bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультант для проведення дослідження «Основні характеристики платформи Prozzoro»
30.06.2016

Transparency International Україна шукає консультанта для дослідження «Основні характеристики платформи Prozzoro». Метою дослідження є відповідь на питання: які існують можливості для порівняння Prozorro з іншими системами електронних закупівель, базуючись на їхніх характеристиках та/або результатах впливу.

ТІ має більш ніж 100 національних представництв у всьому світі, Міжнародний Секретаріат у Берліні, Німеччина, підвищує поінформованість населення про руйнівний вплив корупції, працюють з партнерами, владою, приватним сектором і громадянським суспільством для розробки і здійснення ефективних заходів боротьби з ним. Рух ТІ складається із близько 100 національних представництв, індивідуальних членів і Міжнародного Секретаріату із залученим персоналом та волонтерами.

ТІ реалізує проект “Відкритого врядування”, який прагне підтримувати роботу окремих національних відомств протистояти корупції шляхом створення сприятливого середовища управління, прозорості, підзвітності. Зокрема, проект підтримує розробку та впровадження системи електронних закупівель (система Prozorro) ТІ Україна.

Платформа Prozorro була заснована в Києві у травні 2014 року групою антикорупційних активістів, в тому числі і Transparency International Україна, яка спрямована на розвиток електронного майданчику закупівель для всіх українських державних установ. Їх мета-забезпечити доступ до державних закупівель для зниження рівня корупції у сфері державних закупівель в Україні. Платформа Prozorro була створена на громадських засадах і була спільно розроблена різними групами зацікавлених сторін, включаючи ТІ Україна, приватний сектор та владу.

Платформа Prozorro була запущена і почала електронні торги в січні 2015 року. Більш детальну інформацію про платформу можна знайти за посиланням: https://prozorro.gov.ua/en/pro-reformu/#etapy

2. ПРИЗНАЧЕННЯ

Мета

Метою дослідження є відповідь на наступне питання: які існують можливості для порівняння системи Prozorro з іншими системами електронних закупівель, базуючись на їхніх характеристиках та/або результатах/впливу. Відповідно, загальна мета і призначення:

  • Проектування платформи електронних закупівель у зв’язку з іншими антикорупційними підходами у публічних закупівлях, в тому числі з іншими платформами з електронних закупівель.
  • Оцінка актуальності і результативності платформи Prozorro у порівнянні з іншими платформами.
  • Оцінка рівня використання відкритості даних, а також використання стандартів відкритості договірних даних, які вплинули на результати.

3. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ

Експерт або команда повинні забезпечити:

  • Остаточний звіт про дослідження системи Prozorro відносно інших антикорупційних інструментів у державних закупівлях
  • Завершальний семінар за участі українських стейкхолдерів
  • Стаття із описом дослідження

Очікується, що під час роботи буде досягнено наступне:

  • Документація платформи Prozorro, яка дозволить зрозуміти відмінність антикорупційних підходів у порівнянні з іншими платформами.
  • Опис подібних та відмінних характеристик програми Prozorro у порівнянні з іншими платформами і їх результати у припиненні корупції у системі державних закупівель.
  • Вивчення наслідків впровадження стандартів відкритості договірних даних.
  • Уроки, для створення та модернізації платформи електронних закупівель.

4. ПЛАНУВАННЯ І НАДАННЯ ЗВІТНОСТІ

Дослідження будуть заплановані та проведені у тісній співпраці із Відділом досліджень TI-Секретаріату. Підхід до оцінки і методів має бути погоджений з TI-Секретаріатом. Відділ забезпечить необхідною підтримкою, включаючи координацію взаємодії з національним відомством.

Проект звіту про дослідження має бути обговореним із TI-Секретаріатом. При розгляді зауважень щодо проектів, консультант(и) повинні використовувати своє незалежне і неупереджене судження при підготовці остаточного звіту.

Остаточний звіт не повинен містити більше 10 сторінок, без врахування додатків та резюме. Додатки до остаточного звіту повинні бути зведені до абсолютного мінімуму. Повинні бути включені лише ті додатки, необхідні для демонстрації або роз’яснення питання, пов’язаного з головним висновком. На існуючі документи повинні бути посилання, але додатки не обов’язкові. Максимальна кількість сторінок для додатків не повинна перевищувати 5.

5. ПІДХІД, МЕТОДИ І ТЕРМІНИ

Дослідження можуть включати (але без обмежень) наступні методи:

  • Аналіз документації
  • Індивідуальні та/або групові співбесіди з внутрішніми та зовнішніми стейкхолдерами
  • Зустрічі із зовнішніми стейкхолдерами
  • Анкетування для внутрішніх і зовнішніх стейкхолдерів

Загальний підхід повинен бути представленим в якомога повній формі. Консультант повинен представити детальну виписку із запропонованих методів в проектній пропозиції.
Дослідження повинне початися в липні 2016 року і тривати не більше 15 робочих днів.

6. УМОВИ І КРИТЕРІЇ ВИБОРУ

Кваліфікаційні вимоги

Навички: вміти опосередковувати різні очікування від внутрішніх стейкхолдерів у дослідженнях для належного втілення цілей, викладених у проектному завданні.

Стиль роботи: це добре сплановане та організоване середовище, яке має здатність до ініціативи з компетентними аналітичними та іншими навиками. Підтримує високий рівень зв’язку зі стейкхолдерами.

Мова: відмінне знання англійської мови на рівні носія мови, знання української/російської

Досвід країни: поглиблені знання в області корупції, управління та проблем громадянського суспільства в Україні.

Технічні компетенції:

Кандидати повинні мати такі навички та досвід:

  • Вища освіта в області соціальних наук або суміжної області від авторитетних вузів або післявузівська освіта, стратегічне управління, оцінка, або еквівалентний досвід.
  • Значний досвід у тематичних дослідженнях
  • Знання та досвід роботи у галузі урядування та підзвітності відповідних програм
  • Досвід роботи в різних країнах

7. ПОДАННЯ ЗАЯВОК

Заявки надсилати на адресу [email protected] до 7 липня 2016 року з тегом «Case study: Comparison Prozorro» («Дослідження: Порівняння платформи Prozorro» . Заявки повинні містити:

  • Деталізовану технічну пропозицію з описом того, як поставлене завдання буде реалізоване, а також бюджет.
  • Мотиваційний лист, зокрема, конкретні приклади, що стосуються того, що пропонується в цьому плані рекомендацій щодо необхідних навичок і досвіду.
  • Резюме з повним описом і досвідом роботи заявника.
  • Контактні дані як мінімум двох незалежних експертів зі знаннями та досвідом експертизи, описаної в заявці.  
  • Зразок у письмовій формі в якості першого автора англійською, французькою, іспанською або португальською мовою, що опублікований протягом останніх двох років.

У зв’язку з великою кількістю заявок залишаємо за собою право повідомити результати лише фіналістам відбору. Якщо ви не отримали відповіді протягом двох тижнів після завершення терміну подання заявок, ваша заявка не пройшла.

ТІ залишає за собою право відхилити заявку або всі заявки та/або розпочати додаткові переговори з одним або кількома учасниками конкурсу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.