bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cемінар «Збереження пам’яті задля побудови діалогу та примирення в Україні»
11.08.2016

Молодіжна організація СТАН запрошує до участі в семінарі «Збереження пам’яті задля побудови діалогу та примирення в Україні», який відбудеться 1-4 вересня 2016 року в Івано-Франківську за участю українських фахівців та іноземних експертів. Семінар проходитиме при підтримці National Endowment for Democracy в рамках проекту «Діалог та примирення в регіонах України», який спрямований на розбудову діалогу в регіонах України.

Збройний конфлікт в Україні змушує по-новому поглянути на проблему примирення та збереження культурної спадщини, особливо на територіях, які безпосередньо постраждали від бойових дій. Програма воркшопу передбачає ознайомлення з позитивним досвідом збереження історичної пам’яті в Україні та закордоном, освітні дискусії за участю музейних експертів та активістів з Німеччини, США, Польщі, України тощо. Семінар складатиметься з трьох частин – закритої, освітньої та публічної.

Також в рамках семінару буде презентовано проект «Luhansk’s Art & Facts – Збереження культурної спадщини Донбасу», який реалізовують спільно Goethe-Institut Ukraine та Молодіжна організація СТАН за підтримки Міністерства іноземних справ Федеративної Республіки Німеччина та за консультативної підтримки FHXB Friedrichshain-Kreuzberg Museum в Берліні.

До участі в події запрошуються активісти з Донбасу та Криму,  митці та культурні діячі, музейні працівники, правозахисники, соціологи, історики та експерти з питань історичної пам’яті.

Детальна інформація щодо організаційних моментів буде надіслана відібраним учасникам разом із запрошенням до участі в семінарі.

Для участі у семінарі потрібно до 20 серпня 2016 року включно заповнити реєстраційну форму за посиланням.

Для отримання додаткової інформації звертайтесь за адресою: [email protected]

Молодіжна організація «СТАН» була заснована  1999 року в Луганську групою письменників, філософів, журналістів та митців. Від початку свого існування «СТАН» працював, щоб вирішувати соціальні проблеми України, підвищувати обізнаність про права людини, а також мобілізувати молодь до дій через культуру. Місія організації – розвиток креативного громадянського суспільства через організацію та підтримку культурних, освітніх, соціальних та правозахисних ініціатив у громадах. У 2014 році, після ескалації конфлікту на Донбасі, Молодіжна організація «СТАН» переїхала до Івано-Франківська.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.