bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг-менеджер ГУРТа взяла участь у Молодіжному Форумі Східно-Європейського партнерства
18.02.2015

Тренінг-менеджер Ресурсного центру ГУРТ Тетяна Оселедько протягом 9-11 лютого 2015 року у складі української делегації брала участь у 2-му Молодіжному Форумі Східно-Європейського партнерства (The 2nd Eastern Partnership Youth Forum), що проходив у Ризі, Латвія.

Форум спрямовувався на розвиток інноваційних рішень для зниження рівня безробіття серед молоді шляхом підвищення міжсекторального співробітництва на місцевому, національному та міжнародному рівнях.

Учасниками заходу стали більше 240 представників громадських організацій та державних органів (міністерств), що працюють з молоддю, соціальних працівників, представників бізнесу, вищих навчальних закладів тощо з 27 країн Східного партнерства: України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та країн програми Erasmus+.

«Молодь в умовах громадянського суспільства повинна відігравати важливу роль у зв’язках між Європейським Союзом і країнами Східного партнерства», – підкреслив посол Латвії з питань східного партнерства Юріс Пойканс.

Протягом трьох днів у Ризі працював міжкультурний простір для створення і розвитку нових інструментів і технік молодіжної політики та працевлаштування молоді: партнерські  програми обміну, міжсекторальна кооперація, молодіжна політика та обмін досвідом найкращих практик та інноваційних ідеї у цій сфері. За допомогою різноманітних воркшопів, відкритих просторів, панельних дискусій та інтерактивних рольових ігор середовище форуму сприяло інноваційності і креативності.

Захід також мав створити вдалі умови для обміну досвідом серед учасників у сфері міжсекторальної співпраці, аналізу практик і пошуку шляхів трансформації цього досвіду у різні сфери, визначенню проблем і викликів, з якими зіштовхуються учасники у своїй роботі, та пошуку рішень, що можуть сприяти працевлаштуванню молоді, підвищенню якості молодіжних програм.

«Форум, крім можливості розробки інноваційних моделей вирішення проблем працевлаштування молоді та можливості бути почутим, створив простір для неформальних зустрічей, розбудови контактів і проведення переговорів із представниками країн-учасниць і міжнародних організацій. Дуже важливо спілкуватися безпосередньо – це значно сприяє досягненню прямих домовленостей щодо майбутньої співпраці. Серед результатів можна виділити домовленості щодо здійснення візиту української делегації до Литви в березні цього року, аби ознайомитися з досвідом реалізації програми «Молодіжний працівник», системою сертифікації молодіжних працівників, а також діяльністю молодіжних центрів Литви та налагодження тісної співпраці з Ресурсним центром для країн Східної Європи та Кавказу (SALTO)», – прокоментувала підсумки заходу заступник начальника відділу міжнародного спіробітництва та європейсьокї інтеграції Міністерства молоді та спорту України Ірина Бєляєва.

Детальніше про змістову частину Форуму читайте незабаром у персональному блозі Тетяни Оселедько

Контакти

Коментарі

Виктория Яременко   3321 день тому   #  

Думаю такі заходи дуже корисні і до того ж цікаві.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.