bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Інтернет скрізь   

Постійно чую зойки людей з регіонів: “У нас паганий інтернет, у нас його взагалі нема!”. Дивуюся цьому, розглядаючи карти покриття мобільних операторів. Зараз інтернет є в кожній мобілці, то в чому проблема?

Добре, маємо мобільний телефон від МТС чи Київстар (покриття інших операторів не тестував, хоча воно теж є), як можна використати його для підключення?

По-перше, треба перевірити, чи підтримує ваш телефон технологію GPRS (передачу даних через мобільні канали). Подивитися можна, набравши марку вашого телефону в гуглі або на сайті виробника: Nokia, Samsung, Sony-Ericsson, LG

По-друге активувати цю технологію у оператора мобільного зв'язку (у вашому телефоні номер Call center, запитайтеся у оператора). Як правило, у більшості сучасних телефонів це все активовано, але варто перевірити.

По-третє Поставити у телефон Opera Mini - браузер для мобілок на зразок Інтернет Експлорера або Опери для компьютера.

У телефоні обираєте пункт меню “Інтернет”, вводите адресу: http://mini.opera.com і слідкуєте за підказками. Вам треба завантажити Оперу собі на телефон і встановити.
Після встановлення, вона з'явиться у меню “Приложения”.

Проконсультуйтесь з інструкцією до телефона, де знаходиться пункт меню “Приложения”. Також варто перевірити (у налаштуваннях точки доступу вашого телефону (!) інструкція), яка технологія буде використовуватися для підключення WAP чи GPRS. WAP - дуже дорогий, рахується за час перебування на зв'язку, у той час як GPRS рахує лише об'єм прийнятої\переданої інформації. Виберіть GPRS, якщо у вас вибрано WAP.

Все, тепер ви маєте інтернет в телефоні.
Запускайте Оперу Міні вводіть адресу і вперед!
Можете перевіряти свою пошту через сайт (наприклад gmail.com, mail.ru і т.д.), отримувати оновлення з сайтів через RSS канали.

Наприклад, можна бути в курсі новин на Гурті, додавши в Опері Міні адресу в RSS https://gurt.org.ua/rss/latest/ - будете отримувати анонси новин прямо на мобілку.

Рахується все від кількості переданої інформації, коштує біля 5 грн за 1 Мб у Київстір та МТС, детальніше дізнавайтеся на сайтах операторів у розділі “Тарифи”.

Наприклад, кожне завантаження стрічки новин Гурта через RSS коштуватиме вам приблизно 10 копійок. Будете багато лазити в інтернеті - є тарифи 5 грн на добу (одноразово, в момент заходу в інтернет) та по 10 коп за 1 Мб протягом доби. У МТС тариф називається Гіпер.NET у Київстар - Київстар XL.

Майте на увазі, що кошти на мобільний інтернет можна закласти у грант.

Якщо у вас щось не виходить налаштувати, спокійно звертайтесь до центрів обслуговування абонентів у вашому місті (дізнатися можна в оператора колл-центру) там вам все налаштують безкоштовно і навіть встановлять Оперу Міні, якщо попросите. Або знайдіть знайомого комп'ютерного генія :)

Намагався писати якнайбільш зрозуміло і без технічних деталей.

Чи варто продовжувати статті про мобільний інтернет?

Маю в планах розказати про підключення мобілки в якості модема до комп'ютера\ноутбука, високошвидкісний мобільний інтернет CDMA/3G який дозволить переглядати онлайн-відео та розмовляти у Skype.

Лишайтеся на зв'язку!

P.S. Автор не несе ніякої відповідальності за будь-які дії що причинили шкоду вашому телефону або призвели до непередбачуваних грошових витрат.

Коментарі

Тимчук Тарас    5327 днів тому   #  

Дякую, Миколо, твою інструкцію обовязково роздрукую, думаю, обовязково пригодиться. Вона може бути частиною навіть тренінгових матеріалів :)) дайош інтернет у кожну хату!

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5327 днів тому   #  

Дякую, дуже зрозуміло все написав. Дуже важлива інформація, і хоча поки що вона меня не потрібна, я її покладу в скриньку, чи мало що може статися :-)

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5327 днів тому   #  

Що не кажіть, а інтернет через мобілку від наших провідних операторів ще дуже дорогий!
Сам читаю пошту з телефону уже роки 2-3, але тільки у випадках коли нема доступу до компа або чекаю на важливу і термінову інформацію.
Якщо є ноутбук, то для нього краще (у нас, в Харкові дуже популярна послуга) - ПіплНет. Принаймні - дешевше.
Про те, як закласти кошти на мобільний інтернет, хотілося б почитати коментарі експерта з фінансів НУО.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5327 днів тому   #  

а хіба це не стаття "звязок"?

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5327 днів тому   #  

Якщо мобільний є власністю організації, і контракт укладено з оператором від організації - без проблем, в усіх інших випадках треба "рєпу чєсать".

  •   Пiдписатися на новi
Микола Замковой   5327 днів тому   #  

Михайло, ПіплНет - це вже швидкісний доступ до інтернет. Я хотів показати, що у принципі інтернет є в кожній мобілці, його просто треба використовувати.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5327 днів тому   #  

Так, дійсно. Пам*ятаю, були з товаришем у відрядженні в Рівному, Поселили нас в гогтелі, що знаходиться в самому цетрі міста. Був з собою ноут, але в готелі інету не було взагалі ніде ніяк, розваг теж ніяких. То ж за вечір розібралися як підключати інтернет через мобільний. Було дуже радісно. (А ще в тому готелі було страшенно холодно і ми ходили грітися в салярій:)))

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Свєнтицький   5325 днів тому   #  

У багатьох людей і організацій є проблеми з Інетом.
Проте щоб прочитати цю інформацію та скористатись нею, їм потрібно мати Інтернет...
Пропоную розповсюдити інформацію SMS-ками.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5325 днів тому   #  

Володимире, дивіться у ноти: поставте оперу на телефон і можна читати це все через телефон :))

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.