bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рік в Литві по програмі Європейського Союзу
24.06.2011

Спілка Форум, яка працює у сфері міжнародних волонтерських обмінів з 1991 року, оголошує вакансію на проект Європейської Волонтерської Служби (ЄВС) в Литві, в рамках програми Європейського Союзу “Молодь в Дії”.

Період проекту - з вересня 2011 на 12 місяців Місце волонтерства – Литва, Каунас і Паневежус (Panevezys), реабілітаційний центр по роботі з неповносправними (дітьми і молодими людьми із помірним ступенем розумової інвалідності). Тут інваліди деякий час проживають і отримують соціальну реабілітацію.

Місія центру полягає у підготовці неповносправних до самостійного життя, до соціальної інтеграції, навчити їх спілкуватися і співпрацювати із оточуючим світом.

У чому полягає робота волонтера: волонтерство є дуже популярним в країнах Європи. Не всяка діяльність доступна для EVS волонтерів, маючи на увазі те, що ця діяльність не є професійною. Допомога у різним проектах центу і буде головним завданням. Все залежатиме від самого волонтера і його / її бажання бути активними і творчими.

Варіанти діяльності EVS волонтера:

  • Допомога у догляді (асистування у їдальні, у побуті)
  • Навчання неповносправних самообслуговуванню і домашнім справами.
  • Соціальна реабілітації та організація дозвілля: асистування в організації екскурсій, відвідування магазину, або просто у прогулянках, різні ігри.
  • Допомога у групі трудотерапії -майстерні: швейна, в’язальна, вишивання, складання букетів, технічні (дерево, метал), кераміка, прибирання території
  • Допомога в спортивних заходах (спільні тренування, аеробіка, баскетбол, спортивні свята тощо)
  • Допомога в групах самовираження – малювання, музика, театр, інш.

Вимоги для кандидатів:

  1. Формальні вимоги: молода особа 20- 25 років, наявність закордонного паспорту, середній рівень володіння англійською та російською мовами.
  2. Якісні вимоги: ґрунтовна мотивація та щире бажання щодо волонтерства по вищезазначеній тематиці; відповідальність; комунікабельність

Волонтер також має бути ГОТОВИМ поїхати на ПОВНИЙ термін проекту, мати певну соціальну зрілість для того, щоб швидко адаптуватись до нового середовища і добре себе почувати протягом проекту віддалено від сім’ї і дому.

Що волонтер отримує: ПОВНЕ покриття ВСІХ витрат (включаючи вартість візи, подорож в Київ для отримання візи, подорож в Литву – повертається 100% витрат) ТА повне забезпечення під час проекту в Литві (проживання, харчування, страхування, місцевий транспорт), а також щомісячні кишенькові гроші.

По закінченню проекту ЄВС волонтери отримують СЕРТИФІКАТ ПРО ОСВІТУ від ЄВРОКОМІСІЇ - ЄВС проекти визнані ЄвроСоюзом як неформальна освіта.

Для реєстрації потрібно:

  1. Лист-мотивація англійською на 1-2 стр (про себе, інтереси, хобі, заняття, попередній досвід громадської/ волонтерської діяльності якщо є, чому Ви хочете взяти участь в самій програмі ЄВС і чому саме в цьому конкретному проекті і тд.
    Обов’язково – у лівому верхньому куті листа вкажіть свої повні контактні деталі включно із телефоном
  2. Усміхнене фото (неформальне, прослідкуйте, щоб відскановане фото було розміром не більше 300 Кв)

Заявки надсилати на [email protected]

Контакти

  • Інга Воробйова
  • Спілка Форум
  • [email protected]
  • 0322-726934 (Пн-Пт з 11 до 18)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.