bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Науковиця розшукує українських мігрантів, які проживали або працювали в країнах ЄС, для дослідження
22.05.2015

Любов Жизномірська, дослідниця із кафедри політології Університету Сент-Мері (Галіфакс, Канада), шукає учасників для свого дослідження про повернення та реінтеграцію українських мігрантів, які проживали і/або працювали в країнах Європейського Союзу (ЄС). До участі запрошуються люди, яких було (1) депортовано, (2) повернуто в Україну по реадмісії чи (3) по процедурі добровільного повернення, або (4) які повернулися добровільно.

Дослідження «Зворотня міграція та реінтеграція в Європі: приклад України» спрямоване на вивчення процесу повернення та реінтеграції мігрантів і роль державних органів і неурядових організацій у цьому процесі. Участь дозволить краще зрозуміти проблеми, з якими зіштовхуються мігранти під час і після повернення в Україну, а також українські політики, чиновники та неурядові організації, які допомагають мігрантам, що повернулися.

Інтерв'ю буде тривати від 45 до 60 хвилин і проводитиметься у період 20 травня-10 червня 2015 року. Запитання стосуватимуться досвіду повернення в Україну та допомоги, яку вам надали (чи не надали) неурядові та державні установи у країні відправлення та країні повернення. Окрім інтерв'ю, можна заповнити опитувальник і відправити відповіді поштою чи електронною поштою. Жодне із запитань не буде стосуватися і висловлювати судження про (можливий) досвід нелегальної міграції та/або депортації. Мета полягає в зборі інформації про допомогу, що надається мігрантам до, під час і після їх повернення в Україну, і у визначенні умов, які сприяють успішній реінтеграції.

Конфіденційність гарантована. Усі персональні дані будуть зберігатися в таємниці. Справжні імена учасників не будуть використовуватися ні в яких публікаціях. Учасник може припинити розмову в будь-який момент в процесі інтерв'ю. У випадку, якщо інтерв'ю припиняється, всі записи будуть знищені.

Ваша участь допоможе науковцям і практикам краще зрозуміти проблеми, які виникають в процесі повернення та реінтеграції, і з точки зору мігрантів, і з точки зору держави. Краще розуміння може призвести до політичних змін, які принесуть користь майбутнім мігрантам, які повертатимуться в Україну. Крім того, це дослідження може генерувати знання, які сприятимуть позитивній співпраці між державними та недержавними суб'єктами та мігрантами.

Дослідження не фінансується ні урядом України, ні неурядовими організаціями, що працюють в Україні. Ваша участь у цьому дослідженні є добровільною. Ви можете відмовитися  від участі в будь-який момент на етапі збору данних. Це дослідження було розглянуто і схвалено радою Університету Сент-Мері з етики досліджень (SMU REB file # 15-241).

Якщо ви згодні взяти участь в проекті зі зворотньої міграції в Україні та розповісти свою історію мігранта, будь ласка, напишіть на електронну адресу [email protected] або зателефонуйте чи відправте смс із контактною інформацією на (067) 9502890 чи (095) 3978131. Я зв'яжуся з Вами протягом 48 годин після отримання вашої інформації.

Контакти

  • Любов Жизномірська
  •  PhD
  • Кафедра політології
  • [email protected]
  • (067) 9502890
  • (095) 3978131

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.