bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь України подала спільну онлайн-петицію Президенту про справедливість для дітей
24.11.2015

Напередодні Всесвітнього дня дітей молоді активісти створили спільну онлайн-петицію Президенту petition.president.gov.ua/petition/17522 на Молодіжному форумі «Справедливість для кожної дитини» (#FightUnfair for #EveryChild). У заході взяли участь 100 молодих людей віком від 16 до 24 років з усіх регіонів України.

Учасники Молодіжного форуму розробили «Заклик до дії» у чотирьох тематичних групах: освіта, медіа, мир і толерантність, та зміна клімату. Зокрема, молоді люди пропонують створити справедливі умови для освіти дітей з особливими потребами, ввести екологічну та медіа-освіту, запровадити інтерактивні навчальні програми про толерантність і рівність для малечі.

Протягом трьох місяців онлайн-петиція буде відкрита для голосування і молоді активісти впевнені, що 25 тисяч українців підтримають її своїми голосами.

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс привітала учасників та закликала до активного висловлення своєї думки. «Хоча у світу вже багато досягнень у напрямку добробуту дітей, він все ще залишається надзвичайно несправедливим щодо дитини, яка живе у найбільш скрутних умовах, - сказала пані Джованна. – Зокрема, сьогодні понад 250 мільйонів дітей перебуває у країнах, охоплених конфліктом, як Україна. Саме тому я закликаю вас сказати своє слово на захист наймолодших».

Джованна Барберіс також повідомила, що наступного року ЮНІСЕФ впровадить нові ініціативи, що заохочуватимуть молодь висловлювати свою думку. Зокрема, у грудні 2015 року розпочнеться глобальний проект UReport, який озвучуватиме позицію та ідеї молоді з актуальних питань.

«Діти прагнуть бути почутими і сьогодні це наша спільна місія захистити це право і створити справедливі умови для кожної дитини. Важливо навчитись чути та прислухатись до дітей і приймати законодавчі рішення, враховуючи думку дітей», - наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба на відкритті заходу.

Окрім розробки «Заклику до дії», учасники Молодіжного форуму взяли участь в інтерактивних майстер-класах і отримали практичні поради як бути активними громадянами, розпочати стартап і створити партнерський проект, що таке візуальний сторітеллінг, які особливості молодіжної онлайн-журналістики і локальних медіа, як  працювати у соціальних мережах,  довідались більше про міжнародне волонтерство.

Учасники по-дружньому поспілкувались із лідером гурту «Бумбокс» Андрієм Хливнюком та «Pianoбой» Дмитром Шуровим, які в Україні підтримали глобальний музичний проект ЮНІСЕФ #IMAGINE. А завершальною нотою заходу стали листи дітей до молодих активістів, які намалювали їх бачення справедливого світу для кожної дитини.

В Україні молодь становить близько 17% від населення. Це – динамічна соціальна група, і від її активності залежить подальший розвиток країни. У минулі десятиліття світова спільнота визнала, що молоді люди – це творці змін, і радше партнери у процесі глобального розвитку, аніж пасивні набувачі вигоди. 

«Наш символічний заклик – це можливість приєднатись до чогось важливого та отримати результат, коли ідеї різних людей поєднуються у щось спільне. Саме на таких заходах можна отримати знайомства, які продовжуються у довготривалій співпраці», - зазначила учасниця Молодіжного форуму, 21-річна Ольга з Київського інституту міжнародних відносин.

ЮНІСЕФ провів Молодіжні форуми «Справедливість для кожної дітини» у всьому світі. Їхня мета – надати молодим людям інструменти впливу на соціальні, політичні і культурні зміни заради рівності кожної дитини, підлітка і молодої людини.

Про ЮНІСЕФ

ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей в усьому, що ми робимо. Разом із партнерами, ми працюємо в понад 190 країнах світу, щоб перевести ці зобов’язання у практичні дії,прикладаючи особливі зусилля для досягнення найбільш вразливих дітей, на благо всіх дітей в усьому світі. Більше інформації про ЮНІСЕФ і її роботу в Україні: www.unicef.org.ua .

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   3052 дні тому   #  

Я підписав! Це - дуже правильний документ, там згадується профорієнтація! :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.