bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтер для роботи з дітьми-ромами
08.05.2014

Молодь за мир” запрошує страшокласників та студентів разом робити школу миру для дітей. Це діти з ромського табору - вони з батьками приїхали з Закарпаття, оскільки там у батьків не було роботи, і зараз живуть у наметах на колишньому сміттєзвалищі. Батьки заробляють, викопуючи і здаючи метал. 

Ці діти майже не розуміють ні української, ні російської. В Києві вони не ходять в школу, більшість не вміє ні читати, ні писати. 

Ми хочемо з ними дружити, гратися (адже вони діти без дитинства) і вчитися (це дасть їм шанс на краще майбутнє. Адже як вони зможуть влаштуватися на роботу, якщо не знають мови?).  

Ми приходимо в табір кожної неділі. Збираємося з дітьми у лісі на галявині біля табору (Голосіївський район). Заняття (навчання+ігри) триває трохи більше години. Потім ми спілкуємося з їхніми батьками. 

Знаємо, що у більшості не найкращі думки про ромів. Не будемо переконувати, пропонуємо просто один раз приїхати з нами в табір і подивитися на власні очі, як вони живуть, чим займаються. Поспілкуйтеся з ними - вони з радістю розкажуть про себе. 

Ми їздимо в цей табір уже другий рік, були і в них вдома на Закарпатті. Всіх нас вражає відкритість і привітність цих людей. 

І водночас вражає, що у наш час і у нашому місті більше ста дітей живе на сміттєзвалищі, без води чи електроенергії. Але разом ми можемо це змінити!

Контакти

  • [email protected]
  •  http://noviolenceblog.wordpress.com/
  • 063 746 59 50
  •  https://www.facebook.com/olya.makar

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.