bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Рік Європи в Україні 2020» запрошує до партнерства
07.12.2015

Громадська організація ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР з 1996 року професійно займається європейською інтеграцією України.Ми організовуємо візити до країн Європейського Союзу, програми навчання кращому європейському досвіду в Україні та ЄС, розповідаємо у ЗМІ про ЄС, представляємо проєвропейські проекти, що допоможуть Україні стати повноправним членом Європейського Союзу у 2030 році.

В 2015 році ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР став офіційним партнером та учасником Європейського Року Розвитку 2015  та мережі проєвропейських організації CITIZENS FOR EUROPE.  Організація розробила у 2014 році п’ятирічний стратегічний план діяльності на 2015-2020 роки. Його мета посилити участь громадян та приватного сектору України у європейській інтеграції, участі у регіональних європейських проектах, кампаніях та ініціативах. Глобальна ціль організації – проведення в Україні у 2020 році – Року Європи в Україні. Для цього вже зараз ми розпочали стратегічні переговори та комунікації із містами та регіонами України щодо участі у проекті. 

Рік Європи в Україні 2020 – стане національною інформаційною кампанією, яка буде проголошена Президентом України його Указом. Спільно із Адміністрацією Президента України, обласними державними адміністраціями ми готуємо проект Указу Президента України, який буде містити деталізовану програму підготовки до цієї важливої дати. Ми це робимо для того, щоби питання європейської інтеграції були на порядку денному кожної області, кожного міста, кожної організації. Більш детально Ви можете ознайомитись ініціативою на сайті проекту Рік Європи в Україні 2020 – http://eu4ukr.wix.com/ukraine2030.

Нами розроблений тематичний план на 2015-2020 роки. Календарний план інформаційної кампанії наразі визначений за такими напрямками: 

  • Рік Миру в Україні 2015
  • Рік Англійської мови в Україні 2016
  • Рік Розвитку України 2017
  • Рік Бізнесу в Україні 2018
  • Рік Культури в Україні 2019
  • Рік Європи в Україні 2020

У рамках Року Європи в Україні 2020, підготовку до якого вже розпочато, ми встановлюємо партнерські контакти з громадськими організаціями, фондами та установами європейських країн. Цього року ми розпочали співпрацю із партнерами у Литві, Латвії, Естонії, Польщі, Словаччині, Словенії, Німеччині. Кожного року мережа друзів Року Європи буде розширюватись і охопить всі країни члени ЄС.

Національний план передбачає залучення областей та міст України, з якими укладаються прямі договори про співпрацю у рамках майбутньої національної інформаційної кампанії. Зараз вже розпочата співпраця з 20 обласними адміністраціями України, які погодили проведення програми Року Європи на території області. Зараз ми працюємо над залученням міст обласного значення та обласних центрів. У 2016 році пілотними першими регіонами визначені Полтавська, Вінницька, Херсонська, Дніпропетровська, Черкаська, Миколаївська та Запорізькі області. 50 міст цих регіонів будуть запрошені до участі у кампанії в 2016 році. Кожного року географія проекту буде розширюватись і у 2019 році охопить територію всієї України для подальшої спільної роботи у рамках Року Європи в Україні.

Тематичний план на 2016 рік: 

  • СІЧЕНЬ – МІСЯЦЬ VISIT EUROPE
  • ЛЮТИЙ – МІСЯЦЬ РАДИ ЄВРОПИ
  • БЕРЕЗЕНЬ – МІСЯЦЬ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ФІНАНСІВ
  • КВІТЕНЬ – МІСЯЦЬ КОМП”ЮТЕРНИХ НАВИЧОК
  • ТРАВЕНЬ – МІСЯЦЬ ЄВРОПИ (НІДЕРЛАНДІВ)
  • ЧЕРВЕНЬ – МІСЯЦЬ ЄВРОПЕЙСЬКИХ БРЕНДІВ
  • ЛИПЕНЬ – МІСЯЦЬ ЄВРОПИ (СЛОВАЧЧИНА)
  • СЕРПЕНЬ – МІСЯЦЬ УКРАЇНСЬКИХ БРЕНДІВ В ЄВРОПІ
  • ВЕРЕСЕНЬ – МІСЯЦЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ
  • ЖОВТЕНЬ – МІСЯЦЬ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ
  • ЛИСТОПАД – МІСЯЦЬ ЛИТВИ В УКРАЇНІ
  • ГРУДЕНЬ – МІСЯЦЬ ВИШЕГРАДСЬКОЇ ЧЕТВІРКИ

Інформаційна кампанія складатиметься з 12 компонентів. Перші дві з них вже цього року розпочаті і будуть впроваджуватись до 2020 року, до яких будуть долучатися наступні. Першими компонентами визначені 2 проекти: 

Український Євротур – це культурні та освітні подорожі до країн членів Ради Європи. Ми мріємо за 5 років відвідати всі країни-члени РЄ. У 2016 році відбудуть 12 подорожей до Європейського Союзу у яких візьмуть участь українські журналісти, студенти, мери, депутати, артисти, митці, підприємці. Метою проекту є промоція України та знайомство молодих українців зі шляхом європейських країн до незалежності та свободи. Головним слоганом “Українського євротуру 2016″ – буде 25 річниця Незалежності України. У кожному євротурі українці відвідуватимуть парламенти та уряди європейських країн, адміністрації міст, найкращі музеї та громадські центри, зустрічатимуться з політиками та журналістами. У компоненті у 2016 році візьмуть участь близько 500 українців.

Європейська Школа – це неформальна освіта для українців у Європі. У 2016 році темою 5 європейських шкіл визначено “розвиток міста”. У рамках тижневих практичних подорожей до європейських міст ми будемо знайомити мерів, депутатів, лідерів місцевого самоврядування із передовим досвідом управління європейськими містами: транспортом, освітою, медициною, розвитком бізнесу, молодіжною політикою. Маршрут “Європейської школи” пролягатиме через європейські культурні, спортивні, молодіжні, інноваційні столиці. Наразі організатори опрацьовують програму таких шкіл з адміністраціями 12 європейських міст у Литві, Словаччині, Польщі, Німеччині, Латвії та Швеції, які будуть готові поділитися своїм успішним досвідом з українськими колегами. У компоненті у 2016 році візьмуть участь представники 50 українських міст.

Всі випускники проектів Року Європи будуть залучені до компоненту “Європейська команда”, яка стане серцем майбутньої національної інформаційної кампанії. Ці люди на своєму прикладі та своїми силами будуть організовувати у своїх містах дебати та презентації, лекції та конференції, телемости та іншу активність, яка допоможу більшій кількості українців творити Європу в Україні, надихати молодь на дії.

Офіційний хаштег Року Європи в Україні 2020 – #EU2030UA Додавайте його до Ваших новин в соціальних мережах, щоби ділитися цікавими можливостями, новинами та анонсами із мережею Року Європи в Україні 2020.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР зацікавлений у співпраці із проектами  країн Європейського Союзу, громадськими організаціями та компаніями,  які поділяють цінності європейської інтеграції України, готові сприяти ознайомленню  із передовим досвідом управління містами та територіями своїх колег в Україні, підтримати ініціативи спрямовані на розвиток європейських контактів української молоді.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.