bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТ розпочинає проект із підготовки громадських журналістів
08.08.2011

 З серпня 2011 року Ресурсний центр ГУРТ спільно з Центром Волонтеріату "Добра Воля" розпочинає реалізацію проекту  "Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України", метою якого є покращити якість громадської журналістики через посилення спроможностей громадських активістів проводити власні журналістські розслідування та поширювати правдиву суспільно важливу інформацію.

Протягом лютого-березня Ресурсний центр ГУРТ в рамках проекту  "Розвиваючи інфраструктуру громадянського суспільства: комунікаційний компонент" провів дослідження комунікаційної інфраструктури громадського сектору, яке показало, що

  • через відсутність новин високої якості, які були б цікаві читачам, традиційні ЗМІ не висвітлюють ці новини для широкого загалу,
  • 60% опитаних експертів громадського сектору та медіа зазначили, що в сучасній журналістиці вони цінують оперативне висвітлення актуальних тем, дотримання високих стандартів журналістики, і саме такими мають бути новини, які продукуються організаціями громадянського суспільства.

В рамках проекту "Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України" ГУРТ підготує команду з 12-ти волонтерів, які пройдуть тренінгові навчання із залученням провідних медіа-експертів України.

Під час навчання волонтерів-журналістів вперше буде застосовано шведську технологію неформальної освіти в навчальних гуртках. Більше про цю технологію можна почитати в інтерв’ю з Бенгтом Олофом Йохансоном, експертом з розвитку навчальних гуртків в Швеції на ГУРТі.

Матеріали, підготовлені журналістами, та журналістські розслідування, які буде проводити кожен з учасників будуть опубліковані на порталі ГУРТ.

Окрім того, всі матеріали журналістських розслідувань увійдуть в посібник з громадської журналістики, який буде виданий під час фінальної стадії впровадження проекту.

Учасники-автори найбільш резонансних журналістських розслідувань матимуть можливість пройти стажування в Ресурсному центрі ГУРТ.


Детальніше про проект 

 Постійна сторінка проекту: gurt.org.ua/gurt/projects/media/
Проект "Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України" здійснюється Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні 

Контакти

Коментарі

Ірина Чулівська   4662 дні тому   #  

Як можна стати учасником проекту?

  •   Пiдписатися на новi
Пилип Литвинов   4662 дні тому   #  

Пані Ірино, ближче до кінця серпня буде відкрита реєстрація на участь в проекті. Ми Вас обов`язково поінформуємо!

  •   Пiдписатися на новi
Ринат Шаймарданов   4661 день тому   #  

Я теж буду чекати

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Ставицька   4659 днів тому   #  

Добрий день! Мене ця тема дуже цікавить, прошу надіслати і мені інформацію щодо початку реєстрації.

  •   Пiдписатися на новi
Пилип Литвинов   4656 днів тому   #  

Розпочалась реєстрація на школу громадських журналістів, аплікаційну форму Ви можете знайти за адресою https://docs.google.com/a/gurt.org.ua/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dGQxdEZMdENxRW8waHU1dnVpUUg3V3c6MQ#gid=0

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.