bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

ЦВК „захищає” тексти передвиборчих програм кандидатів від людей з вадами зору.   

Аудіо-книжка наша створюється переважно для людей з вадами зору, прагнемо донести інформацію про їхні виборчі права, передбачені Конституцією та законом „Про вибори Президента України”, а також дати інформацію про кандидатів у президенти на нинішніх виборах та деякі положення їхніх передвиборчих програм (що стосується соціального захисту населення).

Вже з самого початку підготовки тексту зрозумів, що не дарма ми взялись за цей проект. В законі знайшов багато положень, які полегшують процес волевиявлення для людини з вадами зору, але про які багато з виборців не знають (сам беру участь у виборах з 2008 року і ніколи цими „опціями” не користувався через незнання). Також виявилось, що в законі про вибори президента немає положень про так звані „трафарети” з рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, наявність котрих на усіх дільницях передбачено відповідним законом про вибори народних депутатів! Забули? Чи побоялись „сліпих фальсифікаторів”?…

Перелік кандидатів та основна, стисла інформація про них міститься на офіційному сайті Центральної виборчої комісії. Але офіційні програми кандидата, які, власне, й мають служити виборцеві показником того, що той чи інший кандидат пропонує, треба ще пошукати. Для цього переходимо на „сторінку” кожного кандидата, вгорі шукаємо відповідну „кнопку” і… програма у форматі PDF відкривається або зберігається на ваш комп’ютер. Але проблема в тому, що цей формат аж ніяк не читається спеціальним ПЗ для незрячих, яке працює виключно з текстом! Навіть PDF-трансформер „не бере” більшість з програм кандидатів, викладених на офсайті ЦВК! Як відомо, цей формат використовують для захисту текстової інформації від копіювання та подальшого використання, але в чому сенс захисту офіційних документів кандидатів – не розумію. Мабуть, просто „не подумали”. Бо ніколи.

Самі програми, чесно кажучи, здивували, хоча починаючи роботу з ними дивуватися особливо не збирався…
Була мета в аудіо-книзі навести цитати з програм у тих моментах, які стосуються соціального захисту інвалідів і є найцікавішими для цільової аудиторії. Не повірите, в більшості програм кандидатів було дуже важко щось виокремити саме з соціальної політики! І це в нашій країні соціального гіпер-популізму! Основна увага майже у всіх кандидатів приділяється…. Звичайно! Владним „наперсткам”: розподілу повноважень між Президентом, ВР і КМУ.

Щодо змісту, розчарував Василь Васильович Противсіх: епатажний кандидат подав наскільки нудну та сіру програму, що тепер просто не зрозуміло, навіщо було виставляти себе клоуном на всю країну… А здивував, приємно здивував, Олег Рябоконь. За програму я б йому поставив вищу оцінку, хоча сам буду голосувати за іншого кандидата (який теж більше 3 відсотків не набере).

Отаке

Коментарі

Кушнір Тарас   5244 дні тому   #  

Щодо виборів, знайшов статтю і забракло слів... точніше хто бажає прочитайте і без коментарів...
http://obkom.net.ua/articles/2009-12/09.1746.shtml?rambler

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5214 днів тому   #  

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/0lN3OaDQiSo&hl=ru_RU&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/0lN3OaDQiSo&hl=ru_RU&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.