bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мешканцям Донеччини розповіли про пошук ресурсів для розвитку громад
11.08.2016

Впродовж 9 та 10 серпня на Донеччині відбулись інформаційні зустрічі для представників місцевого самоврядування та громадських активістів. Експерти поділилися досвідом про те, де варто шукати можливості та ресурси для розвитку територіальних громад.

9 серпня зустрічі відбулись у Покровську та Мирнограді, а 10 серпня – у Добропіллі та Костянтинівці. На них були присутні спеціалісти і відповідальні працівники місцевого самоврядування, які за посадовими обов’язками мають займатися підготовкою інвестиційних проектів і програм соціально-економічного розвитку та підтримкою підприємництва, представники депутатського корпусу, громадські організації та місцеві активісти. Загалом у зустрічах взяли участь близько 100 осіб.

За словами керівника напрямку «Розвиток місцевого самоврядування» Донецької обласної організації «Комітет виборців України» Валерія Кочуєва, метою проекту є посилення ролі громади та новообраних органів місцевого самоврядування в організації життя територіальних громад. «Ми надали людям актуальну інформацію, що допоможе їм створювати успішні інвестиційні проекти для своїх громад. Щоправда, багато запитань викликала дійсно складна процедура підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Але й мотивації в людей не бракувало – найбільш активними виявилися мешканці Мирнограда, Костянтинівки та Костянтинівського району», - зазначив він.

Експерти поділилися з учасниками заходів інформацією про різноманітні програми підтримки і розвитку підприємництва, можливості від міжнародних фондів та організації співробітництва Як зауважив віце-президент Донецької Торгово-промислової палати, голова Центру розвитку малого та середнього бізнесу Максим Ануфрієв, інструментів існує багато, але важливо, щоб люди самі проявляли зацікавленість у розвитку своїх територіальних громад.

Заступник начальника управління економіки соціальної сфери та розвитку територій Донецької обласної державної адміністрації Вікторія Аксенченко зазначила, що подібні зустрічі на місцях мають позитивний вплив. «Інформаційні зустрічі в містах, містечках, селах та селищах – це, з одного боку, чудова можливість для нас краще зрозуміти потреби населення, а з іншого – люди можуть отримати корисний досвід та поспілкуватись із цікавими експертами. Таким чином, їхня більша обізнаність дозволить писати якісніші проекти та, відповідно, активніше залучати кошти для розвитку громад», - підкреслила вона.

Інформаційні зустрічі на Донеччині організувала Донецька обласна організація «Комітет виборців України» у співпраці з Донецькою обласною державною адміністрацією і Донецькою Торгово-промисловою палатою. Заходи відбулись в рамках проекту «Покращення співпраці нових обраних депутатів і громадських активістів в Донецькій області: ресурси, можливості, примирення» що проводиться за підтримки Генерального Консульства Федеративної республіки Німеччина в м. Донецьку, офіс Дніпро.

Контакти

  • Донецька обласна організація «Комітет виборців України»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.