bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Стажування в Гонконгу‘2010   

РЕКОМЕНДАЦІЇ
для учасників стажувань в Гонконгу

Якщо наступного року вам випаде унікальна можливість взяти участь в міжнародному стажуванні в Гонконгу – навіть не сумнівайтесь! Повірте, ви отримаєте справді незабутні враження! А щоб зробити вашу подорож максимально комфортною та корисною (для вас), пропонуємо скористатися порадами, викладеними нижче.

Передовсім, Вам слід запастись непромокальними плащами або накидками та гумовими чобітьми. Навіть якщо у всьому Китаї буде сонце, особисто вас буде поливати як із відра, з перервами на сніданок, обід і вечерю.

Про парасолі не варто турбуватися! По-перше, кожен з готелів, де ви будете зупинятися, має їх так багато, що вони використовують будь-який натяк на дощ, щоб їх позбутися (але туристи все одно приносять назад!) По-друге, це все одно не допоможе, бо завжди знайдеться хтось, хто забув, не взяв, кому просто приємно тримати вас попід руку, а тому ви все одно змокнете.

Щоб вас не заливало, для поселення варто використати поверхи не нижче 14. Мешканці номерів, які закінчуватимуться на 8 і 9, отримають додатковий бонус – впродовж всього стажування в них буде вдосталь грошей на будь-які власні (і ваші) потреби.

В даній подорожі немає абсолютного значення наявність паспорту чи візи, вас все одно впустять. Правда, не відомо, чи випустять назад, але це вже пригоди, яких вам так бракує! Будьте уважні в придбанні турецького шоколаду, китайських годинників та споживанні харчів місцевого приготування.

Ночами учасників стажування чоловічої статі буде відвідувати Муза. Щоб не виникало конфліктів, переконайтеся, що це не преставниця іншої групи!

На 5 день можете зробити зарядку - вона вам не зашкодить. Шостого дня всіх схудлих більш як на 5 кг не пустять на ряд атракціонів в Ocean Park.

Ні за які гроші не їдьте на Макао! (якщо не думаєте про себе, то подумайте про Макао). Але якщо ви все ж таки вирішили відвідати цей острів, врахуйте, що через високу вартість землі та, відповідно, складських приміщень, запаси життєвонеобхідних товарів розраховані максимально на 1-2 доби для всіх мешканців та гостей Макао!

Найкраще місце для відпочинку на вихідні – Пік Вікторії; так у вас буде більше шансів побачити весь Гонконг!

І наостанок. Якщо вам випаде нагода відвідати Термінал, подбайте щоб щонайменше один з контейнерів пішов у правильному напрямку. Тоді на наступному модулі вам буде з чим згадати цю незабутню подорож!

Коментарі

Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

31 травня 2010 р. Б.

Трохи про Гонконг. Виявляється, це одне з найбезпечніших міст світу, і вчора ми в цьому частково переконалися: Борис забув сумку з документами на пляжі, а коли за годину згадав і повернувся, то вона чемно на нього чекала.

Рух правосторонній (колишня Британська колонія), вулички дуже вузькі, що трохи страшно, коли довкола височенні будинки. Ввечері все освітлено - на певній висоті до будинків кріпляться лампи як прожектори, спрямовані вниз.

Дахи не надто високих (бл. 10 поверхів) будинків активно використовують для сушіння білизни (натягають шнурки), відпочинкових майданчиків або басейнів.

Місцевий транспорт – окрема історія! В схожому до наших «неоплані» помістили 5 крісел (2+3) в ряд, тому, коли на одне сидіння сідає хтось хоч трохи більший за мене, інший поруч поміщається тільки наполовину! Так і їздимо…

А ще тут повно двохповерхових рейсових автобусів, навіть є єдиний в світі двохповерховий трамвай (поки що ми бачили його тільки здалеку). Народу на вулицях справді так багато, як ми бачили на фото перед дорогою. Справа в тому, що в місті живе 7 млн. осіб! На вулиці головне не загубитися, тому ми реально ходимо парами і тримаємося купи…

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

Сьогодні побували:

1) на Піку Вікторії – гора, на яку добиралися фунікулером (це набагато довше і вище, ніж в Києві); на окремих ділянках шляху нас просто втискало в дерев’яні сидіння! Кут підняття – 27%; на горі «сиділа» хмара, тому довкола нічого не було видно (а мали побачити весь Гонконг);

2) на найпопулярнішому пляжі, там ще такі жовті буї – від акул…; мочили ноги в Південнокитайському морі! – але акул не бачили;

3) в німецькому ресторані – зупа-пюре з гарбуза, стейк з картоплею… (нормальна їжа!!!)

4) на Shopping Moll – велика вулиця-базар, як в нас, дуже схоже;

5) наостанок їздили до найстарішого храму, але я була вже така втомлена, що особливого захоплення не відчула;

6) вечеряли в ресторані, який крутиться, на 66 поверсі; він реально крутиться!!! За годину можна оглянути весь Гонконг зверху, не встаючи із-за столу! Щодо харчів… не хочу вас засмучувати; а от фонтан з шоколадом – це щось!

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

02 червня 2010 р. Б.

Мали зустрічі; але були жахливо спізнені через те, що дехто прокинувся тоді, коли їм… подзвонили з автобуса…
1) Делойд, міжнародна консалтингова компанія, яка має своє представництво в Києві; в Гонконгу в них найбільший офіс в світі, займає 6 поверхів хмарочоса, працює бл. 3000 осіб;
2) Гонконгзька фондова біржа, яка «перепускає» щодня до 60 міліардів доларів; якщо пам’ятаєте, це те місце, де біржеві маклери купують і продають акції (можна бачити в голівудських фільмах).

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

На вечері довідалися, що гігантська тарілка, яку ставлять на столі і вона крутиться по колу, називається «Лінива Сюзен» - не треба вставати і тягнутися по страву!
Коли китайці «цокаються», то дзенькають шклянками до цієї тарілки і говорять «Суши бокал!» (китайською, звичайно).
З новенького куштували:
- китайське вино з рису, яке подають гарячим в маленьких керамічних «склянках»;
- качку по-пекінськи; її приносять цілою, при всіх нарізають, шматочки загортають з тоненько струганою цибулькою і нарізаним свіжим огірочком в «міні-лаваш» з рисової муки і їдять, як налисник;
- китайський торт, який їдять на день народження – складно описати, що це (всім стало шкода іменинників);
- китайський десерт, приготований з… квасольки;
- китайські гриби 2 видів в якомусь соусі, один смакував як переварений кальмар;
- свинка! має манюній шар жиру, вони засмажують шматочки сала з м’ясом разом із шкіркою – смакота!
Була ще величенька біла риба в чорну плямку, яку я не змогла їсти….
Днями хлопці гостили соком з мякоттю з… алоє! Шкода, що не можу захопити із собою! Таке враження, що тут роблять сок з усього!

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

03 червня 2010 р. Б.

Сьогодні мали «лекції» в Harbour Grand Hotel. Почалося з подарунків, маю тепер справжній китайський «піджак». Потім в китайських традиціях було вигнаня злого духа – це, якщо пам’ятаєте, в мультиках танцює дракон кольоровий? Щось таке, тільки дракон маленький, з двох людей – але було захоплююче!
Самі зустрічі навіювали сон, хоча люди були цікаві. Зокрема, проф. Вонг привіз із Сан-Франциско виконавчого директора Polywell Computers, Inc., який демонстрував якісь новинки, що зацікавили наших хлопців.
Вечір був вільний, і ми пішли знайомитися з 2-поверховим трамвайчиком і метро. Нічого особливого, хіба що наш Борис в трамвайчику не поміщався (у висоту).
Що цікаво в метро – в них просто неможливо впасти під колеса потягу, бо весь парапет закритий склянною стіною з розсувними дверима, які відкриваються, коли поїзд вже зупинився. З точки зору безпеки – супер! Це придумано, щоб метро не затоплювало під час тайфунів, які тут починаються в липні. І ще є табло в салоні, яке показує весь маршрут і де саме зараз перебуває потяг!
Особливість тутешніх вулиць – пішохідні переходи обладнані звуковими сигналами, щоб люди, які недобачають, могли безпечно переходити вулицю!

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

04 червня 2010 р. Б.

По дорозі на першу зустріч довідалися про місцеві кладовища. Через вартість землі в самому Гонконгу можна орендувати місце під поховання за 1 млн. місцевих доларів (= грн.) на… 7 років. Потім – викопують і кремують…
Сьогодні були в Cyberport – місцева «Силіконова долина», там розміщені офіси провідних компаній світу. Часу вистачило тільки на:
1) Naxos – найбільший в світі «дистрибютор» класичної музики, єдиний провайдер для основних; компанія заснована у 1973 р.; у 1996 р. відкрили перший в світі он-лайн магазин; електронна бібліотека записів сягає 43 тис. дисків; 300 тис. передплатників тільки в США!; гімни, які виконують на Олімпіадах, диски, які додаються до спеціалізованих видань – все це ліцензоване Naxos); слухати гімн України так далеко від дому було особливо зворушливо…
2) регіональне представництво FedEx Express, де реально вважають своїм основним капіталом людей!!! І вражаюча логістика!

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

Відвідали одну з провідних рієлтерських компаній CBRE. Ціни на місцеву нерухомість вражають! Ви не придбаєте квартири менш як за 1 млн. місцевих доларів, і це буде щось манюсіньке, з виглядом на сусідній хмарочос. Пересічна вартість житла – від 10 і більше млн. Про оренду краще не питати - в цій «ваговій категорії» Гонконг посідає 2 місце в світі.
Вввечері мали круїз на кораблі-ресторані, бачили лазерне шоу (з навколишніх хмарочосів різнокольорові промені роблять «піруети»), була можливість потанцювати! Єдина незручність: в самому ресторані жахливо хододно від кондиціонерів, а виходиш на палубу, і потрапляєш в сауну. В декого здоров’я вже не витримує…
Ввечері у Victoria Park закінчився мітинг на спомин подій 1989 року в Пекіні, коли влада кинула танки на студентів. Тисячі учасників не дивують, якщо згадати, що в Гонконгу 7 млн. мешканців. Звичайно, молодь, яка зібралася сьогодні, не пам'ятає тих подій, та й тут (як я думаю) не так вже й багато людей, які жили в тодішньому Китаї. Але сотні осіб, які "танцюють" Тай Чі при прожекторному освітленні вражає!!! Особисто мені згадалося голодування в підтримку китайських студентів в Івано-Франківську - ніби повернулася в часі...

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

05 червня 2010 р. Б.

Сьогодні – день відпочинку. Ocean Park – парк розваг з «вкрапленнями» тваринного та водного світів. Має дві частини, нижню і верхню.
В нижній можна побачити великих панд та Red Panda Hong Kong, оглянути довколишні землі з повітряної кулі. Для дітей – справжнісінький рай! Тут розміщено багацько різноманітних атракціонів, на всі смаки.

На верхню частину є два шляхи:
1) канатною дорогою Sky Line в прозорих кабінках – враження незабутнє! канатна дорога йде довкола гори над крутим схилом, краєвид на море, гори ін. просто фантастичний!
2) Ocean Express – щось схоже на фунікулер, але під землею; нічого особливого, хіба те, що стеля має екрани, і під час спуску чи підйому на них транслюються записи життя водного світу з різними звуками; цей шлях ми вибрали для повернення.
Спробували (з незнаного) водяні гірки в човні, який нагадує «облагороджене» корито; висіли звідти мокрющі!
Бачили:
- медуз – цілі акваріуми того добра;
- різних скатів, гігантських черепах, рибок розміром з мого Олексу, якщо не більше...
З курінням тут біда – для курців. Місця обмежені переважно смітярками, штрафи в окремих місцях сягають 5 тис…

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5087 днів тому   #  

Продовження - to be or not to be?

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Овчарук   5086 днів тому   #  

звісно ж - to be! :)

а що це за програма?

  •   Пiдписатися на новi
Марічка Артиш   5086 днів тому   #  

МВА Міжнародного інституту менеджменту (МІМ-Київ)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.