bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Світовий рейтинг благодійності CAF
19.11.2014

18 листопада британська організація Charities Aid Foundation випустила черговий Світовий рейтинг благодійності – World Giving Index.

Цього року рейтинг проводився уп’яте. Як і у попередні роки, його результати базуються на відповідях респондентів на запитання: «Чи займалися ви чимось з перерахованого нижче протягом останнього місяця:

  • жертвували гроші некомерційним організаціям;
  • працювали у некомерційних організаціях як волонтер;
  • надавали допомогу людині, яка безпосередньо на неї потребує».

У п’ятому виданні Світового рейтингу благодійності містяться дані про благодійність у світі за 5 років (з 2009 по 2013 роки). Він включає дані по 135 країнам світу, які були зібрані протягом 2013 календарного року.

У 5-му світовому рейтингу благодійності Україна посідає 103 місце, відсоток рейтингу благодійності – 23. Це на одну позицію гірше, аніж у минулому рейтингу (102), але все одно значно краще, ніж позиція, з якої стартувала наша країна (153, передостаннє місце). Україна ділить 103 місце з Беніном, Боснією та Герцеговиною, Естонією та Нагорним Карабахом.

По окремих напрямах благодійної діяльності Україна посідає:

  • за обсягом пожертв – 123 місце;
  • за обсягом волонтерської роботи – 43 місце;
  • за обсягом безпосередньої допомоги – 118 місце.

«Ми бачимо, що представлені у рейтингу дані не відображають актуальний стан благодійності і волонетрства в Україні, – зазначив Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. – Сьогодні благодійна і волонтерська робота є частиною буття кожного українця, від мала до велика. Щодня в різних куточках країни проходять десятки благодійних акцій, потужно розвивається волонтерський рух, небувалою є соціальна відповідальність бізнесу.

Але ці результати є своєрідною «машиною часу». Вони демонструють, якими ми були ще рік тому. Майдан прищепив нам необхідність взаємодопомоги і взаємопідтримки. Сьогодні вони втілюються у єднанні всієї країни на допомогу нашим військовим. І у подальшому, переконаний, вони нікуди не зникнуть. Адже ми змінилися, наше суспільство стало іншим. А 5-й Світовий рейтинг благодійності показав, яким було наше суспільство до Революції Гідності».

Перше-друге місце у 5-му Світовому рейтингу благодійності ділять між собою Мьянма і США. На третьому місці – Канада, далі розташувалися Ірландія, Нова Зеландія, Австралія, Малайзія, Велика Британія. Дев’яту і десяту сходинку розділили Шрі-Ланка й Трінідад і Тобаго.

Світовий рейтинг благодійності

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.