bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на проведення соціально-економічного дослідження, СОС Дитячі Містечка Україна
14.09.2015

СОС Дитячі Містечка Україна оголошує відкритий конкурс на проведення соціально-економічного дослідження для планування та реалізації комплексної інтегрованої програми СОС Дитячі Містечка  в Закарпатській області в м. Мукачево та Мукачівському районі , у м. Берегове та Берегівському районі для організацій/експертів.

Соціально-економічне обґрунтування здійснюється в одній області (кількох міських/ сільських населених пунктах), прогнозованій як нове потенційне місце реалізації Програми СОС Дитяче Містечко, направленій на підтримку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, що знаходяться в ризику втрати сімейного оточення.

Мета дослідження: Підготовка аналітичної інформації по Закарпатській області щодо соціального захисту сімей з дітьми, дотримання та реалізація прав дітей в регіоні, розробка рекомендацій щодо розвитку соціальних послуг, які є необхідними для покращення стану реалізації прав дітей в Закарпатській області.

Мета та обсяг завдання для виконавців дослідження:

Мета: надання для СОС національної асоціації інформації для прийняття рішення щодо доцільності реалізації програми в Закарпатській області, м. Мукачево та Мукачівському районі, м. Берегово та Берегівському районі з метою розробки діяльності інтегрованої Програми СОС Дитяче Містечко, що відповідатиме потребам регіону та кращим інтересам дітей в рамках Програмної Політики СОС Дитяче Містечко.

Завдання дослідження:

  • визначити становище дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які знаходяться в ризику втрати сімейного середовища в Закарпатській області м. Мукачево та Мукачівському районі, м. Берегово та Берегівському районі, надаючи поглиблений аналіз дотримання прав дітей, реалізація норм українського законодавства, політики уряду, діяльності урядових та неурядових організацій в сфері захисту прав дітей, визначити недоліки в діяльності регіону, які можуть бути усунені за умови реалізації Програми СОС Дитяче містечко на цій території;
  • проаналізувати поточну діяльність, яка проводиться у відповідь на потреби цільової групи (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти в ризику втрати сімейного оточення) та передбачити тип втручання та послуги, що є найбільш необхідними в найближчі п‘ять років в сфері сімейних форм виховання, роботі з сім‘ями з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини та в освіті;
  • проаналізувати доцільність Програми СОС Дитяче Містечко у Закарпатській області м. Мукачево та Мукачівському районі, м. Берегово та Берегівському районі і рекомендувати тип втручання (надання послуг, підвищення потенціалу і спроможності місцевих суб‘єктів соціальної роботи (надавачів послуг) та адвокація), а також передбачити необхідні послуги та заходи. Визначити локацію, де реалізація Програми СОС Дитяче Містечко буде найбільш доцільною і може мати найбільший вплив.

3. Очікувані результати

  • Результати досліджень мають бути представлені у вигляді звіту англійською мовою. Звіт не повинен перевищувати 20 сторінок.
  • Звіт та додатки до нього,  перераховані вище, повинні відповідати вимогам технічного завдання

4. Терміни виконання

4.1.             Підготовка та подача проекту звіту відповідно до вимог згідно технічного завдання не пізніше 01 листопада 2015 р.

4.2.             Не пізніше ніж за 14 днів після отримання коментарів та рекомендацій щодо доопрацювання проекту звіту подати фінальний доопрацьований  варіант звіту.

Критерії відбору експертів:

  • Вища освіта у галузі соціальної роботи, педагогіки, психології, розвитку громади або економіки.
  • Досвід роботи у соціальній сфері не менше 5 років.
  • Визнаний спеціаліст у сфері соціальної політики.
  • Обізнаний не лише в сфері соціального захисту дітей, а й в суміжних сферах.
  • Знає законодавство України з питань соціальної політики, соціального захисту і допомоги; основи сімейного, трудового, житлового законодавства України; нормативні, методичні та інші розпорядчі документи та матеріали, які регламентують організацію соціальної роботи; нормативно-правові акти, що регулюють охорону материнства і дитинства, права неповнолітніх,  урядові програми, політику і стратегії, пов’язані з даною цільовою групою, володіє питанням захисту дітей в цілому.
  • Знає соціально-економічну ситуацію в країні.
  • Має повне уявлення про становище дітей, позбавлених батьківського піклування або дітей, які перебувають у ризику втратити батьківського піклування.
  • Має досвід успішного прогнозування розвитку різних аспектів соціальної політики або досвід успішної реалізації власних соціальних проектів.
  • Має досвід у проведенні соціальних досліджень і може довести свою компетентність.
  • Володіє методами збору інформації:

- аналіз документів,

- проведення індивідуальних та групових інтерв‘ю,

- проведення фокус-груп.

Супровідні документи  знаходяться в додатку. До технічного завдання можуть бути внесені зміни за потреби.

Зацікавлених кандидатів просимо подати такі документи:

  • Заповнену форму резюме для залучених експертів, що додається до цього оголошення;
  • CV англійською мовою;
  • Супровідний лист, в якому просимо обов’язково вказати: а) який досвід відповідно до вимог Ви маєте; б) орієнтовну кількість днів, необхідну для проведення дослідження, в) бюджет (бюджет подається у гривнях із зазначенням вартості робіт з урахуванням ПДВ (якщо заявник є платником ПДВ) в форматі Excel з розшифруванням усіх статей витрат);
  • Зразки Ваших попередніх якісних досліджень або посилання на джерело в Інтернеті, де з ними можна ознайомитися (обов’язково).

До розгляду прийматимуться також заявки від групи експертів. У такому випадку в супровідному листі також потрібно детально описати роль кожного з експертів та кількість днів відповідно до графіку виконання завдань.

Документи просимо надсилати на адресу [email protected]  до 20 вересня 2015 року з приміткою у темі листа «Feasibility Study».

Більше інформації можна знайти на сайті фонду http://sos-ukraine.org/uk/.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.