bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформація як зброя: корисні ресурси для ветеранів та учасників АТО
16.05.2016

Технології спрощують процес обміну даними. Про те, де ветерани та учасники АТО, а також громадяни, яким небайдужа доля військових України, можуть знайти або запропонувати вирішення наслідків воєнних дій на Донбасі, читайте в огляді інтернет-ресурсів, підготовленому ГУРТом. 

Сайт «Захист Патріотів»

Команда «Захисту Патріотів» має на меті послідовний розвиток тактичної медицини та невідкладної допомоги в Україні через здобуття нових знань, вдосконалення навичок і покращення матеріальної бази. Інструктори організації проводять навчання для лікарів, цивільних та військових.

Рубрика «Новини» містить аналітичні дані щодо надання медичної допомоги військовим, статті, матеріали конференцій, огляди фактів та інструкції. Стежити за оновленням рубрики можна, підписавшись на розсилку. Особливий інтерес викликає розділ «Література», де можна завантажити посібники для самоосвіти.

Дізнатися більше.

Єдина база «Без броні»

Проект громадської організації «STUDENA» прагне створити єдину базу даних усіх ініціатив, впроваджених для надання юридичної, психологічної та медичної допомоги бійцям АТО. Інтерактивна мапа України дозволить швидко й легко знайти найближчу організацію, що підтримує фронтовиків у будь-якому регіоні.

База нараховує близько 500 ініціатив у всіх областях України. Зручні фільтри дозволяють знайти ініціативу в потрібній області за п’ятьма напрямками: психологічна, медична та юридична підтримка, професійна перекваліфікація та реабілітаційні табори.

Дізнатися більше.

Портал Київської міської спілки ветеранів АТО

Громадська організація «Київська міська спілка ветеранів АТО» об'єднує всіх учасників АТО - киян та членів їхніх родин із метою представництва та захисту їхніх інтересів. Завдяки порталу організація інформує про можливості для ветеранів АТО та їхніх сімей.

Спілка надає інформацію про соціальну, медичну, юридичну та матеріальну допомогу, можливості професійної перекваліфікації, освітні події та заходи для сімейного дозвілля, нові законодавчі ініціативи. Підписка на розсилку допоможе оперативно дізнаватися про новини спілки.

Дізнатися більше.

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції розмістила на своєму сайті нормативно-правову базу ветеранів війни, військовослужбовців та членів їхніх сімей. Крім того, сайт є платформою для отримання інформації про останні новини, матеріали щодо нових законопроектів та ініціатив із протидії корупції, дорожні карти з вирішення соціальних питань учасників АТО.  


Дізнатися більше.

Сайт demobilization.info

Громадські активісти StratComUA розмістили на порталі інформацію про отримання різноманітних статусів, пільг, матеріальної та нематеріальної допомоги для військових та їхніх родин.

На порталі учасники та ветерани АТО можуть дізнатися про свої права та можливості отримати психологічну допомогу, реабілітацію, санітарно-курортне лікування, фінансову допомогу при протезуванні тощо. Розділ «Корисні контакти» може полегшити пошуки контактів військкоматів, відомчих комісій та обласних державних адміністрацій.

Якщо військові не знайшли відповіді на сторінці, вони зможуть поставити своє запитання експертам через онлайн-запит або дзвінок на гарячу лінію. Ресурс функціонує за підтримки Міністерства оборони, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО та Міністерства соціальної політики.

Дізнатися більше.

Український мілітарний портал

Завдяки цьому ресурсу можна дізнатися більше про українську армію, правоохоронні органи, спецслужби та оборонно-промисловий комплекс. 

Рубрика «Енциклопедія» може привернути увагу не лише військових. Структуровані інформаційні блоки охоплюють такі теми: збройні сили України, спецслужби, правоохоронні органи, арсенал та ОПК. Довідкова інформація стане у нагоді цивільному населенню, зацікавленому у стані сучасних військових спроможностей України.

Дізнатися більше.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.