bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадянське суспільство і влада: тестдрайв оновленого ресурсу
27.07.2011

Департамент інформації та масових комунікацій Кабінету Міністрів України спільно з Програмою сприяння Парламенту ІІ та іншими учасниками представляє оновлений сайт „Громадянське суспільство і влада”, що вже функціонує у тестовому ржимі за адресою e-gov.net.ua.

Нова концепція сайту передбачає значне розширення можливостей для розвитку громадянського суспільства, взаємодії органів влади з громадянами, їх залучення до формування державної політики, створення загальнонаціонального дискусійного майданчика в мережі Інтернет.

Інтерактивні інформаційно-аналітичні системи, що інтегровані у сайт, дозволять користувачам брати участь у громадських обговореннях проектів нормативно-правових актів шляхом їх оцінки та внесення своїх пропозицій. При цьому, у постійному режимі здійснюється обробка отриманої інформації, а узагальнені аналітичні матеріали використовуються органами влади у процесі реалізації ними своїх функцій, а також виставляються у відкритий доступ для користувачів сайту.

Кожний центральний орган виконавчої влади матиме на оновленому сайті власну сторінку, на якій його представники, зареєстровані на сайті, можуть публікувати новини, створювати теми на форумі тощо. Крім того, на сайті впроваджено систему рейтингування як окремих користувачів, так і організацій.

Увесь спектр комунікаційних та сервісних можливостей веб-сайту „Громадянське суспільство і влада” постійно поповнюється і модернізується, і вже сьогодні пропонуємо Вам особисто зареєструватися на сайті і стати його першими постійними відвідувачами. Реєстрація на сайті „Громадянське суспільство і влада” та його використання – це не лише спосіб висловити свою громадянську позицію із тих чи інших важливих для держави питань, а й широкі можливості для інтерактивного спілкування із цікавими людьми з різних куточків України. Серед таких можливостей – створення власного профілю та перегляд профілів інших користувачів, обмін миттєвими повідомленнями, формування списку контактів, створення співтовариств різноманітного тематичного спрямування та багато іншого.

Сподіваємося на Вашу підтримку та будемо щиро вдячні за Ваші відгуки зауваження та пропозиції щодо покращення роботи тестової версії інтернет-платформи „Громадянське суспільство і влада”.

Контакти

Коментарі

Хмара Олексій   4657 днів тому   #  

Просте запитання до розробників - а що буде зі старою платформою? Зокрема, з електронним реєстром громадських експертиз? На сьогодні це був чи не єдина найбільш відвідувана частина сайту. І коштувала вона українцям недешево. адже була створена та фактично подарована громадськістю владі. http://www.toro.org.ua/news/455.html

  •   Пiдписатися на новi
Шевченко Михайло   4657 днів тому   #  

Вся інформація, яка розміщується на діючій версії сайту "Громадянське суспільство і влада", буде перенесена на оновлений сайт, в тому числі і реєстр громадських експертиз.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4657 днів тому   #  

Пане Михайле, як на мене, новий ресурс - цікава спроба змінити практику взаємодії держапарату з пересічними людьми. Я вже трохи покористувався новим порталом. у звязку з цим, в мене виникло декілька суто практичних питань, які стосуються моєї професійної діяльності:
- скільки людей було залучено до розробки цієї системи?
- скільки часу зайняла розробка+програмування+тестування
- врешті, в яку суму обійшлись ці роботи

Якось на нашому порталі вже була дискусія на цю тему і деякі фахівці переконували, що можна розробити новий мультисервісний портал за невелику суму і в короткі терміни. Буду вдячний за Вашу відповідь (якщо я звернувся за адресою)

  •   Пiдписатися на новi
Шевченко Михайло   4657 днів тому   #  

Пане Тарасе, питання розробки і програмування нового порталу можна адресувати Євгену Омельченко.
Секретаріат Кабінету Міністрів, діючи у співпраці з Програмою сприяння Парламенту ІІ (ПСП), брав участь у напрацюванні технічного завдання та вимог до функціонального наповнення оновленої версії сайту „Громадянське суспільство і влада”. Відповідні консультації ПСП, Секретаріату та „ЕКСОРУ” тривали з січня до квітня 2011 р. Консультації закінчилися укладанням угоди про співпрацю Секретаріату та ПСП. „ЕКСОР” є виконавцем робіт для ПСП, яка у свою чергу, отримавши ліцензії та програмне забезпечення, передасть їх у безкоштовне використання Секретаріату. Аналогічно Секретаріат отримав програмне забезпечення для реєстру громадських експертиз від „ТОРО”.
До тестування ресурсу залучено всі 77 центральних органів виконавчої влади, у Секретаріаті адміністратором сайту буде одна особа.
Таким чином, формулювання ідеї, її технічна реалізація та документальне оформлення, тестування та початок офіційної роботи орієнтовно вкладуться у 9 місяців.

  •   Пiдписатися на новi
Омельченко Євгеній   4657 днів тому   #  

Пан Михайло в цілому правильно описав ситуацію. З свого боку можу додати, що з початку цього року іде розробка і тестування оновленого веб-сайту "Громадянське суспільство і влада". Розробка ж автоматизованих систем діагностики проектів нормативно-правових актів і з визначення пріоритетів регіональної політики, на роботі яких фактично і заснований оновлений розділ "Участь у формуванні державної політики", проводиться нашими спеціалістами вже декілька років. Дуже сумніваюсь, що в "короткі терміни" можна розробити серйозну систему такого спрямування.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4657 днів тому   #  

пане Євгене і пане Михайле, дуже дякую за пояснення. Я так розумію, лідерство у проектуванні цієї інформаційної системи було за Секретаріатом Кабміну? А взагалі, мені дуже цікаво, як от Ви "там" працюєте - і як, наприклад, виглядає громадський сектор по ту сторону екрана)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.