bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася V Школа соціальної активності
28.07.2016

В Херсонській області 17 громадських активістів пройшли навчання з громадянської журналістики  та стали дописувачами Білозерського новинного порталу Bilozerka.info.

У с. Кізомис з 22 по 24 липня пройшла  V Школа соціальної активності, що мала на меті  навчити активних громадян Білозерського району висвітлювати життя своїх громад, роботу бюджетних установ, та всі заходи, які організуються та проводяться в їхніх селах.

Учасниками тренінгу були громадські активісти із Білозерки, Кізомиса, Велетенського, Дар’ївки, Музиківки та Херсону.

Перший день був присвячений саме громадянській журналістиці. Олена Орлова, журналістка, редакторка порталу «Правовий простір» та Наталія Дорофєєва, тренерка Херсонської ГО «Нова Генерація», розповіли детальніше про переваги та можливості громадянської журналістики для громадських активістів, про етику журналіста, юридичну відповідальність, про джерела інформації, медіа поле та ін..

«Я ніколи не задумувалась про джерела інформації, - говорить Альона, учасниця із Кізомису. – Адже ми звикли, що в більшості випадках це ЗМІ. А хто є джерелом інформації для ЗМІ?! Це люди, громада, влада, наші дії, наші слова, наші вчинки.  Тепер я розумію, що про нашу громаду та про наше село можна багато чого написати. Адже у нас живуть позитивні та дієві люди, які роблять багато добрих та корисних справ».

Під час другого дня  Ірина Саліхова, журналістка Херсонського веб сайту 0552.ua, поділилась з учасниками своїми секретами як писати статті, як працювати з інформаційним поводом, який має бути заголовок та що таке лід. Того ж дня, Андрій Жнивін провів майстер клас по створенню, монтажу відео роликів, показав як треба працювати з фото матеріалами, розповів про постановку кадра та надав поради як зробити яскраву та влучну фотографію.

«Ми постійно працюємо з фотоматеріалами, -говорить Світлана, учасниця із Надеждівки. – Я працюю в Розливнянській сільській бібліотеці, де постійно ми проводимо різноманітні заходи для молоді та мешканців.  І не завжди вдавалось мати гарні фотографії після заходу. Статтю написали, а яскравої та влучної фотографії могло і не бути. Тепер, я знаю як треба «ловити кадр» та на що треба сфокусувати свою увагу».

Впродовж третього дня, Юрій Антощук, голова благодійного фонду Об’єднання, говорив про можливості Інтернет простору, а саме: як і де можна створити блог безкоштовно, як працювати з Google інструментами, про безпеку в Інтернеті, про заробіток на YouTbue, та ін.

«Я і не знала, що Google  має стільки інструментів та можливостей для роботи, - говорить Юлія, учасниця з Томиної Балки. – Можна самому створити блог на безкоштовній платформі - і це досить легко. Дуже багато нової та корисної інформації. Я дуже задоволена, що стала учасницею V Школи соціальної активності».

«З кожним роком Школа соціальної активності стає унікальною та особливою, - говорить Елла Петренко, голова Білозерського молодіжного центру регіонального розвитку. -  Цього року вона подарувала нам активних, позитивних, та цілеспрямованих громадянських журналістів, які хочуть писати про свої села, громади, висвітлювати роботу влади, і головне – які хочуть ділитись своїм досвідом, емоціями, інформаціїєю з нами та всією Україною через наш Білозерський  новинний портал Bilozerka.Info»

Катерина Павловська

Довідково: V Школа соціальної активності відбулася в рамках проекту  “Доступний бюджет Білозерської селищної ради!”, що реалізується  Білозерською громадською організацією «Молодіжний центр регіонального розвитку» за підтримки чеської громадської організації «Nesehnutі» та Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.