bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкритий лист Міністру регіонального розвитку щодо ситуації із законодавством для ОСН
19.11.2014

Ми, представники громадських об’єднань та органів самоорганізації населення підтримуємо позицію ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» стосовно боротьби зі спробами чиновників Мінрегіону дискредитувати сутність самоорганізації, та стверджуємо наступне.

1. Розроблений ніби-то Мінрегіоном проект Закону «Про органи самоорганізації населення» порушує як базові конституційні норми (стаття 140 Конституції), так і положення Європейської хартії місцевого самоврядування. Запровадження «управ», «намісників», «місцевих спільнот», «наділення органів самоорганізації населення повноваженнями органів державної влади» та створення «контрольованої» зверху самоорганізації – це фактичне її знищення.

2. Мінрегіон вводить суспільство в оману стверджуючи, що даний примітивний документ розробляла Робоча група з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Адже цей дорадчий орган, у складі майже 50 членів, жодного разу не розглядав і не приймав рішення щодо підтримки цього законопроекту.

3. Чиновники Мінрегіону не розуміють значення та сутності самоорганізації населення.Більшість запропонованих новацій не мають нічого спільного із місцевою демократією і розвитком самоорганізованих ініціатив, а фактично пропонують (просувають) примусове насадження самоорганізації в стилі «компартійної колективізації».

Деякі громадські організації з цього приводу внесли пропозицію про ліквідацію Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону у складі 20 державних службовців.

4. Посадові особи Міністерства потенційний «діалог» із громадськими експертами та самими органами самоорганізації населення підміняють не відкритими обговоренням фахових напрацювань, а підкилимними маніпуляціями і просуванням від імені декількох «своїх» так званих аналітиків ідеї «прогресивності» змісту законопроекту.

Детальніше про помилки і згубність законопроекту в статіі: «Мінрегіон – жити по-новому? Спроба знищення самоорганізації населення в Україні!» тут http://link.ac/4DpD2

У зв’язку з цим, вимагаємо припинити вводити суспільство в оману щодо сутності запропонованого законопроекту, а також спроб знищення самоорганізації в Україні!

ІПЦ «Наше право»
Волинська ГО «Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН
Інститут аналізу державної та регіональної політики
Фонд розвитку міста Миколаєва
ОСН Комітет мікрорайону «Русанівка» в м. Києві
Комітет самоорганізації населення «Велике Осіпенко» (м. Макіївка)
Орган самоорганізації населення «Гагарінець» (м. Луганськ)
Кіровоградська обласна організація «Асоціація сприяння самоорганізації населення»
Будинкові комітети міста Ужгород
Макіївське об’єднання розвитку самоорганізації
ОМГО «Лицем до лиця»

Контакти

Коментарі

Даниїл Майоров   3433 дні тому   #  

Комітет самоорганізації населення "Припортовий" м. Черкаси підтримує цей відкритий лист!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.