bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся круглий стіл щодо державної програми підтримки сімей бійців АТО
18.06.2015

У Харкові пройшов дискусійний круглий стіл «Державна програма підтримки, адаптації та реабілітації сімей бійців АТО, як складова частина загальнодержавної програми реабілітації. Орієнтація на регіональність »

Громадські активісти, психологи, бійці, представники органів влади зібралися щоб спланувати та об’єднати зусилля спрямовані на розробку комплексної, масової та ефективної програми адаптації та реабілітації бійців АТО та членів їх сімей.

У засіданні взяли участь представники: Олександр Сітенко, громадської організації «Товариство учасників руху»; Володимир  Коростій , Центру психосоматики, психотерапії та психологічної реабілітації ХНМУ; Наталія Марута, професор; Ганна Кожина, керівник науково-методичного Центру з Психоосвіта МОЗ України; Роман Семенуха, народний депутат України; та представники громадської організації «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», пілотного проекту центру підтримки, адаптації та реабілітації сімей учасників бойових дій «Чекаймо тата разом», «Товариства ветеранів АТО», офіцери-психологи бойових підрозділів.

Ключові результати проекту «Чекаймо тата разом»:

  • Надано юридична підтримка тим, хто звернувся з питань отримання статусу учасника та ветерана
  • Надано консультативну допомогу дружинам і родичам учасників бойових дій в психологічному аспекті, а так само по взаємодії з дітьми в таких сім’ях
  • Розроблено програму підтримки та адаптації учасників бойових дій

«Контроль з боку організацій учасників АТО, УБС, ветеранських організацій просто необхідний, якщо ми не хочемо повторити сумний досвід будівництва Охматдит та багатьох інших аналогічних, благодійних проектів в нашій країні, з’їдених корупцією і казнокрадством» - Козловський А.В., голова ради ГО «Спілка ветеранів АТО», начальник штабу БПСМОП «Харків-1», учасник АТО.

«Я підтримую вашу ініціативу, буду всіляко сприяти вашим загальним рішенням, прийнятим на цьому круглому столі. Готовий бути провідником між вами і владою»: - Роман Семенуха, Народний депутат України.

«Прийшов час об’єднувати свої зусилля і перестати наступати на одні й ті ж граблі. Нам потрібно зараз обмінюватися і ділитися досвідом, незалежно від того, в якому розрізі проблеми ми працюємо. Крім цього, є величезна необхідність створення спільного координаційного центру та координаційної ради. Ми повинні розуміти, що разом ми можемо отримати результат набагато більшого якості та рівня, ніж кожен з нас окремо. Без цього ми не можемо далі рухатися максимально ефективно»: -Кобзуненко Людмила, керівник робочої групи проекту «Чекаймо тата разом».

Після майже чотиригодинної дискусії учасники погодили резолюцію круглого столу. Передбачається провести додаткову зустріч з учасниками круглого столу для обговорення та розробки спільних спрямованих дій по роботі з наслідками ПТСР, з вирішення соціальних питань і питань психологічної адаптації та зі створення єдиної в Харкові координаційної ради. Крім цього, буде направлено рекомендації до Міністерств соц політики, оборони, громадським організаціям та ініціативам.

Детально рекомендації в приєднаному файлі.

Контакти

  • тел. 050-406-8913
  • Алла Євдокимова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.