bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Історія успіху ГСД «Діти єднають нас»: нові шляхи вирішення давнішніх проблем
12.02.2016

ГУРТ продовжує публікувати історії успіху випускників Четвертої всеукраїнської школи самодопомоги, яку впроваджував Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з БРГО «Життя без шкідливих звичок». Цього разу про свої досягнення розповіли ініціаторки групи самодопомоги «Діти єднають нас» Лариса Шпак та Олена Калініченко.

 ***

Група самодопомоги «Діти єднають нас» в проекті «Укріплення сім’ї» БФ «СОС – Дитяче містечко» розпочала свою роботу в 2015 році. Проект «Укріплення сім’ї» працює в Україні понад 10 років. Його цільова аудиторія – родини з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, а саме: одинокі батьки, багатодітні родини, сім’ї, які очолюють опікуни, родини, де батьки чи діти з функціональними обмеженнями, сім’ї учасників АТО та інші.

В проекті для батьків ми організовували заняття батьківського клубу, групи психологічної взаємодопомоги, заняття за програмою «Сильні батьки – сильні діти». Навчання на Четвертій Всеукраїнської школі  самодопомоги за сприяння Ресурсного центру ГУРТ та ГО «За життя без шкідливих звичок» дало можливість організувати в проекті групу самодопомоги.

Її мета – навчити учасників самостійно долати свої проблеми, проявляючи активність у межах особистих можливостей. Розпочали ведення групи фахівці з соціальної роботи організації, які ведуть випадки конкретних сімей та обізнані щодо їхніх життєвих ситуацій.

Формат групи вражає простотою, доступністю, відкритістю. Зустрічі проводяться один раз на три тижні, кількість учасників – 7-9 осіб. Група самодопомоги зустрічається в приміщенні проекту.

Ми обговорюємо теми, які турбують учасників, наприклад: «Позитивні та негативні емоції, їх вплив на здоров'я дітей і батьків», «Роль батьків у вихованні підлітків», «Особистий приклад батьків у вихованні дітей», «Довірливі стосунки в родинах», «Як дарувати дітям любов, підтримку», «Виховання і розвиток почуттів відповідальності батьків за життя дитини», «Подолання невпевненості в собі» тощо.

Найбільшим досягненням групи є те, що учасники проявляють активність, інтерес до вибору тем зустрічей групи та нарешті почали проводити зустрічі самостійно. Група дає можливість учасникам говорити відкрито, бути почутими й отримувати підтримку.

В рамках групи також відбулися два майстер-класи: «Листівка з елементами петриківського розпису» й «Виготовлення новорічних листівок». Завдяки групі самодопомоги учасники стали вмотивованішими до змін, впевненішими, готовими самостійно долати труднощі.

Одна із постійних учасниць групи сказала: «Тут можна знайти нові шляхи вирішення проблеми, поділившись на групі своїми переживаннями й ситуацією. Тільки завдяки групі я наважилася провести майстер-клас і проявити свої творчі здібності, стала впевнененішою в своїх силах, отримала підтримку, знайшла нових друзів».

«Допомогай тому, хто потребує, І злагода тоді у світі запанує», – саме так озвучила девіз групи самодопомоги «Діти єднають нас» одна із учасниць.

Контакти

  • Ініціатори групи самодопомоги «Діти єднають нас»
  • Лариса Шпак, Олена Калініченко
  • [email protected]
  • [email protected]

Коментарі

Олександр Старовойтенко   2984 дні тому   #  

Учасниці стали іншими, це супер! Життя буде змінюватись в усіх напрямках. Лариса і Олена! Натхнення Вам та сил!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.