bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Малі гранти для місцевих ініціатив від Канадського Фонду
10.06.2011

Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив є унікальною програмою КАМР з надання малих грантів організаціям у країнах, що розвиваються, по всьому світу.

Загальна мета Канадського фонду, що функціонує під керівництвом Канадського Голови Місії (зазвичай Посла чи Верховного Комісара), полягає у покращенні економічного та соціального життя громадян, що потребують допомоги.

В Україні гранти використовуються для підтримки малих проектів, що стосуються прав людини, демократії та покращення системи державного управління.

Фонд забезпечує гнучкість існуючій діяльності в рамках двосторонніх програм та надає можливість Канадському посольству в Україні швидко реагувати на місцеві запити та потреби. У відповідності з концепцією орієнтованого на результати менеджменту та розвитку партнерства, активна участь місцевих громад у проектах Канадського фонду вважається центральним критерієм для ухвали таких проектів.

Головним пріоритетом Канадського фонду в Україні є демократичне управління, що включає соціальний розвиток. КАМР вважає демократичне управління вирішальним для зменшення бідності та довгострокового сталого розвитку. Робота Агентства в цій сфері має на меті сприяти урядам більш ефективно вирішувати проблеми бідності шляхом збільшення ступеня впливу всіх людей на політику, зокрема бідних та маргінальних, з метою покращення їхнього рівня життя.

Місцеві громадські організації відіграють ключову роль у сприянні соціальному розвитку. Канадський фонд є для місцевих громадських організацій засобом покращення життя бідних та маргінальних осіб, в тому числі жінок, дітей, молоді, меншин, людей похилого віку та інвалідів через народовладні ініціативи демократичного управління.

У відповідності з зобов’язаннями КАМР щодо гендерної рівності, Канадський фонд має інтегрувати питання гендерної рівності в усі проекти. Більш детально, Канадський фонд повинен відображати прогрес у справі покращення залучення жінок до процесу прийняття рішень, забезпечення потреб жінок та чоловіків та зменшення гендерної нерівності.

Окремі проекти Канадського фонду повинні забезпечувати рівноправні можливості для чоловіків та жінок та/чи повинні намагатись зменшити гендерну нерівність. Аналогічно гендерній рівності, сталий розвиток навколишнього середовища є довгостроковим програмним пріоритетом та наскрізною темою програми співробітництва КАМР з Україною.

Проекти Канадського фонду повинні оцінюватись за їх потенційним впливом на навколишнє середовище, та наскільки це можливо, проекти повинні покращувати умови навколишнього середовища.

Проекти Канадського фонду повинні відповідати принципам орієнтованого на результати менеджменту. Тому проекти повинні чітко відображати цілі проекту, очікувані результати та необхідні ресурси. Наскільки це можливо, проекти також повинні надавати базові індикатори, які будуть використовуватися для підтвердження прогресу у досягненні результатів.

Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив оголошує конкурс пропозицій проектів, які будуть впроваджені в Україні в 2011-2012 рp.

Крайній термін надання пропозицій 24 червня 2011 року.

Рекомендації для проектних заявок можна знайти тут.

Запити можна надсилати за адресою [email protected] та/або [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.