bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місту-курорту інваліди не потрібні
31.08.2011

У Саках відсутні умови для безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів соціальної інфраструктури і побутового обслуговування. Такі попередні результати опитування громадської думки, проведеного в рамках проекту моніторингу “Вільний доступ”, що проводиться правозахисною організацією «Надія».

Як повідомив засновник організації по захисту прав інвалідів Олег Соколов, місто Саки абсолютно не пристосоване для нормального мешкання і комфортного оздоровлення інвалідів. “У місті, яке вважається неофіційною столицею інвалідів, немає жодної одиниці суспільного транспорту, пристосованої під перевезення візичників, жодного туалету для людей з обмеженими фізичними можливостями, жодного пандуса, який би повною мірою відповідав вимогам до таких конструкцій”, — підкреслив Олег Соколов. У зв’язку з цим громадська організація реалізує проект громадського моніторингу, основною метою якого є виявлення проблем, пов’язаних з недоступністю суспільних місць для інвалідів, а також формування оптимальних пропозицій для місцевих органів влади по створенню безбар'єрного середовища.

На сьогоднішній день в Саках більшість інвалідів-візочників не мають фізичної можливості потрапити в місця надання соціальних і побутових послуг, оскільки ті не обладнані з врахуванням потреб людей на візках. Таким чином, відсутність доступності істотно дискримінує права людей з обмеженими фізичними можливостями”, — відзначає координатор проекту Андрій Крісько. За його словами, сакська влада неодноразово декларувала цілий ряд програм по створенню безбар'єрного середовища в місті, проте проблема з доступністю, як і раніше залишається не вирішеною. Причому, це висновки не лише правозахисників, але і Сакської міжрайонної прокуратури, яка півроку тому проводила свою перевірку з даної проблеми. Крім того, стверджує Крісько, рекомендації відносно рішення вказаних проблем будуть передані представникам робочої групи Кабінету міністрів України, яка займається розробкою державної цільової програми “Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів і розвитку системи реабілітації інвалідів”.

k_1-mu.jpg (400×308)

Проект громадського моніторингу «Вільний доступ» реалізується в рамках проекту «Підготовка коаліцій НГО і локальних ЗМІ з областей центральної і південної України до проведення моніторингової діяльності і представництва суспільних інтересів», який реалізується Одеською обласною організацією Комітет виборців України і Східно-європейським демократичним центром (Польща, Варшава) завдяки підтримці Програми Польська допомога Міністерства закордонних справ Польщі в 2011 році і Фонду ім. Стефана Баторія.

Вміст даної статті є виключно відповідальністю Кримського республіканського суспільства захисту прав інвалідів «Надія». Думки, виражені в публікації, можуть не відображувати точку зору Програми Польська Допомога Міністерства Закордонних Справ Польщі в 2011 році, Фонду ім. Стефана Баторія, Одеській обласній організації Комітет виборців України і Східно-європейського демократичного центру (Польща, Варшава).

Контакти

Коментарі

Гудь Світлана   4621 день тому   #  

Да!!... такі аргументи просто вражають, мені дуже шкода таких людей, але чомусь мені здається, що у людей при владі, навряд чи щось заболить всередені...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.