bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Посібник «Динаміка різноманіття: як реалізувати потенціал різноманіття під час тренінгу»
14.01.2016

Посібник допоможе організувати ефективну роботу в групі на засадах різноманіття. Він буде корисний фасилітаторам, тренерам і модераторам, що працюють у громадських організаціях, державних установах або компаніях України, на шляху до формування та підтримки різноманіття.

Розділ посібника «Абетка різноманіття», присвячений термінам і визначенням, допоможе не плутати  ейджизм із адультизмом, інклюзивність з інтеграцією та зрозуміти, в чому різниця між позитивною та негативною дискримінацією. У розділі наведені тлумачення понять транскультурності, участі, стереотипу, влади, ідентичності, ґендеру та інших.Кожне визначення супроводжує короткий перелік літератури, з якої можна більше дізнатися про певне питання.

Практична частина посібника містить розділ, що стосується методів саморефлексії, самооцінки, підходів до аналізу групових ідентичностей, у центрі уваги якого – життєві приклади привілеїв і дискримінації на міжособистісних рівнях та суспільних питань, загалом – понад 20 вправ. Наприкінці посібника вміщено підбірку джерел та ресурсів, що буде корисною для глибшого ознайомлення з темою.

Видання є перекладом англомовного посібника «Diversity Dynamics – Activating the Potential of Diversity in Trainings», виданого у 2014 році в Німеччині.

Посібник розроблений спілкою MitOst e.V., Колегією імені Теодора Гойсса та організацією «Working Between Cultures» за підтримки Фонду Роберта Боша на кошти Міністерства закордонних справ Німеччини. Українське видання посібника підготувала тренерська група «Інша освіта».

Завантажити посібник «Динаміка різноманіття: як реалізувати потенціал різноманіття під час тренінгу» тут.

Інші посібники тренерської групи «Інша освіта» дивіться на сайті http://insha-osvita.org/

«Інша освіта» в соцмережах: http://on.fb.me/1JLZRua

Контакти

  • ГО “Інша освіта”
  • [email protected]
  • +380967519101
  • http://insha-osvita.org/
  •  http://on.fb.me/1JLZRua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.