bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Харкові навчали критичному мисленню переглядаючи «новорічні» фільми
08.12.2017

6 грудня відбувся перегляд короткометражок «Сніговики, Ялинки та дива. Про що насправді “зимові” мультфільми», організований ГО «Харківський правозахисний альянс» та Хаб социальной активности «Студия 42».

Ідеєю кінопоказу було поглянути на зимові анімаційні фільми з іншої сторони та розібратись про що ж насправді розповідають та які приховані сенси несуть казки про ялинки та сніговиків. Експертом заходу стала Ганна Старкова, яка показувала учасникам, як медіаграмотність та критичне мислення можна застосовувати при перегляді фільмів.

Навчання критичному мисленню в такий спосіб виявилось дуже цікавим процесом: тренерка задавала учасникам  напрямок та пояснювала спосіб, скеровуючи таким чином  дискусії між учасниками, а учасники в свою чергу, із жвавістю та інтересом висловлювали свої враження та погляди на розуміння сенсу переглянутих короткометражок.

 «Нині про необхідність критичного мислення говорять усе частіше, однак традиційна освіта тільки починає замислюватися про формування таких компетентностей. Тож можна розвинути в собі ці навички в запропонований нами альтернативний та досить цікавий спосіб - під час перегляду фільмів», - зазначив голова правління ГО «Харківський правозахисний альянс» Сергій Напрасніков.

Проект “Громадська кампанія з підвищення медіаграмотності мешканців Харківщини як інструмент протидії дезінформації та перешкоджання дестабілізаційним заходам в регіоні в умовах військового конфлікту” реалізується ГО “Харківський правозахисний альянс” за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Контакти

Коментарі

Тетяна Войтюк   2325 днів тому   #  

Очень интересно! Есть ли возможность приехать к нам (Донецкая область) с подобным мероприятием?

  •   Пiдписатися на новi
Олефіренко Анжеліка    2318 днів тому   #  

Чи не плануєте схожий захід в Києві?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.