bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурси з розвитку соціального підприємництва
02.02.2012

Антикризова гуманітарна програма Міжнародного фонду “Відродження” та консорціум партнерів у складі Британської Ради в Україні, Фонду Східна Європа, “PricewaterhouseCoopers в Україні”, “Ерсте Банку” й Українського Фонду підтримки підприємництва оголошують два конкурси в межах проекту “Сприяння соціальному підприємництву в Україні”.

Мета конкурсу “Підтримка ресурсних центрів із розвитку соціального підприємництва в Україні” – підтримати не менше трьох центрів сприяння соціальному підприємництву на базі громадських організацій, благодійних фондів або вищих навчальних закладів для сприяння комплексному розвитку цього сектору в Україні.

Загальний бюджет конкурсу: 360 000 гривень
Середній розмір гранту: 100 000 – 120 000 гривень
Тривалість проектів: 12 місяців

Для участі слід подати:

  • заповнену аплікаційну форму;
  • опис досвіду організації в реалізації комплексних проектів у сфері розвитку підприємництва, перелік партнерів і джерел фінансування таких проектів;
  • опис експертного потенціалу організації, інформацію щодо залучення до роботи сертифікованих тренерів, CV ключових експертів і список їхніх публікацій із тематики конкурсу;
  • опис попереднього досвіду співпраці організації з підприємцями, органами влади та місцевого самоврядування;
  • опис досвіду проведення просвітницьких кампаній, публічних заходів і співпраці зі ЗМІ;
  • опис матеріально-технічної бази організації;
  • річний робочий план діяльності ресурсного центру сприяння розвитку соціальному підприємництву;
  • бюджет проекту на 12 місяців і план життєздатності проекту після завершення грантової підтримки.
     

Детальніше про умови участі

Мета конкурсу “Надання фінансової підтримки на реалізацію кращих бізнес-планів громадських організацій і благодійних фондів із розвитку соціальних підприємств” – підтримати реалізацію інноваційних бізнес-планів щодо розвитку соціального підприємництва, розроблених громадськими організаціями та благодійними фондами.

Учасниками конкурсів можуть бути українські громадські організації зі статусом юридичної особи, керівники чи співробітники яких брали участь у тренінгах із розвитку соціального підприємництва в листопаді 2011 року та січні 2012 року й одержали відповідний сертифікат.

Громадські організації повинні мати значний досвід у сфері надання соціальних послуг уразливим верствам населення та досвід роботи з місцевими органами влади, бізнесу та ЗМІ.

Загальний бюджет конкурсу: 480 000 гривень.
Середній розмір гранту: 50 000 – 80 000 гривень.
Тривалість проектів: 12 місяців.

Для участі слід подати:

  • заповнену аплікаційну форму;
  • річний бізнес-план діяльності соціального підприємства;
  • опис досвіду організації в реалізації соціальних проектів у відповідній сфері (соціальна робота, освіта, охорона здоров’я, екологія , культура тощо);
  • інформацію щодо керівників та виконавців проекту, їхній професійних досвід;
  • опис матеріально-технічної бази організації;
  • бюджет проекту на 12 місяців і план життєздатності проекту після завершення грантової підтримки.

Детальніше про умови участі

Проект започатковано 2010 року для сприяння подальшому розвитку соціальних підприємств в Україні, удосконалення знань і навичок керівників наявних соціальних підприємств, посилення потенціалу та конкурентоспроможності соціальних підприємств на ринках товарів і послуг, а також поширення інформації щодо сутності соціального підприємництва.

Соціальне підприємство – це бізнес, що має переважно соціальні цілі та спрямовує прибутки на саморозвиток, громадські справи чи вирішення гострих суспільних проблем.

Упродовж 2010-2011 років було проведено дослідження соціального підприємництва у трьох регіонах – Донецькій області, Львівській області й АР Крим.

Саме в цих регіонах пройшла серія тренінгів і консультацій для 80 соціальних підприємців, а після їх закінчення було організовано конкурс бізнес-планів, на який надійшло 20 заявок. Чотири переможці конкурсу отримали індивідуальні пропозиції з фінансування від “Ерсте Банку”.

У результаті вже видано перший пільговий кредит на розвиток соціального підприємства. 2012 року партнери розширили географію проекту на всі регіони України. У листопаді 2011 року та січні 2012 року було проведено тренінги з соціального підприємництва для підготовки потенційних учасників конкурсу до участі у програмі.

Контакти

  • Катерина Смаглій
  • Антикризова гуманітарна програма Міжнародного фонду “Відродження”
  • (044) 482 24 29
  • http://www.irf.ua/index.php?opti...

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.