bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ТОП-15 грантів: актуальна інформація для вашої організації
31.10.2016

Ми інформуємо вас про актуальні можливості фінансування для проектної діяльності ваших громадських організацій та ініціатив, а також для започаткування власної справи, вдосконалення роботи ЗМІ, навчальних закладів та державних установ. Якщо для успішної реалізації ідеї вам бракує лише фінансування, шукайте свої можливості у добірці ГУРТа.  

Сталий розвиток міста

Конкурс «Лейпцизька премія інтегрованого міського розвитку» відзначає уже втілені проекти сталого розвитку міста з метою інтенсифікації інтегрованого урбаністичного розвитку в українських містах у майбутньому. Цілі конкурсу: Підтримка інтегрованого розвитку українських міст; Підтримка проектів та ініціатив в українських містах, які містять новаторський підхід до сталого розвитку українських міст; Популяризація найкращих прикладів інтегрованого міського розвитку в Україні. На конкурс можуть подаватися проекти, що були реалізовані протягом останніх чотирьох років. Середній розмір фінансування – 4-10 тисяч євро. Останній день подання  - 4 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Боротьба зі зміною клімату

Група Світового Банку запрошує студентів, підприємців, інноваторів, представників громадських організацій та вищих навчальних закладів до участі у Big Data Innovation Challenge. Мета премії - винагородити інноваційні проекти, які використовують роботу з великими даними для вирішення глобальної проблеми зміни клімату. Максимальний розмір фінансування – 10 тисяч доларів США. Останній день подання – 9 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій та Європейська правда оголошують постійний конкурс грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні» у рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується Європейським Союзом в рамках програми «Підтримка громадянського суспільства в Україні». Мета конкурсу - створення і розвиток потенціалу регіональних ЗМІ для висвітлення питань, пов’язаних з відносинами України та Євросоюзу, впровадження УА, інших зобов’язань України перед ЄС, для інформування суспільства про сутність європейської інтеграції та європейських цінностей, а також для просування реформ в регіональному вимірі, забезпечення провідних регіональних ЗМІ фінансовою спроможністю для сталого висвітлення європейської тематики, сприяння публічному обговоренню та підвищення інформованості громадськості про теми, пов’язані із ЄС, на місцевому, регіональному та міжрегіональному рівнях. Максимальний розмір фінансування – 375 000 гривень. Останній день подання – 14 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Сприяння торгівлі та спрощення торговельних процедур

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій оголошує грантовий конкурс в рамках проекту «Діалог зі сприяння торгівлі», який фінансується Європейським Союзом, «Адвокація заходів зі сприяння торгівлі та спрощення торговельних процедур». Мета конкурсу – покращення практики реалізації нормативно-правових актів, пов’язаних із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності, у тому числі в контексті посилення транспарентності діяльності органів влади, через забезпечення участі широкого кола громадських організацій в адвокації питань, пов’язаних із сприянням та спрощенням процедур торгівлі, їх спроможності відстежувати, оцінювати вплив, корегувати та підтримувати відповідні реформи, зокрема на місцевому рівні. Максимальний розмір фінансування – 100 000 гривень. Останній день подання – 14 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Бюджет участі міста Хмельницького

Хмельницька міська рада ухвалила Програму бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Хмельницького на 2017-2019 роки, яка передбачає організацію і запровадження бюджетування за участі громадськості шляхом реалізації проектів громадян, спрямованих на розвиток міста у визначених пріоритетних напрямках. Подавати проекти на виконання Бюджету участі можуть особи, які досягли 18 річного віку і проживають у місті Хмельницькому. Проекти повинні бути спрямовані на поліпшення екологічного стану та комфорту проживання мешканців, естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста. Вартість проекту не повинна перевищувати 100 000,00 гривень. Останній день подання – 15 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Освітні правозахисні заходи 

Українська Гельсінська спілка з прав людини та Всеукраїнська освітня програма «Розуміємо права людини» запрошують випускників Програми взяти участь у конкурсі на отримання фінансування для проведення локальних освітніх заходів. Метою проведення конкурсу є підвищення громадянської активності в сфері захисту прав людини та громадських інтересів і створення умов для продовження навчання випускників через практичні дії. Максимальний бюджет одного освітньго заходу не може перевищувати – 37 000 грн. Останній день подання - 16 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Посилення правових можливостей громад

Програмна ініціатива «Права людини і правосуддя» оголошує відкритий конкурс «Посилення правових можливостей громад». Мета конкурсу - підтримати інституційний розвиток та змістовну діяльність організацій, які працюють над посиленням правових можливостей місцевих територіальних громад через надання безоплатної правової допомоги. Максимальний розмір фінансування – 260 000 гривень. Останній день подання - 17 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Підтримка демократичних змін на місцевому рівні

ГО Центр «Жіночі перспективи» в партнерстві з ДОО ВО «КВУ», ГО «Територія успіху», БФ «Центр громадських ініціатив», РОГО КВУ, БО ФМГХ «Захист», ГО «МАРТ»  та за підтримки Європейського Союзу оголошують Другий Конкурс малих грантів в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» для підтримки демократичних змін на місцевому рівні. Мета конкурсу – підтримати міжрегіональні спільні ініціативиорганізацій громадянського суспільства (громадських об єднань) та новостворених ініціативних груп з різних регіонів, зокрема тих, що знаходяться у сільських та віддалених місцевостях, з метою забезпечення їхньої активної участі у демократичних змінах в Україні. Географія конкурсу: Дніпропетровська область, Донецька та Луганська області , Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області, Львівська область , Рівненська  і Волинська області, Чернігівська область, Кіровоградська та Черкаська області, Херсонська область. Максимальний розмір фінансування – 90 000 – 130 000 грн. Останній день подання - 20 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Європейська співпраця у сфері культури

Європейська Комісія надає фінансову підтримку проектам, спрямованим на розвиток європейської співпраці. Пріоритетними напрямками співробітництваорганізацій-партнерів є: міжнаціональна мобільність, доступ та інклюзивність культури, розбудова спроможностей (використання цифрових технологій, нові бізнес моделі, освіта та тренінгова діяльність. Розмір фінансування – 200 000 - 2 000 000 євро. Останній день подання - 23 листопада 2016 рокуДетальніше – тут.

Урбаністичні перетворення

CANactions та WNISEF розпочинають прийом заявок на Конкурс малих грантів. Конкурс має на меті підтримку урбаністичних проектів, що спрямовані на втілення певних міських перетворень у термін до 01.07.2017. Участь можуть брати ініціативні громадяни та громадські організації. Максимальний розмір фінансування - до 5 000 доларів США.  Останній день подання - 29 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Конкурс проектів у рамках освітньої програми ЮНЕСКО

У рамках освітньої кампанії 2017 року Міжнародний рух  World Heritage Volunteers (WHV) Initiative запрошує організації до участі у конкурсі проектів. Мета конкурсу - Підвищення рівня інформованості серед молоді, волонтерів, місцевих громад, влади про необхідність захисту і заохочення всесвітньої спадщини; Залучення молоді до збереження всесвітньої спадщини за допомогою конкретних проектів на об'єктах; Розширення прав і можливостей молодих людей завдяки посиленню їхньої ролі як майбутніх керівників і глобальних активних громадян; Зміцнення сталого співробітництва; Визначення найкращих практик, а також неформальних інструментів освіти для сприяння участі зацікавлених сторін у галузі освіти всесвітньої спадщини; Забезпечення обліку гендерної рівності на всіх етапах проектів і географічного розмаїття серед об'єктів всесвітньої спадщини, на яких відбудуть табори. Останній день подання – 30 листопада 2016 року. Детальніше – тут.

Протидія корупції та сприяння прозорості та підзвітності уряду

Відділ з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні у співпраці з Харківською обласною державною адміністрацією запрошує неприбуткові неурядові організації взяти участь у конкурсі грантових проектів на тему боротьби з корупцією, а також зміцнення механізмів, які сприяють прозорій діяльності та підзвітності місцевих органів виконавчої влади в Харківській області. Мета конкурсу - виявити інноваційні шляхи підтримки антикорупційних реформ в Харківській області. Розмір грантового фінансування не є фіксованим та може змінюватися, але бюджет проекту мусить бути виправданим, обґрунтованим, та відповідати конкретним заходам, зазначеним у проекті. Останній деннь подання – 1 грудня 2016 року. Детальніше – тут.

Громадська участь у здійсненні проєвропейських реформ

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій і Європейська правда оголошують постійний конкурс грантів для ГО: «Громадськість за проєвропейські зміни». Конкурс проводиться у рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується Європейським Союзом в рамках програми «Підтримка громадянського суспільства в Україні». Мета конкурсу: Посилення підтримки та тиску громадськості на здійснення проєвропейських реформ в Україні шляхом розширення участі та залучення широкого кола організацій громадянського суспільства з регіонів у обговорення тем, пов’язаних із ЄС, моніторинг та адвокацію впровадження Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Максимальний розмір гранту – 750 000 гривень (оптимальний бюджет проекту 300 000 – 500 000 гривень). Кінцевий термін подання для розгляду на першому засіданні Грантової комісії - 1 грудня 2016 року. Детальніше – тут.

Німецько-українські зустрічі молоді 

Німецький фонд «Пам'ять, відповідальність, майбутнє» (Фонд EVZ) оголошує про Програму підтримки «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» за сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду ім. Роберта Боша. Метою програми є інтенсифікувати відносини з Україною, надати підтримку молодим людям з Німеччини та України, з активною позицією за демократичні цінності та підтримати порозуміння між народами. Останній день подання - 11 грудня 2016 року. Детальніше – тут.

Транскордонне співробітництво для західних областей України

У рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» відкрито набір проектних заявок за тематичними цілями Програми: «Спадщина», «Доступність», «Безпека» та «Кордони», а також на всі їх пріоритети. До участі у конкурсі запрошуються західні області України: Львівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська та Івано-Франківська. Загальний бюджет грантового конкурсу - 80,17 млн євро, а сума гранту для проекту - від 100 000 до 2 500 000 євро. Останній день подання - 31 грудня 2016 року. Детальніше – тут.

Зображення: джерело

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.