bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

YouthSpark Live об’єднав активну молодь з усієї України заради планування майбутнього
06.06.2016

30 травня 2016 року в Києві з ініціативи корпорації Microsoft у партнерстві з Ресурсним центром ГУРТ відбувся YouthSpark Live – захід, що об’єднав 70 активних молодих людей із усієї України.

YouthSpark Live – це глобальна спільнота для взаємодії молоді, де вони можуть обмінятися досвідом й отримати менторську підтримку заради змін в Україні та світі.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Тетяна Марушевська, директорка з маркетингу та операційного управління «Майкрософт Україна»: «Світ постійно змінюється, перетворюється на гігантську віртуальну мережу, де все між собою пов’язано. Порівняно з 2000 роком, швидкість підключення сьогодні зросла у 150 разів. Крім того, нашу реальність змінюють такі інноваційні речі, як Інтернет речей, великі дані тощо. Щоб залишатися конкурентоспроможними на сучасному ринку праці, необхідно стежити за новими технологіями та тенденціями.

За даними неурядової організації «Insitute for the Future», можна виокремити 10 новітніх компетенцій: аналітичні здібності, соціальний інтелект, адаптивне мислення, крос-культурна компетентність, обчислювальне мислення (навички роботи з великими даними), знання нових медіа, дизайн процесів, крос-дисциплінарні знання, фільтрування контенту, віртуальна колаборація.

Майкрософт дає поштовх розвитку компетенцій майбутнього через систему освітніх проектів. У молодших і середніх навчальних закладах ми надаємо безкоштовне програмне забезпечення для шкіл, організовуємо розвиваючі конкурси для вчителів. У рамках проекту BizSpark стартапи отримують програмне забезпечення та хмарну платформу для розвитку свого бізнесу. Наші центри Idea надають можливість навчання та перекваліфікації людям, які перебувають у скрутному становищі. На базі IoT лабораторії її учасники реалізовують стартапи з використанням Інтернету речей», – підсумувала Тетяна Марушевська.

Як знайти натхнення для професійного і творчого успіху розповіла Алла Клименко, тренерка по щастю, ментор Вчитель Upgrade: «Щоб досягти натхнення, отримайте доступ до енергії. Беріть на себе відповідальність за свої дії, не озираючись на зовнішні фактори. Коли ми постійно жаліємося на інших чи життєві умови, ми оточені негативом, який з’їдає нашу енергію. Замість того, щоб перекладати відповідальність, ви можете впливати на своє життя через той чи інший вибір.

Повірте у можливість досягнення ваших цілей. Впевненість у своїх силах підштовхує діяти активніше. Те, що з нами відбувається, базується на наших думках. Якщо ви думаєте, що ви чогось негідні, ваш мозок фіксує зовні усі докази ваших недоліків. Варто контролювати думки, перелаштувати їх на позитивну хвилю. Фільтруйте інформацію, яка перетворить ваше позитивне мислення на конкретні можливості реалізації прагнень.

Ще одним важливим чинником для успіху є оточення. Люди навколо вас можуть вплинути на кращі зміни в житті, якщо вони надихають розвиватися. Якщо ви віритимете у себе, матимете сторонню підтримку та позитивне мислення, для вас не буде нічого неможливого».

Володимир Дегтярьов, відомий український піарник, спортсмен і ментор Кар’єра Upgrade, поділився порадами щодо того, як правильно ставити та досягати цілей: «Коли ви ставите собі цілі, запитуйте себе, чому вам це потрібно, поки не усвідомите не тільки кількісні, але й ціннісні показники мотивації. Щоб підтримати мотивацію у найважчий момент на шляху досягнення цілей, продумуйте внутрішні та зовнішні мотиватори. Наприклад, думка про майбутнє написання гарного посту в Фейсбуці може бути сильним зовнішнім мотиватором. Мій друг розповідав, що під час останніх 10 кілометрів до успішного фінішу на марафоні в Барселоні він якраз вигадував такий пост. Важливо перевіряти можливість досягнути велику мету на конкретних кроках. Іноді ви можете відкладати певні дії лише тому, що наступний крок до мети здається надто нереальним. Наблизитися до неї можна, розбивши велику мету на маленькі кроки, або ще краще – перевірити її завдяки якомусь проекту. Крім того, якісно покращити шлях до мети може коло вашого спілкування та досвід інших людей».

Дарія Каркунова, студентка Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, із захопленням розповіла про свої враження від виступів спікерів: «Захід виявився доволі насиченим. Виступ Алли Клименко про внутрішню енергію та відповідальність за свої дії дав мені підґрунтя для роздумів якраз у той час, коли я почала сумніватися в собі. Цікавою була ідея того, що наш мозок шукає саме ту інформацію, яку ми хочемо отримати. Промова Володимира Дегтярьова, піарщика, який пробігає гірський марафон на 110 км за 17 годин, надихає вірити в свої сили та досягати цілей».

Від Сергія Поплавського, технічного євангеліста «Майкрософт Україна», молодь дізналася про ресурси YouthSpark: «Студенти мають можливість отримати доступ до різних програмних продуктів Microsoft завдяки програмі DreamSpark. Після завершення навчання молодь може користуватися глобальною програмою Microsoft BizSpark, за якою стартапам надається доступ до більшої кількості інструментів розробки програмного забезпечення Microsoft та підтримка у розвитку бізнесу».

Спільно з Cергієм Поплавським учасник програми Microsoft Student Владислав Касьяненко показав на практиці, як почати програмування з Azure у Visual Studio. Владислав підкреслив основні переваги Azure: «Важливими рисами Azure є надійність, масштабованість аудиторії та можливість миттєвого вивільнення ресурсів. У хмарі все знаходиться в одному місці і взаємопов’язане між собою. У разі виникнення проблеми ви матимете резервну копію, яка забезпечить аптайм додатка. Крім того, Azure має такі функції, як Loadbalancer та Hypervisor, що не допускають перезавантаженості сайту, викликаної великою відвідуваністю».

Владислав Касьяненко навчається на інженерно-фізичному факультеті Харківського політехнічного університету, проте бачить своє майбутнє у галузі IT. «На цьому заході я дізнаюся, як себе мотивувати. Я прагну, щоб те, що я роблю, подобалося не лише мені, але й тим, для кого я це роблю. Як розробник, я зорієнтований на весь світ. Тому дуже важливо знаходити енергію та сили, щоб робити кращі речі. Надаючи можливість створювати комп’ютерні додатки, компанія «Майкрософт Україна» є тим мотиватором, який надихає на дії», – прокоментував Владислав Касьяненко.

Переможці програми «Майкрософт Україна» «Твій власний Upgrade» на прикладі свого практичного досвіду розповіли про цілі, яких їм вдалося досягти за короткий проміжок часу.

Максим Молнар, переможець «Твій власний Upgrade» у номінації «Вчитель Upgrade», викладач історії у Виноградівському УВК на Закарпатті, пояснив, як отримати навички майбутнього у сучасній школі: «Перемога у номінації «Вчитель Upgrade» cтала поштовхом для запровадження інновацій у нашій невеличкій школі. В освітній діяльності ми використовуємо хмарні технології. Кожен учень має свій профіль у Office365 й активно працює з програмами OneNote і Yammer. OneNote дає можливість дистанційного навчання. Ті, хто не може користуватися соціальними мережами, мають змогу спілкуватися завдяки закритій корпоративній соціальній мережі Yammer». Детальніше із презентацією Максима можна ознайомитися за посиланням.

Карина Клименко, переможниця проекту «Твій власний Upgrade» в номінації «Кар’єра Upgrade», описала свій місяць кардинальних змін: «Вирішивши кардинально змінити свою кар’єру, я доклала зусиль для того, щоб стати фітнес-тренером. Замість роботи банківським співробітником, я шукала роботу, яка б приносила задоволення і не псувала здоров’я. Протягом місяця я з ранку до вечора відвідувала тренінги з різних фітнес-напрямків. По завершенню програми Upgrade я провела свій перший тренінг для вагітних». Більше про досвід Каріни дізнавайтеся тут.

Про кардинальні зміни у своєму житті розповів і один із учасників заходу. Олексій Кобилинський, студент факультету ветеринарної медицини Житомирського національного агроекологічного університету, зазначив: «Під час навчання в університеті у мене відбулася переоцінка моральних принципів. Я зрозумів, що ветеринарія – не мій шлях. Мене завжди цікавила сфера інформаційних технологій, зокрема розробка відеоігор. Я планую охопити якомога більший спектр відповідних питань – дизайн ігор, база ігрових рушіїв, мови програмування, тенденції ринку тощо. Програма YouthSpark надає можливості та мотивацію таким, як я, стартувати в іншій галузі діяльності. Під час заходу YouthSpark Live я усвідомив, що обрав для себе правильне оточення, чудову дівчину, яка мене в усьому завжди підтримує. Я на правильному шляху і планую впевнено йти ним надалі».

Протягом заходу учасники у супроводі коучів проекту «Майкрософт Україна» «Твій власний Upgrade» визначали компетенції майбутнього та мотиваційні стратегії, необхідні для досягнення своїх цілей, дізналися, як технології допомагають розвиватися, і які освітні та кар’єрні можливості можна отримати, підключившись до програм YouthSpark Live. 

Учасники поділилися своїми власними натхненими ідеями. Наприклад, Олександр Лобов, студент факультету психології Міжрегіональної академії управління персоналом, пише вірші та планує займатися діджеїнгом: «Маю ідею зібрати відданих своїй справі музикантів та експериментувати, поєднуючи симфонічну музику з електронною. Корпорація Microsoft змінює світові тенденції. Захід YouthSpark Live – це той ковток натхнення, який дає поштовх розвитку моїх планів». 

Роль натхнення для саморозвитку учасників YouthSpark Live підкреслила Алла Клименко, тренер по щастю, ментор Вчитель Upgrade: «Більшість людей вважає, що розвиватися необхідно саме у cфері бізнесу. Під час тренінгів вам можуть надати конкретний алгоритм того, що потрібно робити. Однак найголовніше питання полягає не в тому, що робити, а в тому, яким варто бути.  Для цього потрібно займатися саморозвитком, формувати свої ціннісні орієнтири, розібратися, чого ви насправді хочете, що є для вас важливим і робить вас щасливим. Саме ці речі прикрашають наше життя, надаючи їй яскравих фарб і внутрішній стержень».

Фото: Оксана Васильєва

Контакти

Коментарі

Людмила Журбинская   2871 день тому   #  

Впечталение, что все намерены питаться воздухом...ни одного проекта для жизни!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.