bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У школах вчитимуть боротися зі змінами клімату
16.08.2016

Вчителі та громадські активісти об’єднуються, щоб навчати дітей зміні клімату та збереженню довкілля. Вперше в Україні пройшов спільний форум освітян та громадськості «Кліматична освіта 2016» в рамках міжнародногопроекту Climate Forum East II.

Понад 100 вчителів загальноосвітніх шкіл, викладачів університетів та громадських активістів приїхали до Києва з усієї України, щоб з 10 по 12 серпня обговорити, як найкраще навчати дітей проблемі глобальної зміни клімату.

«Ми та наші діти є першими поколіннями, хто відчуває на собі зміну клімату. Але, водночас, ми – останні, хто може щось зробити, аби зупинити цей процес і адаптуватися», - зазначила Надія Артем’єва, координаторка проекту Climate Forum East II в Україні. 

Дітей та студентів навчатимуть розумінню проблем, пов’язаних зі зміною клімату, та протидії ним. Навчання відбуватиметься в інтерактивній формі, за допомогою формальних та неформальних методів. Для цього на Форумі було презентовано збірник ігор з теми зміни клімату «Граючи, змінимо світ».

«Посібник у зрозумілій формі дає базові знання про зміну клімату та допомагає в ігровому форматі продемонструвати основні механізми дії кліматичних процесів, а також відчути наслідки наших повсякденних рішень, що впливають на стан довкілля», - пояснює Олександра Халаїм, одна з організаторок Форуму та співавторка посібника.

«Це реально працюючі ігри, які я буду використовувати на своїх заняттях», – ділиться враженнями учасниця тренінгу, освітянка Оксана Турок.

Міністерство освіти також приділило увагу Форуму: «Шкільна освіта є ключовою компонентою інформування громадськості з питань, пов’язаних зі зміною клімату, адже навчальні заклади є найбільш великою та добре організованою аудиторією», - підкреслила Наталія Бєскова, заступниця директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Водночас, такі інновації в освіті рухають самі вчителі - а програми Міносвіти  намагаються сприяти цьому. Повна інтеграція екологічного навчання у формальну освіту поки лишається великою метою. 

Організатори планують зробити Форум «Кліматична освіта» щорічним. Він має стати майданчиком для обміну досвідом між освітянами та представниками громадських організацій. Учасники побачать вже реалізовані кліматично-освітні проекти й отримають джерело натхнення для створення нових.

Захід проводився в рамках проекту Climate Forum East II за фінансової підтримки Європейської Комісії, Австрійської Агенції з Розвитку, за підтримки Національного екологічного центру України.

Організатори Форуму: громадська організація «Колегія екологічної освіти «Світ Освіт» та громадська організація «Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”».

Контакти

  • ГО «Колегія екологічної освіти «Світ Освіт»
  • ГО «Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”».
  • Проект Climate Forum East II в Україні
  • [email protected]
  • http://climateforumeast.org/

Коментарі

Лариса Десятко   2808 днів тому   #  

Хочу дізнатися як можна відвідати аналогічний тренінг?

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Лаврик   2807 днів тому   #  

Долучайтесь до сторінки Форуму на Фейсбуці https://www.facebook.com/events/283131588699908/ та подавайте заявку на наступний Форум через рік :)

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Лаврик   2807 днів тому   #  

Долучайтесь до сторінки Форуму на Фейсбуці https://www.facebook.com/events/283131588699908/ та подавайте заявку на наступний Форум через рік :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.