bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулась лекція «Школи здорового життя» у Луцьку
12.02.2015

Друга лекція «Школи здорового життя» відбулась у Луцьку 10 лютого у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки. Цього разу вона була призначена Міжнародному дню стоматолога. Захід відбувався в рамках проекту «Здорова нація – здорове майбутнє», започаткований у 2013 році ГО «Фундація розвитку громад» спільно з Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки. У заході прийняли участь молодь міста та представники більш похилого віку. Лекцію читали лікарі Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки.

На початку лекції присутнім розповіли, що дата святкування дня зубних лікарів (9 лютого) обрана не випадково, а в день шанування католицькою церквою християнської мучениці Аполлонії Олександрійської. Жінку страшними тортурами намагалися змусити відректися від християнства, але та витримала все, і коли їй пригрозили стратою на багатті (9 лютого 249 року), вона сама стрибнула у полум’я. З того часу вважається, що якщо помолитись Аполонії, то зубний біль відразу стихне.

Але ж у сучасності стоматологи все ж таки радять відразу звертатися до фахівців. Лікар Луцької міської клінічної стоматологічної лікарні Наталія Рябченко зазначила, що у стоматології дуже велике значення має гігієна та догляд за зубами. Нехтувати профілактикою і вчасним лікуванням стоматологи не радять не лише тому, що в один із днів можна просто втратити всі зуби, але й тому що від стану зубів залежить здоров’я багатьох інших органів. 

Більш детально аудиторія дізналась, як розбиратись у засобах догляду за зубами (щітки, пасти, ополіскувачі, нитки для зубів, іригатори тощо): як їх відрізняти, як придбати те, що саме тобі потрібно, які з них є дійсно ефективними у своїх властивостях, а що є просто рекламним трюком. Наприклад, останнім часом деякі люди принципово міняють зубну пасту на порошок, бо вважається, що він краще відбілює та чистить. Але, за словами Наталії Рябченко, це є оманою. Зубний порошок містить в собі крейду (очищену) та ароматизатор, ніяких вітамінів та інших корисних складових у ньому немає.  Приємний запах він тримає довше, але  ніякої користі не приносить, більш того, може навіть нашкодити, бо не є стерильним.

Говорили й про нові, допоміжні засоби догляду за зубами. Слухачі лекції задавали питання, отримували на них професійні відповіді. Найбільш аудиторію цікавили різноманітні способи відбілювання зубної емалі.

«У житті кожної жінки з’являється період, коли вона хоче мати білі зуби. Це може бути випускний бал, весілля чи ще якась інша подія. Якщо дуже довго користуватись відбілюючими пастами чи використовувати інші засоби в домашніх умовах без поради з лікарем, то можна собі нашкодити. У нашій поліклініці існує професійна відбілююча система, яка виконується лікарями та дає ефект на 2 роки. Потім в домашніх умовах пацієнти мають можливість підтримувати цей результат завдяки порадам та рекомендаціям стоматолога. При належному догляді можна продовжити цей ефект. Одна жіночка проходила в нас з білими зубами 5 років» - розповідає лікар-стоматолог Наталія Рябченко.

Спеціалісти наполегливо рядять приходити до них кожні пів року та навіть тоді, коли ніяких проблем із зубами не відчувається.

«Вже давно минули часи, коли візит до стоматолога перетворювався в жах. Сьогодні усі стоматологічні клініки Волині оснащені сучасним обладнанням, мають досвідчених, професійних фахівців, що готові в будь яку мить надати вам корисні послуги та поради для того, щоб ви завжди мали білу, здорову посмішку» - підсумувала Наталія Рябченко. 

Наступна лекція у «Школі здорового життя» відбудеться 17 лютого о 15.00 та буде присвячена Всесвітньому дню боротьби з раком.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.