bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Київ підготував перших волонтерів до Євро 2012. Що далі?
30.08.2011

29 серпня 2011 року відбувся перший випуск двадцяти волонтерів, які пройшли курс мовної підготовки для обслуговування фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в місті Києві.

Підготовка добровольців здійснювалася на базі системи шкіл англійської мови «D'elite School». Як зазначила Любов Пшенична, генеральний директор школи, основний момент у мовній підготовці волонтера – швидкість навчання. Для сильніших програма розрахована на 2 тижні, для слабкіших – два з половиною місяці.

До кінця квітня школа має підготувати понад 3000 волонтерів. Паралельно удосконалюватимуть знання з розмовної англійської ще 3000 волонтерам в НПУ ім. Драгоманова та КНУ ім. Шевченка.

Волонтери запевняють, що завдяки курсам навчилися як правильно спілкуватися з іноземцями, надавати медичну допомогу, поводитися при форс-мажорних ситуаціях тощо.

«У некерованому натовпі потрібно знайти безпечне місце. Тільки живий волонтер зможе надати комусь допомогу», – жартома про серйозне розповідає один із волонтерів.

«Перед нами стоїть дуже серйозне завдання. Від того на скільки ми справимося з ним, залежить репутація нашої країни. Саме ви – волонтери – люди, які напряму пов’язані з іміджем України», – зауважив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. Він висловив надію, що кожен волонтер після проходження мовних курсів візьме на себе відповідальність і підпише угоду про співпрацю з Головним управлінням освіти і науки міста Києва.

Самі ж волонтери налаштовані відпрацювати проходження мовних курсів під час чемпіонату. Хоча зізнаються, що дехто з них подавав заявки на програму волонтерів УЄФА. Якщо поталанить пройти, то прерогатива, звісно ж, за УЄФА. Кажуть, – престижніше.

«Чомусь у нас склалося таке враження, що бути волонтером УЄФА краще. Я відправив анкету (заповнював 4 години), 3 вересня буде співбесіда. Там жорсткіші вимоги до англійської мови. Матимемо можливість супроводжувати офіційні делегації, а це шанс контактувати з відомими людьми» – ділиться волонтер Сергій Компанець.

Також українці, що були волонтерами УЄФА, зможуть подавати заявки на інші чемпіонати. Як не крути, а спокус у волонтерів приймаючого міста не так вже й багато. Тому КМДА повинна заохотити своїх добровольців, щоби вони «не тікали в інший штаб».

У свою чергу начальник Головного управління освіти і науки КМДА Віра Горюнова закликала всіх долучати своїх друзів до волонтерів приймаючого міста, а також наголосила, що потрібно збільшувати темпи, адже часу лишилося не так вже й багато.

«Ми чекаємо студентів молодь, киян, які хочуть приєднатися до волонтерів. На сайті приймаючого міста кожен охочий має змогу оформити заявку», - сказала пані Віра., Існує проблема, що люди, які добре знають англійську не хочуть безоплатно працювати, а ентузіасти часто не володіють мовою на належному рівні. І для їхньої підготовки лишається не так вже й багато часу. На думку волонтерів, було б ефективніше, якби курси тривали трішки довше і ближче до чемпіонату. Викладач англійської мови Віталій Приступа запевняє, що це не є перешкодою, адже «волонтери отримали додатково план на цілий рік, що їм потрібно робити щомісяця. Тобто передбачається ще й самостійна робота».

На вирішення всіх питань до Євро-2012, якими займається Головне управління освіти і науки, із бюджету КМДА було виділено 42 млн. грн.

Контакти

  • Євгенія Кравченко
  • Ресурсний центр ГУРТ
  • 044-296-1052
  • https://gurt.org.ua/

Коментарі

Галина Циганенко   4622 дні тому   #  

скажіть, чи можна і як долучитись до волонтерства на Євро-2012 ще? дякую за відповідь

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4622 дні тому   #  

Можна)
Якщо ви бажаєте долучитися до волонтерів приймаючого міста, то за допомогою пошукової системи шукаєте сайт міста, яке вас цікавить. На ньому є інформація про волонтерів.

Якщо ж бажаєте до волонтерів УЄФА, - у цьому випадку клікайте сюди http://ua.uefa.com/uefaeuro2012/volunteers/index.html

Щоб стати волонтером УЄФА, потрібно вільно володіти англійською. Приймаюче місто лояльніше ставиться до знань мови, адже кожен волонтер матиме змогу їх покращити за допомогою безоплатних курсів.

До речі, якщо Вас цікавить Київ, то всі деталі про волонтерство Ви можете отримати за номером телефону КМДА: 15-51

Успіхів!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4601 день тому   #  

євро 2012 у наших серцях! і не тільки там))) http://kolomyya.org/se/sites/ep/19851/

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.