - з співробітництва з донорськими організаціями.

Тарас Тимчук, директор напряму "Суспільна інформація" Ресурсного центру ГУРТ, повернувшись з регіональних консультацій Відкритого форуму з ефективного розвитку ІГС, організованих європейською платформою CONCORD, цитує виконавчаного Олів'є Консоло, директора платформи CONCORD, тим самим запитуючи читачів у своєму блозі "Кому ж насправді потрібна ефективність?"

Дискусії цього тижня розгорались навколо таких основних тем: донорські програми, права інвалідів та гендер. Однак, прийнятий у другому читанні Закон "Про волонтерський рух", який зобов'язує ІГС обов'язково страхувати волонтерів та події довкола громадських рад, можуть суттєво вплинути на змістовність та глибину коментарів читачів порталу ГУРТ.  

Стежте не лише за новинами. Найцінніші думки та оригінальні ідеї народжуються у дискусіях та коментарях до новин, статей, блогів. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.