bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Повідом про українського корупціонера всьому світу у межах конкурсу «Зірви маски з корупціонерів»
29.10.2015

Вам відомі випадки корупції, які вас страшенно обурюють? Ви можете заявити про українських корупціонерів на весь світ! Таку можливість надають організатори міжнародного конкурсу «Зірви маски з корупціонерів» (UnmasktheCorrupt) який проводить антикорупційна мережа TransparencyInternational. Справу будуть допомагати розслідувати кращі юристи та активісти планети, а дурна слава про корупціонера розлетиться далеко за кордони України.

Організатори конкурсу шукають випадки, які підлягають під визначення елітарної корупції. Це явище означає зловживання високими повноваженнями, що не просто збагачує корупціонера, а й призводить до масштабної шкоди суспільству. Елітарна корупція часто залишається без покарання. Тому конкурс призваний змінити цю закономірність. 

Конкурс «Зірви маски з корупціонерів» проходитиме у три етапи:

Фаза 1: НОМІНУЙ (до 30 листопада 2015 року)

Розкажіть про людину чи організацію, яка, на вашу думку, є найзліснішим корупціонером у державі. Зверніть увагу на людей або компанії, які займаються самозбагаченням за рахунок суспільства, при цьому накопичуючи свої багатства за кордоном. Все, що потрібно – це написати текст до 500 слів про корупціонера англійською, російською, арабською, французькою, португальською чи іспанською мовою, надати його фото та надіслати інформацію на сайт www.unmaskthecorrupt.org.

Окрім того, слід надати посилання на докладнішу інформацію про корупціонера. Номінуйте корупціонера самі та запропонуйте номінувати знайомим журналістам-розслідувачам.

Номінації мають стосуватися тем відмивання грошей, розкішного майна, слабкості судової системи, протиправних фінансових потоків за кордон. Корупційні схеми, які ви номінуєте, мають бути відомими суспільству, широко обговорюватися серед громадськості та в медіа.

Кожен номінант буде розглянутий командою антикорупційних експертів. Вони перевірять достовірність наведених фактів та переконаються, що справа стосується елітарної корупції.

Фаза 2: ГОЛОСУЙ (9 грудня 2015 – 10 лютого 2016)

9 грудня 2015 року попередньо відібрані номінації будуть опубліковані на веб-сайті www.unmaskthecorrupt.org, і розпочнеться публічне голосування. Ви також зможете взяти участь у голосуванні.

Фаза 3: ЧАС ПРАВОСУДДЯ (із 10 лютого 2016 )

Після підбиття підсумків голосування організатори конкурсу сконцентруються на двох найбільш кричущих випадках корупції, які оберуть люди. Після цього вони визначать соціальні санкції для корупціонерів та сприятимуть їхньому втіленню.

 Чекаємо на ваші заявки. Викривайте українських корупціонерів голосно!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.