bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безоплатні онлайн консультації набирають обертів
26.08.2015

Є питання? Проконсультуйтесь у юриста! Саме так зробили майже 1200 жителів України, які звернулись у чат порталу «Правовий простір». А за останні три місяці кількість запитів у чаті стрімко збільшується.

Здавалося б, літо і люди мають більше цікавитись відпустками та відпочинком. Але саме у літні місці щодня зростає відвідуваність у чаті. Якщо у 2014 році за консультацією юриста зверталися 30-50 людей щомісяця, то кожного літнього місяця в чат звертається майже 300 осіб.

Питання, які хвилюють громадян, різноманітні. Найбільше запитів надійшло від військовослужбовців та членів їх родин, загалом 233. Їх хвилюють питання мобілізації та звільнення з військової служби, грошового забезпечення та оформлення пільг учасникам бойових дій, збереження місця роботи та середнього заробітку. Наприклад, жінка запитує: «Чоловікові 29 років, в армії не служив. Йому прийшла повістка. Чи мають право відправити його служити на строкову службу, а потім в АТО?» Вже за кілька хвилин юрист надав їй відповідь: «Проходження строкової служби не є обов’язковою умовою для призову на військову службу під час мобілізації. Кінцеве рішення призовної комісії про мобілізацію залежатиме від декількох факторів: придатності особи до військової служби, її військово-облікової спеціальності, мобілізаційного плану, наявності підстав для відстрочки від мобілізації».

- Особливість он-лайн консультування – це живе спілкування з фахівцями різних галузей права. Надійшло запитання, і в режимі реального часу громадянин отримує відповідь. Оперативно та фахово. Переважна більшість наших відвідувачів задоволені отриманою відповіддю і дякують за допомогу. До консультування за графіком залучаються юристи Мережі Центрів правової інформації та консультацій, - коментує юрист Інформаційного Ресурсного Центру «Правовий простір» Володимир Орловський.

Але не втрачають актуальність й інші правові проблеми. Так, 168 громадян звернулися з питань трудового законодавства – оформлення відпусток, проблеми звільнення з роботи та питання отримання соціальних допомог. 111 запитів із цивільного права – спадкування, виплата кредитів, оформлення пенсій, захист прав споживачів та інші. Окрему групу становлять запитання від вимушених переселенців. Вони змушені вирішувати складні життєві ситуації, тож їх турбують питання, як відновити документи, отримати соціальні виплати, хто допоможе влаштуватися на новому місці.

- Живе спілкування з юристом на порталі «Правовий простір» - це унікальна можливість швидко отримати безоплатну консультацію, не відходячи від комп’ютера. Кожен день ми допомагаємо десяткам людей зорієнтуватися у подекуди непростих юридичних правилах і процедурах, знайти механізми захисту своїх прав і прийняти правильне рішення. Озброївшись необхідною інформацією, можна попередити порушення або вирішити проблему на початковому етапі. Для тих, кому дистанційної консультації недостатньо, ми пояснюємо, як отримати правову допомогу у своєму регіоні в одній із партнерських організацій, а таких більше 40-а по Україні, - зазначає Володимир Орловський.

Нагадаємо, що чат на «Правовому Просторі» діє з лютого минулого року. Цей сервіс доступний і на порталі, і в його мобільній версії – тобто, достатньо мати комп’ютер чи смартфон, Інтернет і, власне, потребу в безоплатній правовій допомозі.

Скористатися послугою дуже просто. П`ять днів на тиждень, з понеділка до п’ятниці включно, з 10.00 до 16.00 будь-хто може увійти на портал www.legalspace.org/ і поставити в чаті, віконечко якого знаходиться у правому нижньому куті головної сторінки порталу, письмове запитання юристам Мережі Центрів правової інформації та консультацій. Порада користувачеві: під час чату не закривати браузер, доки не отримаєте відповідь.

Щоб цими послугами скористались якомога більше людей, Центри правової інформації та консультацій проводять просвітницьку роботу в районах, розміщують інформацію про сервіси «Правового простору» у мережі Інтернет, на дошках оголошень у бібліотеках, закладах освіти, селищних радах, інших органах влади.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.