bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Pokemon Go: популярність та небезпека ігрового феномену
06.08.2016

Без перебільшення можна сказати, що весь світ заполонила нова мобільна гра – Pokemon Go. Офіційно гра ще не вийшла у прокат у багатьох країнах, однак це не завадило їй стати популярною у всьому світі.

6 липня 2016 року японська компанія Nintendo презентувала Pokemon GO - рольову відеогру доповненої реальності, яка одразу завоювала надзвичайну популярність у всьому світі.

Всього за два тижні після виходу у прокат гра вдвічі збільшила ринкову капіталізацію компанії Nintendo, яка володіє брендом.

Pokemon GO пропонує гравцям виступити в ролі «тренерів» істот покемонів, яких слід ловити і тренувати для подальших боїв з покемонами інших «тренерів». Гравець пересувається реальним світом та за допомогою смартфона чи планшета може відшукати покемона. Телефони повідомляють власникам про те, що поруч схований покемон за допомогою звукового сигналу і вібрації. Зображення покемона накладається на картинку навколишнього світу, отриману з камери.

«Популярність нової гри зумовлена тим, що вона передбачає взаємодію віртуальної реальності з навколишнім середовищем. Звичайно це викликає певний спектр відчуттів, привабливих для людини. Якщо раніше ігри зосереджувалися у віртуальній реальності, то тепер вони вступають у контакт із реальним світом», - розповіла ГУРТу практикуючий психолог та член правління Асоціації психологів України Ірина Петрова.

Гравці можуть знайти покемонів у найнесподіваніших місцях, що додає грі цікавості. Наприклад, президент Ізраїлю Реувен Рівлін за допомогою Pokemon Go знайшов його у своєму робочому кабінеті.

«Гра спонукає людей виходити з дому та спілкуватися з іншими гравцями. Людина виходить за межі свого звичного простору, їй пропонується щось цікаве та захоплююче. Таким чином, сприяючи виникненню більш широкої зони комфорту, це може частково сприяти розвитку здатності взаємодіяти в реальному житті. Потрібно поспостерігати в динаміці, що буде далі, щоб зробити більш точні висновки. Гра вийшла за межі віртуального світу і це може приваблювати людей будь якого віку, коли зникає межа між реальним та віртуальним світом. Однак звичайно в грі є мінуси, як і в будь якого іншого явища. В деяких випадках гравці занадто зосереджуються на ігровому процесі та перестають помічати навколишній світ», - підсумувала Ірина Петрова.

Безпосередньо українцям ця гра несе й інші небезпеки. Йдеться про піратські версії гри, які українці активно завантажують, оскільки ліцензійна версія гри та оновлення ще не доступні на території України.

«Зловмисники зрозуміли, що можна скористатися швидким поширенням Pocemon Go у власних цілях. В результаті під прикриттям відомого бренду поширюються шкідливі програми. Шахраям навіть вдалося розмістити на Google play декілька версій гри Pocemon Go із вірусами, замаскувавши їх під додатки до гри. Після встановлення вірус міг відслідковувати дії користувачів. Варто відзначити, що популярність зламаних Pokemon GO залишається досить високою. В основному це стосується версії гри для ОС Android, яку користувачі завантажують зі сторонніх сайтів», - зазначив працівник технічного відділу компанії «Лабораторія Zillya!» Владислав Адріанов.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.