bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представники руху “Збережемо Лісопарк” звертаються до вінничан
13.05.2013

У вівторок 14 травня о 9:30 відбудеться сесія Вінницької районої ради (зупинка трамваю “40-річчя Перемоги”, Хмельницьке шосе, 17) на якій буде розглядатись питання забудови Лісопарку. Це перший тест влади на те, наскільки ії слова можуть бути підкріплені діями.

Закликаємо усіх небайдужих прийти до Вінницької районної ради, та підтримати участю в мітингу, щодо недопущення вирубки лісу, будівництва клініки та інших об’єктів на території Лісопарку!

Нагадаємо: Боротьба за Лісопарк у Вінниці не припиняється. Незважаючи на те, що крапку у питанні будівництва лікарні на території лісу начебто поставили, з юридичної точки зору це питання ще й досі не вирішили. Влада й досі не виділила місце під будівництво клініки. У суботу 13 квітня, небайдужі вінничани прийшли, щоб продемонструвати свою позицію. Не проігнорували цей захід і представники від політичних сил. Однак вінничан підтримали лише представники опозиційних партій.  Голова молодіжної організації „СЛАВІС-Вінниця” Сергій Мар’янчук зачитав резолюцію, яка в подальшому допоможе вирішити питання забудови з юридичної точки зору. Його вінничани активно підтримали оплесками. Представники ж політичних сил пообіцяли надалі підтримувати жителів міста у боротьбі за ліс. Детадьніше тут.

Контакти

  • Мар’янчук Сергій

Коментарі

Сергій Мар'янчук   4006 днів тому   #  

Закликаємо усіх небайдужих прийти до Вінницької районної ради, та підтримати участю в мітингу, щодо недопущення вирубки лісу, будівництва клініки та інших об’єктів на території Лісопарку!

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Мар'янчук   4006 днів тому   #  

Відповідь Григорія Калетніка на звернення представників руху "Захистимо Лісопарк"

Шановні представники руху "Захистимо Лісопарк", дякую за запрошення, але 14 травня розпочинається пленарний тиждень у ВРУ. У зв'язку з цим особисто присутнім не можу бути на сесії районної ради. Моя позиція незмінна: місце для спорудження такого важливого об'єкту має бути знайдено, але при цьому не мають вирубуватись багаторічні насадження. Можу вам повідомити, що в багатьох країнах законами не допускається вирізання будь-якого дерева, навіть якщо воно знаходиться на території приватного домоволодіння. І тільки в разі, якщо власник надасть спеціальній комісії інформацію, що ним посаджено інше дерево як компенсація за те, що на його думку підлягає знищенню. І тільки після позитивно рішення комісії, власник домоволодіння та багаторічних насаджень має право на вирубку (чи видалення). Свою позицію, висловлену вам цим листом, дозволяю використовувати публічно.
З повагою,
Г.М. Калетнік

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Мар'янчук   4006 днів тому   #  

Другий місяць триває боротьба мешканців Вінниці проти планів влади побудувати клініку ВНМУ ім. Пирогова на 6.8 га Лісопарку, що призведе до вирубки ТИСЯЧ дерев та знищить улюблене місце відпочинку та оздоровлення.
Зусиллями громади на 20 сесію Вінницької районної ради
(14 травня) винесено питання ДОЦІЛЬНОСТІ будівництва клініки на території ЛІСОПАРКУ. Від нашої активності та рішення депутатів залежить подальша доля Лісопарку.
14 травня о 9.30
(біля будинку Вінницької районної ради вул. Хмельницьке шосе 17,
зупинка 40-річчя Перемоги) збираємось ми,вінничани,щоб сказати:
ЛІСОПАРКУ – БУТИ! ЗАБУДОВІ ЛІСОПАРКУ - НІ !
ПРИХОДИМО ВСІ!

КРОКИ ВЛАДИ ПО БУДІВНИЦТВУ КЛІНІКИ В ЛІСОПАРКУ
2011 рік.
-- Вибір вінницькими чиновниками ділянки 6.8 га в Лісопарку під будівництво.
-- Розпорядження КМУ від 16.11.2011 №1203-р про надання дозволу мед університету на розробку проекту землеустрою на відведення 6.8 га лісу для будівництва.
--Розпорядження КМУ від 08.08.2011р. №762-р (зі змінами 30.11.2011)про надання 5 млн. грн. медуніверситету для першого етапу будівництва.
2012 рік.
– Створення при Вінницькій ОДА робочої групи з питань будівництва клініки на чолі з Мовчаном І.М.
--Клопотання 10.01.2012р. ректора ВНМУ ім. Пирогова Мороза В.М. про надання дозволу на розробку детального плану території для будівництва
--Розпорядження голови Вінницької районної адміністрації від 16 січня 2012р. №15 про надання дозволу на розробку детального плану території для будівництва клініки.
-- Рішення Вінницької районної ради від 27 квітня 2012р. №104 про затвердження розпорядження голови Вінницької РДА №15 про надання дозволу на розробку детального плану території для будівництва.
-- Проведення тендеру та укладання угоди між медуніверситетом та приватним підприємством Мед-сервіс-Партнер (Київ) на виготовлення проектно-кошторисної документації на суму 11,95 млн. грн.
-- Розробка Вінницькою філією НДІпроектреконструкція детального плану території під будівництво клініки. Замовником є Вінницька райдержадміністрація.
--Складання акту обстеження 6.8 га лісопарку Вінницьким лісовим господарством, в якому тисячі дерев порід дуба та граба визнані такими, що не представляють цінності.
-- Проведення 26 грудня 2012р. громадських слухань по розробленому детальному плану території. При цьому 52 людини, присутні на слуханнях в залі ВНМУ, одностайно схвалили будівництво клініки в Лісопарку.
2013 рік.
– Внесення в зміни до Генерального плану Вінниці міжрегіональної університетської клініки на території Лісопарку коло храму хрістіян-баптистів вздовж вул. Хмельницьке шосе. Затвердження рішенням Вінницької міської ради №1140 від 01.02.2013р.
-- Проведення в лютому 2013 року обласної містобудівної ради,яка погодила детальний план забудови території Лісопарку для університетської клініки.
-- Розробка проекту землеустрою для відведення 6.8 га лісопарку під будівництво клініки.
-- 27 березня - розміщення на сайті управління архітектури та містобудівництва Вінницької ОДА фрагменту нового Генплану м. Вінниці з нанесеними спорудами університетської клініки в Лісопарку.
-- 4 квітня проведення конференції, на якій заступники голови Вінницької ОДА Л. Спиридонова, Р. Аксельрод, ректор ВНМУ ім. Пирогова В. М. Мороз, керівник Вінницького лісового господарства А.Бондар, начальник управління Держземагенства О. Коник доказували неминучість будівництва клініки саме в Лісопарку.
-- 9 квітня створення при Вінницькій ОДА робочої групи З ПИТАНЬ БУДІВНИЦТВА університетської клініки в складі тих самих Л. Спиридонової, Р. Аксельрода, А. Бондаря, О. Коника, В. Мороза.

ШАНОВНІ ВІННИЧАНИ!
Без вивчення думки громади Вінниці,без жодного обговорення з 120 тис. мешканців мікрорайону Вишенька влада 2 роки потайки працює над початком будівництва, яке призведе до вирубки 6,8 Га лісу. А як всім відомо ліс - це основний постачальник чистого, насиченого киснем повітря.
Ситуація з лісами у Вінницькій обл. катастрофічна. В 19 ст. 41% площі був зайнятий лісовими масивами, зараз - 13,8%! (В індустріально розвиненій Німеччині цей показник 30%). Від вирубки лісів змінюється клімат, останні роки ми це вже відчули. Клімат нашої території з помірного перетворюється на континентальний (після зими практично відразу «настає» літо, літні температурний рівень підвищується до +38 С (цього літа прогнозують + 40С!)
Якщо подивитися на кадастрову карту, то помітно що Лісопарк та Пятничанський ліс потроху вирізається з різних сторін, а на деякі ділянки лісу площею майже 533 Га, вже хтось отримав документи з кадастровим номером! http://map.dazru.gov.ua/kadastrova-karta
Згідно Конституції України (Стаття 13) та Лісового Кодексу: ліси, які знаходяться в межах території України, є об'єктами права власності Українського народу.
Ми повинні заради здорового життя наших дітей захистити від вирубки Лісопарк, домогтитися зняття з посад чиновників, які порушують наші права та ігнорують вимоги!
Якщо ми не відстоїмо цей куточок лісу, то надалі чиновники, побачивши нашу мовчазну згоду, почнуть зазіхати ще на більші ділянки, тому що за гроші вони готові продати все!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.