bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» шукає тренерів для школи лідерства для ЧСЧ/ЛГБТ
14.05.2019

ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» шукає тренерів для проведення тренінгу «Участь ЧСЧ/ЛГБТ в роботі консультативно-дорадчих механізмів. Бюджетна адвокація в інтересах спільноти та використання системи Prozorro». 27-29 травня 2019 р.

 Національний ЧСЧ-консорціум (#MSM_PRO) шукає тренерів в рамках організації у 2019 році Школи лідерства, яка буде складатися з двох тренінгів.

Перший тренінг «Участь ЧСЧ/ЛГБТ в роботі консультативно-дорадчих механізмів. Бюджетна адвокація в інтересах спільноти та використання системи Prozorro» має за мету надати лідерам та активістам ЧСЧ в регіонах навички щодо основ бюджетної адвокації з тематики ВІЛ/СНІДу та роботи з людьми що приймають рішення на місцевому рівні; ознайомити учасників зі специфікою роботи в місцевих координаційних механізмах та навчити адвокатувати там інтереси ЧСЧ/ЛГБТ-спільноти; ознайомити присутніх з наявною стратегічною інформацією стосовно ЧСЧ/ЛГБТ та навчити користуватись нею під час участі в різноманітних заходах.

 Час проведення: 27-29 травня 2019р., тренінг відбудеться у м. Києві.

Формат: триденний тренінг.

 Цільова аудиторія: активісти, які представляють гей-спільноту та інших ЧСЧ, зокрема підгрупи та крос-групи ЧСЧ (в т. ч. ЧСЧ, які живуть із ВІЛ; ЧСЧ, що вживають наркотики; ЧСЧ — секс-працівники; ЧСЧ-підлітки), працівники та волонтери ЧСЧ-сервісних організацій (а також індивідуальні активісти), які входять чи планують входити до складу місцевих координаційних рад з протидії ВІЛ/СНІДу і ТБ / громадського здоров’я та/або планують бути задіяні в наданні послуг для ЧСЧ за бюджетні кошти.

 Планова кількість учасників: 18 осіб (15 учасників + 2 тренери + 1 куратор).

 Організатори, егіда, суб’єкти сприяння:

  • організатор — Громадська організація «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» (www.facebook.com/alliance.global.group),
  • співорганізатори: Ресурсний центр Громадської організації «Асоціація ЛГБТ “ЛІГА”» (www.facebook.com/Association.LiGA) та Всеукраїнська громадська організація «Гей-Форум України» (www.facebook.com/gay.forum.of.ukraine),
  • егіда — Національний ЧСЧ-консорціум (#MSM_PRO),
  • фінансова підтримка —БО «100 відсотків життя» (www.facebook.com/100PercentLifeFightForLife).

 Тренерська команда: двоє тренерів, що залучаються до підготовки та проведення на підставі результатів відкритого конкурсу (coll).

Вимоги до тренерів:

1)      вища гуманітарна освіта,

2)      володіння державною мовою,

3)      сертифікат про проходження підготовки в рамках тренінгу для тренерів,

4)      досвід організації та проведення принаймні двох тренінгів схожої тематики.

Преференції в процесі відбору:

1)      позитивний досвід контрактної взаємодії з організатором, співорганізаторами або суб’єктом фінансової підтримки тренінгу,

2)      особистий досвід залучення до адвокації в інтересах ЧСЧ/ЛГБТІ,

3)      особистий позитивний досвід взаємодії з мас-медіа у статусі спікера/спікерки,

4)      статус ФОП.

ТЗ для тренерів:

1)      внесення пропозицій організаторові щодо таймінгу (розкладу) тренінгу,

2)      розроблення програми тренінгу відповідно до мети й завдань, її погодження з організатором,

3)      консультування організатора з приводу кандидатур заявників на участь у тренінгу,

4)      підготування презентаційних матеріалів для учасників, а за потреби — також демонстраційних матеріалів,

5)      формування переліку щодо бажаного матеріально-технічного забезпечення тренінгу,

6)      координація форматування (підготовки) тренінгового простору у взаємодії з куратором тренінгу та логістами,

7)      безпосереднє проведення тренінгу відповідно до погодженої програми (з опцією коригування програмного наповнення відповідно до уточнених очікувань учасників та рекомендацій куратора тренінгу, а також підготовка форм для анкетування учасників на початку та в кінці заходу), з обов’язковою присутністю обох тренерів протягом усіх трьох днів на локації тренінгу,

8)      підготування описового звіту про тренінг протягом 5 робочих днів після його завершення (звіт — окремий для кожного тренера).

 Основні теми, які необхідно розкрити під час тренінгу:

-    Особливості роботи місцевих координаційних рад з протидії ВІЛ/СНІДу і ТБ, інших координаційних механізмів та їх вплив на зменшення епідемії ВІЛ/СНІДу, ТБ та інших небезпечних захворювань, участь неурядового сектору в них;

-    Бюджетний процес і роль громадянського суспільства у ньому;

-    Механізми фінансування медико-соціальних послуг за рахунок національного та місцевого бюджетів. Базовий та розширений пакети послуг в контексті профілактики ВІЛ серед ЧСЧ, догляду і підтримки ЛЖВ. Роль Центру громадського здоров’я МОЗ України і регіональних Центрів громадського здоров’я;

-    Практичні навички, які мають отримати активісти спільноти щодо представлення своїх інтересів: як ми можемо ефективно взаємодіяти з людьми, що приймають рішення на місцевому рівні щодо фінансування послуг для ЧСЧ; як можна отримати пільгове приміщення від місцевої влади для надання цих послуг спільноті та інші питання.

-    Питання зменшення рівня стигми та дискримінації по відношенню до ЧСЧ/ЛГБТ та ЛЖВ на місцевому рівні.

-    Новітня стратегічна інформація про ЧСЧ у розрізі регіонів та навички щодо її використання в роботі.

Для розгляду Вашої кандидатури як тренера, будь ласка, надішліть наступні документи: CV резюме (максимально 3 сторінки) та орієнтовний план заходу.

 Кандидат на виконання функцій тренера може подавати свою кандидатуру для висвітлення як усіх, так і лише частини тем, які необхідно розкрити під час тренінгу, про що має бути зазначено ним самим у поданні (необхідно позначити ті теми з переліку, в яких тренер є компетентним і готовий їх презентувати).

 Дедлайн надання інформації – 12:00 18 травня 2019 року. В поданні бажано зазначити ваш фінансовий рейт. Після визначення прийнятних кандидатур організатор тренінгу проведе перемовини з приводу розміру матеріальної винагороди за надання тренерських послуг.

 Якщо у вас виникнуть будь-які запитання щодо конкурсу, ви можете звернутись до  спеціаліста з інформаційно-освітньої діяльності Національного Ресурсного центру для ЧСЧ Олега Альохіна за телефоном +38 (050) 318 12 80 або написавши листа на адресу [email protected], вказавши в темі листа «Конкурс».

 Тренінг проводитиметься у рамках проекту «Інформування, забезпечення здоров’я та розвитку ЧСЧ/ЛГБТ», який реалізує ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» за фінансової підтримки БО «100 відсотків життя» під егідою Національного ЧСЧ-консорціуму #MSM_PRO.

 Команда Національного ЧСЧ-консорціуму

Контакти

  • +38(050)3181280 Олег Альохін

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.