bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма стажування: участь громадськості у місцевому самоврядуванні
17.09.2015

Проект «Навчальні програми професійного зростання» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає набір кандидатів з м. Києва та Кіровоградської області для участі у програмі стажування на тему: «Участь громадськості у місцевому самоврядуванні як механізм прямої демократії: правові аспекти та практика впровадження».

Орієнтовна дата поїздки – 12-19 грудня 2015 р.

Останній термін подання документів на програму – 14 жовтня 2015 р.

Мета програми «Участь громадськості у місцевому самоврядуванні як механізм прямої демократії: правові аспекти та практика впровадження» полягає в ознайомленні учасників з кращими практиками та досвідом Республіки Польща: основними законами, механізмами та інструментами прямої і представницької демократії на місцевому рівні. Учасники дізнаються про запроваджені у Польщі принципи прозорості при прийнятті рішень на місцевому рівні, які стали звичайною практикою.

Навчальна програма «Участь громадськості у місцевому самоврядуванні як механізм прямої демократії: правові аспекти та практика впровадження» проходитиме у Республіці Польща і триватиме один тиждень.

Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Знання англійської мови не вимагається, з групою працюють перекладачі. Усі витрати учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та витрат на території України (транспортних, проживання в готелі у разі потреби, поштових тощо).

 Учасниками цієї програми можуть бути:

  • Представники місцевих органів влади;

  • Журналісти, що спеціалізуються в питаннях місцевого самоврядування та місцевої демократії;

  • Представники неурядових організацій;

  • Науковці та експерти, які беруть участь у розробці законодавчих документів та аналітичних документів про місцеве управління і механізми прямої демократії;

  • Представники Секретаріату Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, які відповідатимуть за розгляд законодавчих актів в області прямої демократії.

Дізнатись більше про програму та заповнити он-лайн Анкету кандидата можна на сайті виконавця проекту в Україні - Консорціуму із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME) www.ptp.ceume.org.ua.

Контакти

Коментарі

Віктор Тиркало   3151 день тому   #  

було б цікаво знайти гранти, які фінансують створення та розвиток проектних офісів...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.