bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рівному реалізують інформаційну кампанію на підтримку сучасних бібліотек
13.09.2013

У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася прес-конференція на підтримку інформаційної кампанії бібліотеки «Бібліотека – безліч можливостей для тебе!».  

Прес-захід включав презентацію сучасних послуг книгозбірні, серед яких: розмовні клуби іноземних мов, що проходять за участі волонтерів зі США та Німеччини, Кімната сімейного читання, курси освоєння комп’ютера для людей пенсійного віку та виставки декоративно-прикладного мистецтва. Всі перелічені послуги надаються бібліотекою безкоштовно. Інформаційна кампанія головної книгозбірні краю «Бібліотека – безліч можливостей для тебе!» спрямована на подолання  непоінформованості жителів міста і області про ці безкоштовні сервіси.

Бібліотекам, як бюджетним установам, досить складно просувати свої послуги на ринку, оскільки, відсутність комерційної основи сервісів значно впливає на якість їх реклами. Простіше кажучи, бібліотеки надають чудові безкоштовні послуги, але не володіють фінансовим ресурсом, щоб розказати про них; жителі міста мають потребу у подібних безкоштовних послугах, але не володіють інформацією, де їх можна отримати.

В рамках інфокампанії бібліотека виготовила та готується розмістити на вулицях Рівного тематичні плакати (сіті-лайти), на яких реальні користувачі послуг розповідають про їх переваги. Проект підтримує Програма «Бібліоміст», яка і виділила кошти для реалізації кампанії у рамках ХІ раунду конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами.

Героями сіті-лайтів стали відвідувачі бібліотеки, що користуються представленими послугами. Володимир Кузьмін, пенсіонер опанував у бібліотеці комп’ютер, Оксана Кравець, керівник ГО «Пузата мама» постійна відвідувачка Кімнати сімейного читання, студентка Олександра Скорих відвідує засідання «Німецького клубу», а художник Михайло Наумець – один з митців, що представляв свої роботу у виставковій залі бібліотеки. Ці люди погодилися допомогти бібліотеці поширити інформацію про послуги, які їм самим принесли користь.

Співробітники бібліотеки сподіваються, що та частина рівнян, яка зацікавлена у самоосвіті та цікавому дозвіллі не залишить без уваги бібліотечні сервіси.

«Ми розраховуємо, що цей проект приверне увагу рівнян, які до цього не знали про те, що бібліотека це не лише місце, де можна «позичити» книги. Тих людей, до яких ми не достукалися через інтернет, пресу і розсилки новин, тих, хто потребує таких послуг, але не знає про їх існування» - зауважила бібліотекар Рівненської ОУНБ Юлія Ковальчук на прес-конференції.

Сіті-лайти з’являться у місті наступного тижня, вони розмістяться на вулицях Соборній, пр-ті Миру та вул. В. Чорновола.

Юлія КОВАЛЬЧУК, бібліотекар відділу маркетингу та наукової роботи Рівненської ОУНБ

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.