bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Історія успіху ГСД «Щасливі разом»: задоволені життям, не зважаючи на негаразди
19.02.2015

ГУРТ продовжує серію публікацій, присвячених історіям успіху учасників Третьої Всеукраїнської школи самодопомоги, яку впроваджував Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з БРГО «Життя без шкідливих звичок». Щочетверга протягом місяця ми знайомитимемо вас із випускниками Школи, які успішно використовують здобуті знання на практиці, допомагаючи собі та іншим. Цього разу досвідом поділилася генеральний директор об’єднання підприємців торгівлі та громадського харчування Харківської області «Торгова єдність» та співорганізаторка групи самодопомоги «Щасливі разом» Ірина Таран.

***                

Дружба з ГУРТом дала можливість нашій організації – об'єднанню  підприємців торгівлі та громадського харчування Харківської області «Торгова єдність» – створити групу самодопомоги для жінок «Щасливі разом».  Це відбулося завдяки участі команди з п’яти членів нашої організації у Третій Всеукраїнській школі самодопомоги, яка проходила в Києві у вересні-листопаді 2014 року. Саме отримання нами знань та навичок позитивних соціальних змін дозволило запропонувати членам організації нову послугу, яка не потребує додаткових фінансових вкладень, але вкрай необхідна в період політичної та економічної нестабільності в Україні.

Перше засідання ГСД «Щасливі разом» ми провели в жовтні 2014 року. Мета групи – надати  учасникам можливість  позбавлятися від негараздів і змінювати життя на краще шляхом промовляння своїх проблем та позитивної зміни думок і переконань.

Чому саме таку групу ми започаткували? Треба сказати, що при об'єднанні  підприємців «Торгова єдність» вже не один рік працює школа бізнес-психології, жіночий клуб «Гармонія». Члени організації мали можливість протягом десяти років брати участь у виїзних психологічних тренінгах. Між багатьма членами організації встановилися теплі і дружні стосунки. До того ж, 80 відсотків членів об'єднання – це жінки, які хочуть реалізовуватися в родині, бізнесі та суспільному житті. Новий формат групової роботи вразив своєю простотою у використанні. Принцип «рівний серед рівних» дає можливість кожному учаснику ГСД «Щасливі разом» брати відповідальність за своє життя. Крім того, відсутність «непрошених порад» і оцінок позбавляє страху бути такими, які вони є.

Ми збираємося двічі на місяць в приміщенні регіонального ресурсного центру «Єдність»: кожен другий і четвертий четвер місяця о 14.00. Кількість учасників – 10-12 осіб.

Ми вже обговорили теми «Батьки та діти»,«Як реагувати на агресивність», «Свято в моєму житті», «Криза в житті: плюси та мінуси», «Як мотивувати себе та інших». Є ще багато тем, які необхідно підняти. Однак учасники нашої групи вже впевнені, що вони щасливі, не зважаючи на всі негаразди, які існують навколо.

Вони щасливі,тому що вони разом!

Контакти

  • Ірина Таран
  • генеральний директор
  • об’єднання підприємців торгівлі та громадського харчування Харківської області «Торгова єдність»
  • [email protected]

Коментарі

Олександр Старовойтенко   3348 днів тому   #  

Дякую за Ваш досвід! Однією з самих великих проблем сьогодення, є занижена самооцінка громадян. В житті кожен намагається підняти її за рахунок чогось або когось. Я не бачив кращого механізму за групи самодопомоги, де крок за кроком людина приймає себе, чує себе, закохується в своє ім"я, вчиться слухати та поважати думку інших. Бере на себе відповідальність за все що відбувається в житті...

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Таран   3348 днів тому   #  

від всієї нашої команди ще раз хочу подякувати саме Вам, Олександре, за набутий досвід роботи в групі.Хай Вам щастить!

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Пономаренко   3347 днів тому   #  

Колежанки рада за ваш успіх та за ваших жінок, які хочуть реалізовуватися в родині, бізнесі та суспільному житті. Дякую за нові актуальні теми сьогодення. Дійсно ці групи , які ми тепер проводимо в своїх регіонах це не тільки спілкування ,вирішення якихось проблем - це шлях до добрих справ.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.