bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс «Велосипед як міський транспорт: виклики і перспективи для України»
31.03.2016

Громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва» оголошує конкурс «Велосипед як міський транспорт: виклики і перспективи для України» серед українських регіональних журналістів. Конкурс оголошується на найкращі опубліковані аналітичні статті, присвячені велосипеду як виду міського транспорту, практичним аспектам використання велосипеда в Україні, викликам і перспективам розбудови велоінфраструктури.

Призовий фонд Конкурсу становить 10 000 грн. Конкурс оголошується в п’ятьох регіонах України і триватиме з 1 квітня до 20 травня. Переможець у кожному з регіонів отримає приз за найкращу статтю в розмірі 2000 грн. Оголошення переможців відбудеться до 16 червня, в рамках всеукраїнського Дня “Велосипедом на роботу”. Конкурс є частиною проекту «Аналітичні статті про транспорт», що реалізується за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

Переможці конкурсу визначатимуться окремо в кожному з регіонів:

  1. Центр (Полтавська, Черкаська, Кіровоградська, Вінницька, Хмельницька)
  2. Північ (Волинська, Рівненська,  Житомирська, Чернігівська, Сумська)
  3. Захід (Львівська, Тернопільська, Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська області)
  4. Південь (Одеська, Миколаївська, Херсонська області)
  5. Схід (Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, неокуповані території Донецької та Луганської областей)

До участі в Конкурсі запрошуються журналісти регіональних друкованих та онлайн ЗМІ усіх форм власності (державна, комунальна, приватна).

Вимоги до матеріалів: 

  • До участі в Конкурсі допускаються матеріали, які аналізують зусилля місцевих велоактивістів і влади, а також практичні наслідки використання велосипеда як міського виду транспорту на регіональному рівні в різних галузях: економіці, екології, безпеці дорожнього руху, урбаністиці тощо. Це можуть бути матеріали, присвячені таким темам:проблеми, які може вирішити використання велосипеду як повсякденного транспорту на прикладі вашого міста (погані дороги, затори, безпека руху, деградація міського простору, брак пішохідних зон, загазованість повітря тощо); стан роботи місцевих велоактивістів і влади у сфері розбудови велоінфраструктури і популяризації велосипеда (зокрема, аналіз створених велоконцепцій, ступінь їх впровадження); перепони для розвитку велоруху в Україні (автомобілецентричність транспортної політики, стереотипи людей щодо велосипеда, невідповідність норм будівництва велоінфраструктури тощо).
  • Матеріали, що надсилаються на розгляд Конкурсної комісії, повинні бути опубліковані (на шпальтах регіональних друкованих видань/ на веб-сторінках онлайн-ЗМІ) у період з 1 квітня по 20 травня 2016 року.
  • Кожен регіональний журналіст, що бере участь у Конкурсі, має надіслати мінімум один авторський матеріал на зазначену в описі конкурсу тему.
  • Матеріали, що не відповідають тематиці Конкурсу, розглядатися не будуть.
  • Матеріали мають бути оприлюднені/опубліковані українською або російською мовами.
  • Мінімальний обсяг матеріалів для газет та онлайн-ЗМІ – 4 тис. друкованих знаків (з пробілами), максимальний – 12 тис. знаків.
  • Матеріали, подані до участі у Конкурсі, не рецензуються, організатори Конкурсу не ведуть листування з авторами щодо змісту текстів.
  • Матеріали у вигляді лінків, а також текстів у Word-форматі (для газет допустимі PDF-файли), надсилати на адресу [email protected] з позначкою “Конкурс регіональних ЗМІ”. 

Обов’язково! У тілі листа прохання вказувати такі персональні дані:

  1. Прізвище та ім’я автора матеріалів
  2. Місто проживання/роботи автора
  3. Назва редакції ЗМІ, у якій працює автор та посилання на нього (для штатних журналістів)
  4. Посада автора
  5. Досвід роботи в журналістиці (кількість років)
  6. Електронна пошта
  7. Номер мобільного телефону

Результати Конкурсу визначає журі, до складу якого входять представники Асоціації велосипедистів Києва, урбаністи, міські дослідники та активісти. 

Дедлайн для подачі заявок: 20 травня 2016 року, 23:00.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.