bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма «Демократична школа»
20.09.2016

Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства «Демократична школа» запрошує зацікавлені школи до участі у другому циклі Програми. Останній день подання - 30 жовтня 2016 р.

Сорок відібраних шкільних команд у лютому-березні 2017 пройдуть вступний тренінг з демократичного розвитку школи. Після цього тренери Програми допожуть здійснити оцінку потреб для демократичних змін у кожній школі та підтримають навчальні заклади у розробці та реалізації шкільних проектів упродовж 2017/2018 навчального року, а також сприятимуть налагодженню співпраці між школами із різних областей України.

Програму “Демократична школа” реалізовує норвезька неурядова організація “Європейський Центр ім. Вергеланда” у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримати системні реформи у сфері середньої освіти в Україні.

Програма спрямована на поглиблення культури демократії через демократичні зміни у школі і має на меті:

  • підтримати демократизацію та децентралізацію шкільного врядування;
  • сприяти розвитку демократичного середовища у школі на засадах цінностей прав людини і культурної багатоманітності, демократичної участі, рівності, поваги до людської гідності та мирного співіснування;
  • сприяти реальному державно-громадському партнерству;
  • спрямувати навчально-виховну роботу школи на розвиток демократичних громадянських компетентностей;
  • підтримати процеси розвитку автономії школи та вчителя у питаннях самостійного визначення напрямків розвитку та формування змісту навчальних програм.

Програма передбачає співпрацю між школами, представниками місцевої громади (батьками) та органами самоврядування. Структура Програми сприяє налагодженню співпраці між школами-учасницями.

До участі запрошуємо команди у складі 4 осіб: 1) директор школи чи заступник директора, відповідальний за позакласну роботу; 2) заступник директора чи вчитель1 ; 3) представник батьківського комітету школи; 4) представник місцевої влади2 або неурядової організації, що співпрацює зі школою. Команда обирає й зазначає у заявці координатора – особу, яка відповідатиме за комунікацію з командою Програми.

Зацікавлені команди просимо подати заявку, використовуючи онлайн-форму Програми. Заявки приймаються українською мовою. Кінцевий термін подання заявок: 30 жовтня 2016 року, 23:59. Результати відбору будуть повідомлені обраним кандидатам до 30 листопада 2016 року.

Детальніше інформація у додатку.

У випадку додаткових запитань чи уточнень пишіть на електронну адресу Програми [email protected], або зв’язуйтеся з координаторами Програми: Христиною Чушак (+38 073 1233989) і Андрієм Донцем (+38 050 2554635).  

Більше інформації про Програму на сторінці Центру ім. Вергеланда: http://ukr.theewc.org/Content/What-we-do/Demokratichna-shkola та у Фeйсбуці: www.facebook.com/schoolsfordemocracy

Контакти

  • Христина Чушак
  • +38 073 1233989

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.