bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Краматорську місцевих активістів вчили контролювати місцеву владу
08.03.2016

4 березня в Краматорську пройшла Школа громадського активізму «Зміни своє місто», в який прийняли участь громадські активісти, журналісти та блогери з різних міст Донеччини. Протягом Школи учасники прослухали курс лекцій на теми: контролю місцевої влади, використання блогів та соціальних мереж, технологій відкритих даних та їх можливостей для громадських активістів.

Один з тренерів Школи Володимир Піньковський, експерт з місцевого самоврядування з міста Житомир, прочитав учасникам лекцію на тему громадського контролю за органами місцевого самоврядування та проведення публічних акцій протесту з вимогами вирішення місцевих проблем.

Під час Школи учасникам було презентовано можливості Інтернет - платформи “Зміни своє місто” www.zminy-misto.com, яка дозволить будь-якому жителю Донбасу повідомляти про місцеві проблеми (ями на дорогах, несанкціоновані будівництва, порушення прав людей з обмеженими можливостями, нелегальні сміттєві звалища, тощо) відстежувати їх стан і оцінювати роботу відповідних служб.

Алгоритм роботи сервісу «Зміни своє місто»:

Крок 1. Зареєструватись на сайті www.zminy-misto.com

Крок 2. Обирати на карті категорію проблеми, додати адресу та опис проблеми

Крок 3. Юристи організації сформують на основі поданої інформації звернення до міської ради

Крок 4. Ви отримуєте на електрону пошту відповідь від міської ради та перевірити стан виконання робіт по Вашому зверненню

Крок 5. Повідомити на сайті, що Ваша проблема вирішена або сформувати разом з юристами звернення до правоохоронних органів про бездіяльність органів місцевої влади.

Сервіс «Зміни своє місто» створено за підтримки програми “Нарощування цифрового потенціалу громадянського суспільства” Посольства США в Україні.

Контакти

  • Агенція демократичного розвитку Донбасу
  • Коваленко Сергій Олександрович
  • [email protected]
  • +38 (093) 507 76 95
  • www.zminy-misto.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.