bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місцеве самоврядування Луганщини використовує заборонені електронні ресурси?
06.12.2017

Громадська організація «Луганська коаліція «Громадяни за прозорість дій влади» дослідила електронні декларації посадовців, які представляють органи державної влади та місцеве самоврядування в чотирьох районах Луганської області. Окрему увагу було приділено питанню інформаційної безпеки в регіонах.

У довідниках телефонів і електронних адрес Троїцької, Сватівської, Новопсковської та Білокуракинської райдержадміністрацій, отриманих у відповідь на інформаційні запити, електронні поштові скриньки більшості посадовців-декларантів знаходяться на українських серверах. Зокрема: ukrtel.net, ukr.net, i.ua, meta.ua, gov.ua, inet.ua, а також – на gmail.com.  

Відповідно до наданої інформації (довідники РДА), 12 з 56 голів сільських та селищних рад чотирьох районів Луганщини й досі не змінили електронні потові скриньки та використовують для листування ресурси mail.ua та yandex.ua. Що свідчить: або про халатність посадовців РДА щодо обліку даних, або про невиконання чинного законодавства та правил інформаційної безпеки очільниками місцевих рад, попри Рішення РНБО України від 28 квітня 2017 року, яке було введено в дію Указом Президента України № 133/2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Найбільша кількість таких випадків зафіксована в Троїцькому районі Луганської області: 6 з 12.

Антикорупційний проект «Через декларації до прозорої влади в Луганській області» отримує фінансову підтримку в межах проекту ПРООН «Прозорість і доброчесність публічного сектору»). Моніторинг проводився у відповідності до положень «Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» і Закону України «Про запобігання корупції».

Контакти

  • Артем Шевченко
  • керівник проекту «Через декларації до прозорої влади в Луганській області»
  •  0989770481

Коментарі

Ігор Алексєєв   2329 днів тому   #  

Років п'ять тому - на Західній, так само як і на Сході, все було мейл.ру, мейл.ру і мова проґрамного забезпечення - російська.
Це все безкультур'я і небажання незалежности нашого народу, а клептократія - це лише наслідок.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.