bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

20 активістів вчилися, як активізувати свої громади
31.01.2013

З 21 по 25 січня 2013 року школа АХАЛАР зібрала 20 активних людей, які хочуть активізувати свої громади. Змінити їх життя на краще, а для цього втілити свої ідеї і проекти.

Всі п’ять днів роботи семінару були присвячені поглибленню розуміння, що таке анімація громади. І як допомогти громаді, роблячи не тільки те, що хочеться самому, а перш за все те, що потрібно самим людям. Анімація - це привнесення життя в ком’юніті. Переформатування усталених відносин, наповнення їх новим змістом. А сам аніматор допомагає формувати в громаді готовність до цього процесу.

Лекції, тренінги, робота в групах, дослідження цільових аудиторій і SWOT аналіз проектних ідей, перемежовувалися вивченням нових медіа, вірусного маркетингу, інструментів для дистанційної групової роботи. Говорили про глобальну ситуацію на планеті і про конкретні приклади на місцях. Учасники так само мали можливість зустрічатися з випускниками минулих груп, які приїжджали з гостьовим візитом,почути їх історії успіху, задати питання.

Одним із запрошених лекторів був засновник Центру АХАЛАР й теперішній керівник Self made school, Ігор Підгорний. Акцент його виступу був зроблений на почутті відповідальності за себе і за громаду, і як воно реалізується в житті. Відповідальність виникає з розуміння причин і наслідків.

Тому тренери Центру АХАЛАР сьогодні реалізують свою відповідальність за країну в тому, що допомагають активним людям відкрити в собі нові грані розуміння, натхнення, мудрості і сил. А ця нова якість проявиться потім у проектах. Тому висновок однієї з учасниць про те, що насправді люди і є проекти АХАЛАР, дуже співзвучний істині.

У програмі також взяли участь працівники бібліотечних систем України. Завдання бібліотек сьогодні - знайти нову форму задоволення потреб громад. І подібний семінар став одним із кроків до розуміння того, як пройти цей шлях.

Проект фінансується фондом Ч.Ст. Мотта та програмою ”Бібліоміст”.

Контакти

Коментарі

Орлов Микола    4125 днів тому   #  

І я тут виявляється був))) Це перший семінар де я думав не про інформацію, а життя! Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.