bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сервіси електронного урядування на допомогу налагодженню конструктивного діалогу «влада-громада»
30.07.2015

24 липня 2015 р. в Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького ЦБС для дорослих м. Миколаєва відбувся міжрайонний семінар «Сервіси електронного урядування на допомогу налагодженню конструктивного діалогу «влада-громада» в рамках реалізації проекту «Електронні послуги всім і кожному миколаївцю!» за підтримки програми «Бібліоміст» на підставі підписаного Меморандуму про партнерство з Миколаївською міською радою, Миколаївським міським благодійним фондом МЕТА «Від спільного бачення – до спільних дій», Миколаївською міською громадською організацією «Фонд розвитку міста Миколаєва».

Мета проекту - підвищення поінформованості жителів Миколаєва та Миколаївської області про наявні електронні послуги та рівня володіння сервісами електронного урядування через навчання та проведення широкої інформаційно-просвітницької кампанії з залученням місцевих органів влади та активної громадськості.

В заході взяли участь 35 осіб. Це представники місцевої влади (фахівці районних державних адміністрацій та центрів надання адміністративних послуг), районних бібліотек та місцеві громадські активісти майже зі всіх районів Миколаївської області.

Співорганізатором семінару став відділ державних адміністраторів та забезпечення їх діяльності Миколаївської обласної державної адміністрації під керівництвом Людмили Петрівни Мураховської.

Фото-звіт семінару. Матеріали семінару.

Основні засади е-урядування, стан його впровадження в Україні, зокрема успішну практику Центрів обслуговування громадян Централізованої бібілотечної сістеми для дорослих м. Миколаєва презентував кандидат політичних наук Ігор Куспляк - експерт ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», доцент кафедри інформаційних технологій та систем управління Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, член робочої групи з розробки урядової політики в сфері електронного урядування при Віце-прем’єр-міністрові України; член Координаційної ради з реалізації в Україні міжнародної Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”.

Перлиною семінару стало ознайомлення з секретами дієвості миколаївської моделі налагодження громадського діалогу та партнерства мережі місцевих публічних бібліотек з ЦНАП Миколаївської міської ради при наданні адміністративних послуг мешканцям міста з використанням інтернет - технологій.

За чотири роки модель Центрів обслуговування громадян ЦБС для дорослих м. Миколаєва здобула популярність у мешканців міста та всеукраїнське і міжнародне визнання. А саме:

По-перше, у травні 2012 р. Центральна міська бібліотека ім. М. Л. Кропивницького ЦБС для дорослих м. Миколаєва стала переможцем у номінації «Захист прав та представлення інтересів громади» Всеукраїнської ярмарки бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади».

Детальніше на сайті http://frgn.mk.ua/?p=4373.

По-друге, у червні 2013 р. Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького ЦБС для дорослих м. Миколаєва була відзначена премією «Інновації» за послуги в сфері е-урядування, що проводився в межах міжнародної ініціативи «Електронна інформація для публічних бібліотек» (EIFL-PLIP) Детальніше на сайті http://www.eifl.net/eifl-plip-innovation-award/award-4-open-government.

По-третє, у червні 2015 р. за проектом бібліотеки «Електронні послуги всім і кожному миколаївцю» у 18-ті Центрах обслуговування громадян ЦБС для дорослих м. Миколаєва в тестовому режимі відбулись скайп-консультування спеціалістами ЦНАП з отримання адміністративних послуг та онлайн-консультування щодо запису городян на особистий прийом до заступників Миколаївського міського голови фахівцями відділу по роботі зі зверненнями громадян департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.

Як підсумок - ще одна перемога на шляху до ефективної та спрямованої на потреби громадян влади. 30 липня 2015 р. рішенням Миколаївської обласної ради на виконання Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 р. передбачено запровадження протягом 2015-17 років проектних ідей по просуванню моделі Центрів обслуговування громадян у територіальних громадах Миколаївської області. Авторами та в координаторами реалізації відповідних проектних ідей стали: ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва», Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького ЦБС для дорослих м. Миколаєва та відділ державних адміністраторів та забезпечення їх діяльності Миколаївської ОДА.

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Контакти

  • (0512)47-38-79
  •  http://frgn.mk.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.