bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультант/ка з відновлення агробізнесу
19.12.2022

Проєкт міжнародної технічної допомоги «ПРОГРАМА USAID З АГРАРНОГО І СІЛЬСЬКОГО РОЗВИТКУ (АГРО)»

ПОЗИЦІЯ: Консультант/ка з відновлення агробізнесу.

ПЕРІОД РОБОТИ: до 6 місяців (лютий 2023 – серпень 2023).

МІСЦЕ РОБОТИ: дистанційно через засоби онлайн комунікації з можливими візитами до цільових громад та офісу Програми АГРО (за потреби).

РОБОЧЕ НАВАНТАЖЕННЯ: до 60 робочих днів за весь період.

 

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ:

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це 7-річний проєкт (2019-2026), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл». Метою Проєкту АГРО є прискорення економічного розвитку сільських громад в Україні, які потребують найбільшої підтримки шляхом покращення управління в аграрному секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруються в конкурентоспроможні українські та міжнародні ринки.

Розробка та реалізація Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) відбувається у критично важливий для України час, коли забезпечення прогресу у реалізації реформ та внесення змін до процесу реформування для покращення бізнес-середовища, а також забезпечення прибутковості сільськогосподарського сектору є вкрай важливими для цілей економічного зростання та відновлення України в умовах російської агресії.

Військове вторгнення росії в Україну завдало суттєвого негативного впливу на всі галузі економіки, включаючи сільське господарство. Всі напрями аграрного бізнесу відчули або прямий вплив від військових дій (знищення та руйнування господарств, техніки, врожаю) або непрямий, пов'язаний з обмеженням доступу до факторів виробництва, втратою ресурсів та порушенням логістичних ланцюгів. У такій ситуації вкрай необхідно підтримувати відновлення продуктивної та сталої діяльності аграрних ММСП через запровадження ощадних та продуктивних технологій у виробничі процеси на стадії відновлення бізнесу.

Метою роботи буде консультативна підтримка агро ММСП, які перебувають на стадії відновлення бізнесу та проваджують діяльність в ланцюгах доданої вартості АГРО (окрім зернових та олійних).

 

Основні функції:

Формування переліку ММСП, яким надаватиметься консультаційна підтримка в процесі відновлення агробізнесу (після повного або часткового припинення та/або скорочення діяльності через військові дії, в тому числі після релокації) відповідно до наступних напрямів:

   Консалтинг, що базується на агрономічних дослідженнях (аналіз ґрунтів, технології обробки ґрунту та внесення агрохімикатів, побудова нових технологічних карт, селекція, точне землеробство та інші відповідні напрями);

   Впровадження ощадливих технологій у ланцюгах доданої вартості АГРО (комплексний ресурсний аудит, ощадливі технології відгодівлі худоби та свійської птиці, повторне використання відходів виробництва та інші відповідні напрями);

   Консалтингові послуги в сфері запровадження цифрових рішень для агро ММСП (фарм менеджмент, документообіг, геоінформаційні сервіси, автоматизація на підприємствах та інші відповідні напрями);

   Консалтинг у сфері вироблення рішень по альтернативному енергозабезпеченню, ощадливому споживанню, нових енергоефективних технологій в аграрному секторі (сонячна та вітрова енергетика, біогаз, парові турбіни, котли та інші відповідні технології).

   Здійснення консалтингового супроводу ММСП в процесі відновлення бізнесу відповідно до професійної кваліфікації експерта/ки по одному з окреслених вище напрямів;

   Підготовка описових історій успіху щодо результатів роботи з щонайменше 3 ММСП в рамках виконання поточного ТЗ.

   Підготовка фінального звіту з викладенням досягнутих уроків та рекомендацій для органів влади, міжнародних донорських організацій та інших зацікавлених сторін щодо найбільш актуальних напрямів допомоги при відновленні агробізнесів в Україні на перспективу від 1 до 3 років.

 

Необхідні навички та професійна кваліфікація:

Досвід роботи:

- Не менше 5 (п’яти) років досвіду роботи у напряму підтримки, обраних претендентом відповідно до окреслених в поточному ТЗ.

- Не менше 5 років досвіду в сфері розвитку ММСП;

- Наявність 3 (трьох) прикладів співпраці з реальним сектором економіки та/або бізнесом.

 

Вимоги щодо освіти: вища освіта по обраному напряму підтримки (економічна, агрономічна, технологічна, енергетична тощо).

Відмінні комунікативні властивості;

Комп'ютерні навички досвідченого користувача: спроможність використовувати в роботі програмні продукти MS Project та програми Office 365.

 

Порядок подання резюме Просимо надсилати резюме та супровідний лист на електронну адресу [email protected] не пізніше 9 січня 2023 р. з поміткою «Консультант/ка з відновлення агробізнесу ММСП» та Вашим прізвищем у темі листа.

Супровідний лист має більш детально розкривати інформацію з резюме та професійну спеціалізацію консультанта/ки за напрямами в яких пропонується надавати консультації. Кожен претендент може обрати лише один з окреслених вище напрямів підтримки та обґрунтувати свій вибір у листі. Також супровідний лист має містити коротку інформацію щодо напрямів залучення агро ММСП до виконання послуг (наявні клієнти, участь у відповідних спілках/асоціаціях/радах тощо).

Будь-ласка, жодних запитів за телефоном, ми зв’яжемося тільки з фіналістами.

«Кімонікс» - компанія, що надає рівні можливості всім кандидатам і працівникам та не дискримінує за ознаками раси, кольору шкіри, віросповідання, статі, національності, політичних переконань, сексуальної орієнтації, гендерної ідентифікації, сімейного статусу, інвалідності, генетичної інформації, віку, членства в професійних організаціях, або за іншими факторами, що не входять до переліку необхідних навичок та професійної кваліфікації.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.